Vrouw die elektrische auto aan het opladen is
ANWB Energie

Lage dynamische tarieven

Dynamisch contract

Voor en nadelen 🎉

  • ANWB is een betrouwbare herkenbare partij
  • Energie tegen inkoopprijs
  • Maandelijks opzegbaar, zonder boete
  • Slimme meter verplicht

Energie voor inkoopprijs bij het betrouwbare ANWB. Met ANWB Energie krijg je dynamische uurtarieven voor stroom en dagtarieven voor gas. Gemiddeld over de jaren heen ben je goedkoper uit met het dynamische tarief van ANWB Energie. 

Bekijk deze aanbieding
Thuiswinkel partner
9.4 van klanten
Bekend van het AD
Wij zetten alle details op een rij 🕵️

Alles over de ANWB dynamische tarieven

Dynamisch uurtarief
Dankzij het dynamische uurtarief, dat varieert afhankelijk van het aanbod gedurende de dag, kun je extra besparen door je stroomverbruik en laadsessies af te stemmen op de groenste en goedkoopste uren. Hiermee kun je gemiddeld ruim 160 euro per jaar besparen in vergelijking met een vast tarief.

Vooral met een elektrische auto kun je veel invloed hebben op wanneer je veel stroom verbruikt. Zo kun je bijvoorbeeld op zonnige momenten of wanneer veel wind waait vrijwel gratis je auto opladen.

Voorwaarden ANWB:

  • Maandelijks opzegbaar
  • Energie tegen inkoopprijs
  • Goedkoopste inkoopvergoeding van alle dynamische leveranciers
  • € 7,01 vaste kosten per product per maand
Bekijk deze aanbieding
Hand die naar energie aanbiedingen wijst
Melvin Paalvast

ANWB is de snelst groeiende energieleverancier van Nederland. Wil je een dynamisch energiecontract dan is de ANWB en grotere en betrouwbare partij. Als je elektrisch rijdt is dit type contract nog voordeliger als je kunt kiezen wanneer je oplaadt.

Melvin Paalvast / Energie redactie

Overstappen naar ANWB Energie

De ANWB, bekend van de Wegenwacht en andere diensten, ziet kansen in de energiemarkt en streeft naar betere en goedkopere energielevering. De ANWB biedt energie tegen inkoopprijzen aan, zonder winstoogmerk. Elektriciteitsprijzen veranderen gedurende de dag op basis van het aanbod, vergelijkbaar met uurlijkse piek- en daltarieven. Wanneer zonne- of windenergie overvloedig is, zijn de tarieven het laagst. ANWB Energie hanteert dynamische tarieven, berekent inkoopprijzen van 100% gecertificeerde Nederlandse groene stroom en CO2-gecompenseerd gas door en biedt zo eerlijke prijzen voor consumenten.

Maandbedrag berekenen 💰

Wil je weten wat je per maand gaat betalen met deze energie aanbieding? Bereken maandbedrag

Veelgestelde vragen

Over deze Lage dynamische tarieven aanbieding

Wat voor energiecontracten heeft ANWB energie?

ANWB Energie heeft alleen een dynamisch contract. Hierbij profiteren klanten van elektriciteit en gas tegen inkoopprijzen, zonder winstmarges. Met een dynamisch energiecontract, ook wel flexibel energiecontract genoemd, betaal je gemiddeld lagere tarieven dan bij een vast contract. ANWB Energie helpt je om je energierekening zo laag mogelijk te houden door écht duurzame energie te gebruiken en slim op te laden.

Hoe werken dynamische tarieven bij ANWB energie?

In de ANWB Energie-app worden elke dag om 15:00 uur de elektriciteitstarieven voor de volgende dag gepubliceerd. 
Deze informatie stelt je in staat om te bepalen wanneer het het voordeligst is om je elektrische auto op te laden of de wasmachine te laten draaien. Het tarief voor gas, dat dagelijks wordt bijgewerkt, is beschikbaar van 6:00 tot 6:00 de volgende dag. 
Bovendien kun je in de app de tarieven van de afgelopen jaren terugvinden. Dit biedt de mogelijkheid om een grondige vergelijking te maken tussen de dynamische tarieven van ANWB Energie en de traditionele vaste tarieven over een langere periode.

Zijn dynamische tarieven goedkoper?

Zodra je overstapt naar ANWB Energie, start je met besparen. Zelfs als je energieverbruik op hetzelfde niveau blijft, geniet je doorgaans van lagere kosten met een dynamisch tarief in vergelijking met een vast tarief. Uit gegevens blijkt dat het dynamische tarief van ANWB Energie de afgelopen jaren 85% van de tijd lager lag dan de gemiddelde vaste prijs van traditionele energiecontracten.

Het kan uitdagender zijn om te besparen op je gasverbruik, aangezien we gas nodig hebben voor verwarming, warm water en koken, vooral tijdens koudere perioden. Maar door inzicht te krijgen in je uurgasverbruik, kun je mogelijk toch efficiënter met energie omgaan. Overweeg bijvoorbeeld om de verwarming in bepaalde kamers iets te verlagen of korter en minder warm te douchen.

⛱️ Aanbiedingen zonder zorgen

We bieden onafhankelijk overzicht van alle energie aanbiedingen van Nederland. Dit doen we voor vrienden, familie en alle andere insiders die onze website vinden.

10 jaar

Al meer dan 10 jaar ervaring in het zoeken van energie aanbiedingen

35+

Exclusieve aanbiedingen. Via deze site krijg je extra korting.

9,5+

De beoordeling van klanten over ons op Kiyoh.

Alternatieve aanbiedingen

Op zoek naar een andere leverancier met een energie aanbieding? Klanten van ANWB Energie en andere bezoekers stapte het meest over naar de onderstaande aanbiedingen.