Eneco aanbiedingen & acties

Eneco acties & energie aanbiedingen van september 2020

Hieronder vind je een overzicht van de meest actuele aanbiedingen van Eneco. Deze energieleverancier biedt vaak cashback kortingen en welkomstcadeaus aan. Daarnaast heeft Eneco ook altijd voordelige energietarieven.

De allerhoogste cashback van Eneco vind je alleen bij ons!

Regelmatig heeft deze leverancier een energie aanbieding, meestal bestaande uit een cashback actie. Eneco richt zich veel op het besparen van energie maar richt zich ook zeker op je energierekening. Zo is Eneco bijvoorbeeld met Toon gekomen, een slimme thermostaat om je energierekening in de hand te houden. Kies je voor Eneco, dan maak je een goede keuze voor zowel het milieu als je energierekening.

‘Besparen doe je samen met Eneco’. Bij energieleverancier Eneco kan je veel geld besparen door de slimme innovaties.

  • Energie aanbiedingen korting Eneco De hoogste cashback!
  • Energie aanbiedingen groene-energie Eneco 100% groene stroom uit Europa
  • Energie aanbiedingen besparen Eneco Bespaar ook met de Toon slimme thermostaat

Overstappen naar Eneco

1
energie-aanbieding-aanmelden-Eneco

Meld je aan

Via de link op deze pagina en vul het online aanmeldformulier in. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een bevestiging van je aanmelding met informatie over je nieuwe contract. Vanaf dit moment heb je 14 kalenderdagen bedenktijd.
2
energie-aanbieding-meterstanden-Eneco

Geef je meterstand door

Heb je een slimme meter thuis? Dan hoef je niets te doen en gaat dit automatisch. Heb je geen slimme meter? Geef dan even je meterstanden door via de website van de leverancier.
3
energie-aanbieding-eindrekening-Eneco

Controleer je eindafrekening

Je oude leverancier stuurt je de eindafrekening. Check nog even of alles klopt. Dat is het, je bent overgestapt. Geniet van je aanbieding!

Betaalt Eneco mijn overstapboete?

Wanneer je te maken krijgt met een overstapboete, hoef je je geen zorgen te maken wanneer je overstapt naar Eneco. Eneco vergoedt namelijk de overstapboete voor je tot € 125,- per energieproduct (stroom en gas). Let er wel op dat je moet kiezen voor minimaal een driejarig contract. Kies je voor een korter contract, dan zul je de overstapboete wel zelf moeten betalen. Het is daarnaast voordelig om ieder jaar opnieuw over te stappen. Ga daarom bij jezelf na wat het voordeligst is.

energie-aanbieding-overstapboete-Eneco

Eneco

Eneco is een van de grootste energieleveranciers in Nederland. Na de overname van E.On in 2018 heeft Eneco maar liefst 2,5 miljoen huishoudens als klant. Uniek aan Eneco is dat de leverancier als enige haar zeer scherpe aanbiedingen ook aan bestaande klanten aanbiedt. Andere energieleveranciers zoals Nuon en Essent doen dit niet.

Eneco is van de drie grootste energieleveranciers dan ook wel de meest uitzonderlijke, omdat een hele grote groep huishoudens gebruik kan maken van de (exclusieve) Eneco aanbiedingen. Op dit moment is Eneco eigendom van 53 Nederlandse gemeentes die gezamenlijk de duurzame missie van Eneco voortzetten. Zo is Eneco in 2009 door Greenpeace uitgeroepen tot meest duurzame energieleverancier. Ook in 2019 scoort Eneco nog steeds hoog als het aankomt op duurzaamheid. In 2015 al heeft Eneco het grootste windpark van Nederland gebouwd op de Noordzee waarmee de leverancier 150.000 huishoudens van 100% groene stroom voorziet. Van alle energiebedrijven wereldwijd behoort Eneco tot de top 7% meest duurzame energiebedrijven, een indrukwekkende score!Eneco energie uitgebreid logo

Goedkope energie bij Eneco

Eneco biedt standaard iets duurdere contracten aan dan andere leveranciers. Maar met de energie aanbiedingen van Eneco in combinatie met de hoge cashback is dit niet het geval. Zo zijn de energiecontracten voor 1 jaar gas en stroom vast en 3 jaar gas en stroom vast de goedkoopste op de markt. Met de scherpe aanbiedingen is Eneco zowel voor kleine als grote huishoudens vrijwel altijd de goedkoopste energieleverancier vanwege de hoge cashbacks. Of dit voor jouw situatie ook het geval is kun je eenvoudig laten berekenen aan de hand van je postcode en verbruik bij een willekeurige aanbieding van Eneco. Omdat je als bestaande Eneco klant ook van deze aanbiedingen kunt profiteren, raden we je ook aan oplettend te zijn en gebruik te maken van een cashback actie via één van onze unieke actielinks. Zo profiteert iedere Eneco klant van honderden euro's voordeel.

Eneco cashback

Eneco heeft 2 cashback aanbiedingen in september 2020. De hoogte van de cashbacks kun je vinden in onderstaande tabel.

ProductAanbiedingPrijs per jaar
1 jaar vast€ 170,00 cashback€ 1.103,64
3 jaar vast€ 250,00 cashback€ 1.222,34

De prijs per jaar is gebaseerd op een verbruik van 2500 kwh en 1000 m3 gas per jaar.

Eneco App

Eneco heeft net als de meeste leveranciers inmiddels een App waarmee je op een makkelijke manier inzicht krijgt in je energieverbruik en je energiekosten makkelijker in de hand kunt houden. De App van Eneco is daarentegen een stuk uitgebreider dan de energie apps van andere leveranciers en regel je vrijwel alles wat maar met energie te maken heeft via de app. Zo is het een fluitje van een cent om bijvoorbeeld je termijnbedrag zelf aan te passen, je nota's te bekijken en geef je makkelijk je meterstanden door. Hoewel de apps van energieleveranciers over het algemeen niet niet de populairste zijn in de app-stores, scoort de Eneco app het hoogste vergeleken met concurrerende energieleveranciers. Met maar liefst 4,1 van de 5 sterren is dit de best beoordeelde energie app volgens de App store (Apple).

Eneco en duurzaamheid

Eneco is de eerste grote Nederlandse energieleverancier die duurzaamheid actief op de agenda heeft gezet. Dit betekent dat Eneco aan consumenten alleen nog maar groene stroom levert bij ieder energiecontract en niet doet aan 'sjoemelstroom' waarbij certificaten worden opgekocht om grijze stroom groen te maken. Hierdoor scoort Eneco goed op duurzaamheidslijstjes van Ecovadis, Greenpeace en Wise, die jaarlijks grootschalig onderzoek doen naar duurzaamheid onder energieleverancier. Voor jou als consument betekent dit dat je altijd groene stroom geleverd krijgt, ook bij de scherpe energie aanbiedingen. Zo maak je niet alleen een voordelige keuze, maar ook nog eens een duurzaam verantwoorde keuze. De totale energiemix (waarin zakelijke klanten ook worden meegenomen) is niet 100% groen zoals bij kleinere leveranciers waaronder Greenchoice en Vandebron. Dit komt omdat Eneco simpelweg teveel (zakelijke) klanten heeft in verhouding met de mogelijkheden tot écht groene stroom. Van de grote energieleveranciers scoort Eneco echter altijd het hoogst op het gebied van duurzaamheid.

Welke aanbiedingen heeft Eneco momenteel?

Eneco heeft altijd mooie aanbiedingen met hoge kortingen. Via deze website vind je ook regelmatig een exclusieve actie van Eneco. Dit houdt in dat via deze website je de hoogste cashback kunt krijgen! Daarnaast heeft Eneco ook regelmatig een energie aanbieding met een gratis slimme thermostaat, de Toon. Hier is het volledige overzicht van alle eneco aanbiedingen te vinden.

Heeft Eneco ook een actie met een cashback?

De meeste aanbiedingen die Eneco heeft zijn met een cashback. Tegenwoordig wordt de cashback bij je energiecontract verrekent met je eerste jaarnota. Aan het einde van het eerste jaar wordt gekeken of je alles hebt betaald, vervolgens wordt dan je cashback gestort op je bankrekening. Als je nog iets moet bijbetalen, wordt dit verrekend met je cashback

Besparen met Eneco Toon

Eneco heeft naast scherpe energiedeals met korting ook aanbiedingen met de van TV bekende 'Toon' thermostaat! Toon is een slimme thermostaat ontwikkeld door Eneco zelf met tal van functionaliteiten. Toon is erg gebruiksvriendelijk en heeft een aantal voordelen boven andere 'gewone' thermostaten. Zo zit er bijvoorbeeld een verspillingschecker ingebouwd waarmee je gemakkelijk kunt zien waar je in huis energie 'lekt'. Bovendien bedien je Toon eenvoudig met de Toon app. Zo kun je de verwarming alvast aanzetten op weg naar huis. Maar ook als je slimme verlichting hebt thuis kun je die bedienen met de Toon app. De app is zowel te downloaden voor Android als Apple gebruikers.

Eneco Toon voordelen:

  • Live inzicht in verbruik
  • Bedien je huis op afstand
  • Bespaar op je energierekening
  • Je CV in topconditie

Eneco heeft ook goed nagedacht over de vormgeving van Toon en laat je de thermostaat met een groot touchscreen en scherp beeld makkelijk bedienen. De Toon thermostaat krijg je gratis bij een 4-jarig vast Eneco contract. Daarmee profiteer je van 4 jaar lang vaste lage tarieven en krijg je de Toon t.w.v. € 275,- er gratis bij.

Bekijk de Eneco Toon aanbieding

eneco-toon

Eneco StukjeZon

Eneco maakt het met 'Stukjezon' voor iedereen mogelijk om te profiteren van zonne-energie. Ook als je huis niet geschikt is voor zonnepanelen en dus niet kunt kopen of huren, kun je met StukjeZon van Eneco profiteren van het zelf opwekken van zonne-energie.

Het werk als volgt: je koopt een stukje van een Zonnepark en het rendement van de opbrengst wordt in mindering gebracht op je energierekening. Met 1 StukjeZon wek je ongeveer 250kWh op, wat gelijk staat aan een besparing van ongeveer € 15 per jaar. Als je nu gebruik maakt van de StukjeZon aanbieding krijg je de eerste 2 stukjes zon gratis. Dit levert je 5 jaar lang een korting op je energierekening op van € 30,-. Over een periode van 5 jaar wek je dus € 150 aan gratis stroom op.

Wil je méér stroom opwekken, dan kun vervolgens extra's stukjes zon kopen bij Eneco. Een Stukjezon kost eenmalig € 60,- en levert je over 5 jaar € 75,- op. Wie goed meerekent weet dat je hiermee zelfs je gehele stroomverbruik aan zonnepanelen kunt kopen!

Stukjes zonOpgewekte kWhEenmaligVoordeel p/jBesparing 5 jrRendement
2500 kWhGratis€ 30,-€ 150,-+ € 150,-
3750 kWh€ 60,-€ 45,-€ 225,-+ € 165,-
51250 kWh€ 180€ 30,-€ 375,-+ € 195,-
102500 kWh€ 480,-€ 150,-€ 750,-+ € 330,-

De besparing van je stukjes zon worden automatisch als korting verrekend op je energierekening. Hierdoor profiteer je 5 jaar lang van korting op je stroomkosten. Bekijk snel het Eneco Stukjezon voordeel op: Eneco StukjeZon

Heeft Eneco aanbiedingen voor bestaande klanten?

Eneco is een van de weinige energieleveranciers die ook aanbiedingen heeft voor haar bestaande klanten! Wanneer je een contract met onbepaalde tijd hebt bij Eneco, kan je gewoon van de korting acties gebruik maken. Zo blijf je dus bij dezelfde leverancier en kan je veel geld besparen.

Eneco welkomstcadeau

Eneco biedt soms een welkomstcadeau aan bij een energiecontract. Dit kunnen verschillende cadeaus zijn. De energie aanbiedingen hebben wel altijd te maken met slimme innovaties en besparen. Zo kan je wel eens een Toon als welkomstcadeau krijgen.

Bestaande en vaste klanten

Eneco heeft voor haar bestaande en vaste klanten geen exclusieve energie aanbiedingen. Helaas gelden de energie aanbiedingen enkel voor nieuwe klanten. Wanneer je je contract verlengt bij Eneco, krijg je wel een aanbod met scherpere tarieven. Het is echter aan te raden om over te stappen wanneer je contract afloopt, zo kan je veel meer geld besparen!

Eneco beoordeeld door de Energie Redactie

De energie leverancier Eneco is op beoordeeld met 4.5 sterren.

Alle Eneco energie aanbiedingen op een rij

Energie aanbiedingContractduur
€ 170,- korting 1 jaar Direct bekijken
€ 250,- korting 3 jaar Direct bekijken
Gratis Toon t.w.v. € 275,- 4 jaar Direct bekijken
Gratis slimme thermostaat3 jaarverlopen
€ 100,- overstap korting3 jaarverlopen