Lachende man die een kleine plant vasthoudt
Eneco

Eneco aanbiedingen

Eneco acties van juni 2023

Verlopen aanbiedingen van Eneco:

Thuiswinkel partner
9,3 van klanten
Bekend van het AD
Wij zetten alle details op een rij 🕵️

Eneco is één van de grootste en bekendste energieleveranciers van Nederland. Deze leverancier heeft een grote duurzame ambitie. Hierdoor weet je zeker dat je met een energie aanbieding van Eneco verzekerd bent van 100% groene stroom.

  • Grote en zeer betrouwbare energieleverancier
  • Altijd 100% groene stroom voor consumenten
  • Ook aanbiedingen voor bestaande klanten
  • Duurzaamheidsscore Greenpeace 9.0
  • Hogere tarieven dan bij andere leverancier

Welke energie acties heeft Eneco?

Eneco staat bekend om het hebben van goede cashback acties met hoge korting.

Een van de beste energie acties die Eneco wel eens heeft gehad is de € 300,- cashback actie. Eneco heeft zelden acties met een welkomstcadeau. Maar als ze deze hebben is het wel meteen een goede actie. Zo gaven ze in het verleden en gratis Toon thermostaat weg bij een energiecontract.

De Eneco aanbiedingen op een rij

Energieleverancier Energie aanbieding Contractduur
Eneco Vaste lage tarieven 1 jaar Meer informatie
Eneco Gratis Toon t.w.v. € 275,- 3 jaar Meer informatie

Eneco is een zeer betrouwbare partij en dit zie je onder andere terug in de klant aantallen. Met deze energieleverancier krijg je wellicht niet altijd de laagste tarieven, maar ben je wel verzekerd van een goede klantenservice. Uniek aan Eneco is dat ze de enige leverancier zijn die ook bestaande klanten van aanbiedingen laat profiteren. 

Melvin Paalvast / Energie redactie

Over Eneco aanbiedingen

Is Eneco een betrouwbare energieleverancier?

Eneco is opgericht in 1995 en nam in 2018 energieleverancier E.On over. Eneco is met ruim 2 miljoen huishoudens en 400.000 zakelijke klanten inmiddels één van de drie grootste energieleveranciers van Nederland. Naast het leveren van energie, wekt Eneco ook actief energie op. Hierdoor zijn ze minder afhankelijk van de inkoop van energie.

Naast het eigen energielabel heeft Eneco ook enkele dochterondernemingen binnen de energiemarkt. Hieronder vallen Greenchoice en Oxxio. Al met al is Eneco dus een partij die zeer stabiel meedraait op de energie markt en niet zomaar omvalt.

Wat is de terugleververgoeding van Eneco?

Voor elke kWh stroom die je teruglevert, krijg je bij Eneco € 0,09 terugleververgoeding. Eneco zit met zijn terugleververgoeding lager dan de meeste energieleveranciers. Op het moment dat je dus veel energie teruglevert aan het net, is Eneco niet de beste keuze voor jou.

Het bedrag voor de terugleververgoeding wordt bepaald door de energieleverancier zelf en kan per leverancier dus sterk verschillen. Vergelijk deze vergoeding dus ook bij het kiezen van een nieuwe leverancier.

Betaalt Eneco mijn overstapboete?

Eneco vergoedt de overstapboete voor je tot € 125,- per energieproduct (stroom en gas). Let er wel op dat je moet kiezen voor minimaal een driejarig contract om hiervoor in aanmerking te komen. Wanneer je voor een korter contract kiest, zul je de overstapboete zelf moeten betalen.

Is Eneco een goedkope energieleverancier?

Met een scherpe aanbieding is Eneco vrijwel altijd de goedkoopste energieleverancier vanwege de hoge cashbacks. Eneco biedt over het algemeen iets duurdere contracten aan dan andere leveranciers. Maar in combinatie met een energie aanbieding met hoge cashback ben je vaak alsnog goedkoop uit.

Eneco aanbieding voor bestaande klanten
Omdat je als bestaande Eneco klant ook van aanbiedingen kunt profiteren, raden we je aan oplettend te zijn en gebruik te maken van een cashback actie. Zo profiteert iedere Eneco klant van honderden euro’s voordeel.

Welke aanbiedingen heeft Eneco op dit moment?

Vanwege de energiecrisis heeft Eneco op dit moment geen energie aanbiedingen. Maar omdat Eneco bekend staat om het aanbieden van mooie aanbiedingen met hoge kortingen, verwachten wij dat zij binnenkort weer contracten met korting zullen aanbieden.

Exclusieve Eneco aanbiedingen
Vanwege onze samenwerking, vind je via deze website ook regelmatig exclusieve acties van Eneco. Hierdoor kun jij gegarandeerd van de hoogste cashback profiteren. Hou de Eneco energie aanbiedingen op deze website in de gaten voor een actueel overzicht.

Heeft Eneco een actie met cashback?

De meeste aanbiedingen van Eneco zijn met cashback. Deze cashback wordt bij je energiecontract verrekend met je eerste jaarnota. Aan het einde van het eerste jaar wordt gekeken of je evenveel hebt verbruikt als vooraf ingeschat. Vervolgens wordt dan je cashback gestort op je bankrekening. Als je nog iets moet bijbetalen, wordt dit verrekend met je cashback. En als je juist geld terugkrijgt, omdat je minder hebt verbruikt dan was ingeschat, dan krijg je de cashback met nog extra geld terug.

Eneco welkomstcadeau

Zo nu en dan biedt Eneco een welkomstcadeau aan bij een energiecontract. Deze cadeaus hebben vrijwel altijd te maken met slimme innovaties en besparen. Denk bijvoorbeeld aan een energie aanbieding met slimme thermostaat, de Toon, als cadeau. Bekijk op onze cadeau pagina alle energie aanbiedingen met cadeau.

Is Eneco een duurzame energieleverancier?

Eneco is de eerste grote Nederlandse energieleverancier die duurzaamheid actief op de agenda heeft gezet. Eneco levert aan consumenten alleen nog maar groene stroom bij ieder energiecontract. Een deel van deze groene stroom wekken zij zelf op door middel van zonne- en windmolen parken. In 2015 heeft Eneco het grootste windpark van Nederland gebouwd op de Noordzee waarmee de leverancier 150.000 huishoudens van 100% groene stroom voorziet.

Eneco duurzaamheidsscore
Eneco hoort bij de top 7% meest duurzame energiebedrijven. Een indrukwekkende score! Ook in het duurzaamheidsrapport van Greenpeace scoren zij een 9. Dat is veel hoger dan andere grote energieleveranciers. Het streven van Eneco is om in 2035 volledig klimaatneutraal te zijn.

Zakelijke energie van Eneco
De totale energiemix, waar zakelijke energie klanten ook in mee worden genomen, is helaas nog niet 100% groen. Dit aangezien volledig groene stroom opwekken voor zakelijke klanten nog niet haalbaar lijkt.

Heeft Eneco een app?

Eneco heeft, net als de meeste grote leveranciers, een mobiele app. Hiermee heb je makkelijk inzicht in je energieverbruik en kun je je energiekosten makkelijker in de hand houden. De app van Eneco is zeer uitgebreidt waardoor je vrijwel alles wat met energie te maken heeft makkelijk en snel regelt. Zo is het een fluitje van een cent om bijvoorbeeld je termijn bedrag zelf aan te passen, je nota’s te bekijken en geef je makkelijk je meterstanden door.

Eneco aanbiedingen voor bestaande klanten

Eneco heeft als een van de weinige leveranciers ook aanbiedingen voor bestaande klanten. Heb je een contract voor onbepaalde tijd bij Eneco? Dan kan je gewoon gebruik maken van de kortingsacties. Zo blijf je bij dezelfde leverancier, maar kun je toch geld besparen door gebruik te maken van een korting.

Bekijk alle aanbiedingen

Stap 1

Check of je contractvrij bent

Bekijk de einddatum van je contract. Al een ouder contract? Vaak kun je maandelijks opzeggen.
Stap 2

Kies een welkomstcadeau

Vul vrijblijvend het aanmeldformulier in van je aanbieding. Je krijgt gelijk bevestiging.
Stap 3

Controleer je eindafrekening

Je oude leverancier stuurt je de eindafrekening. Geniet van je aanbieding!
© Energie-aanbiedingen.com 2023 Een merk van Keuze.nl B.V.