Lachende man die een kleine plant vasthoudt
Eneco

Eneco aanbiedingen

Eneco aanbiedingen van april 2024

Energieleverancier Eneco heeft op dit moment 2 beschikbare aanbiedingen.

Verlopen aanbiedingen van Eneco:

Kiyoh logo Klanttevredenheid 9,2
Thuiswinkel partner Thuiswinkel partner
AD logo Bekend van het AD
Exclusieve energie deals

Over Eneco

Eneco is één van de grootste en bekendste energieleveranciers van Nederland. Deze leverancier heeft een grote duurzame ambitie. Hierdoor weet je zeker dat je met een energie aanbieding van Eneco verzekerd bent van 100% groene stroom.

Voor- en nadelen van Eneco

  • Grote en zeer betrouwbare energieleverancier
  • Altijd 100% groene stroom voor consumenten
  • Ook aanbiedingen voor bestaande klanten
  • Duurzaamheidsscore Greenpeace 9.0
Bekijk Eneco aanbiedingen

Wat zijn de huidige tarieven van Eneco?

De tarieven van Eneco bedragen op dit moment € 0,27179 per kWh stroom en € 1,18707 per m3 gas . Deze prijzen zijn op basis van energie aanbieding 1 jaar vast + € 180,- bonus.

Eneco tarieven april 2024

Product Tarief bij Eneco
Gas € 1,18707 per m³
Enkeltarief € 0,27179 per kWh
Normaaltarief € 0,27179 per kWh
Daltarief € 0,27179 per kWh
Terugleververgoeding € 0,05000 per kWh

Dit zijn de nieuwe tarieven van Eneco. Voor het laatst bijgewerkt op 14-04-2024.

Eneco prijzen bij een energie aanbieding

De energieprijzen die je daadwerkelijk gaat betalen bij het afsluiten van een contract, kunnen afwijken van bovenstaande. Kies daarom je energie aanbieding en bereken je maandbedrag.

Bekijk Eneco aanbiedingen

Ervaring met Eneco

"Eneco is een zeer betrouwbare partij en dit zie je onder andere terug in de klant aantallen. Met deze energieleverancier krijg je wellicht niet altijd de laagste tarieven, maar ben je wel verzekerd van een goede klantenservice. Uniek aan Eneco is dat ze de enige leverancier zijn die ook bestaande klanten van aanbiedingen laat profiteren. "
Melvin Paalvast

Melvin Paalvast

Energie expert

Beoordeling Eneco door de redactie van energie-aanbiedingen.com
4 van de 5 sterren Beoordeeld op 12-07-2023

Welke energie acties heeft Eneco?

Eneco heeft op dit moment 2 acties beschikbaar

Eneco heeft momenteel acties voor contracten met vast laag tarief. In het verleden stond Eneco bekend om het hebben van goede cashback acties met hoge korting. De beste energie actie die Eneco heeft gehad was de € 300,- cashback actie.

Eneco heeft zelden acties met gratis cadeau, maar als ze die hebben is wel een goede actie. Zo gaven ze in het verleden een gratis Toon thermostaat weg bij een energiecontract.

Dit zijn alle Eneco acties op een rij

Meer informatie over energieleverancier Eneco

Is Eneco een betrouwbare energieleverancier?

Eneco is opgericht in 1995 en nam in 2018 energieleverancier E.On over. Eneco is met ruim 2 miljoen huishoudens en 400.000 zakelijke klanten inmiddels één van de drie grootste energieleveranciers van Nederland. Naast het leveren van energie, wekt Eneco ook actief energie op. Hierdoor zijn ze minder afhankelijk van de inkoop van energie.

Naast het eigen energielabel heeft Eneco ook enkele dochterondernemingen binnen de energiemarkt. Hieronder vallen Greenchoice en Oxxio. Eneco dus een partij die zeer stabiel meedraait op de energiemarkt en niet zomaar omvalt.

Wat is de terugleververgoeding van Eneco?

Voor elke kWh stroom die je teruglevert, krijg je bij Eneco € 0,09 terugleververgoeding. Eneco zit met hun terugleververgoeding ergens in het midden, vergeleken met andere leveranciers. Ze geven niet het hoogste bedrag, maar ook niet het laagste. Op het moment dat je dus veel energie teruglevert aan het net, kan Eneco op dit moment een interessante afweging zijn.

Het bedrag voor de terugleververgoeding wordt bepaald door de energieleverancier zelf en kan per leverancier dus sterk verschillen. Vergelijk deze vergoeding dus ook bij het kiezen van een nieuwe leverancier.

Eneco contract verlengen

Heb je al een energiecontract bij Eneco en wil je daar graag blijven? Dat kan! Eneco is op dit moment de enige energieleverancier die exclusief via deze website hun energie aanbieding ook beschikbaar stelt voor hun bestaande klanten. 

Via deze eneco aanbieding kan je je energiecontract verlengen. Dit scheelt je veel geld per jaar. Je zet hiermee namelijk je tarieven voor 1 jaar vast én je krijgt een hoge cashback van € 170,-. Wanneer je je tarieven niet vast zet, ga je bij Eneco automatisch over naar een variabel contract. Dit contract is gemiddeld € 350,- per jaar duurder.

Betaalt Eneco mijn overstapboete?

Eneco vergoedt geen overstapboetes van nieuwe klanten als je online overstapt. Houd hier dus rekening mee als je wil overstappen, nu de overstapboeteregels gewijzigd zijn per 1 juni 2023. 

Het verstandigste is om over stappen naar Eneco als je contractvrij bent. Heb je een variabel- of dynamisch energiecontract? Dan kun je altijd boetevrij overstappen.

Is Eneco een goedkope energieleverancier?

Met een scherpe aanbieding is Eneco vrijwel altijd een van de goedkopere energieleveranciers vanwege hun hoge cashbacks. Zonder korting is Eneco over het algemeen duurder dan andere leveranciers. 

Welke aanbiedingen heeft Eneco op dit moment?

Eneco heeft op dit moment aanbiedingen waarbij je vaste, lage tarieven krijgt bij een vast contract. Eneco heeft helaas geen energie aanbiedingen met een korting of cadeau. Wij verwachten wel dat Eneco binnenkort weer contracten met goede aanbiedingen gaat aanbieden.

Eneco welkomstcadeau

Zo nu en dan biedt Eneco een welkomstcadeau aan bij een energiecontract. Deze cadeaus hebben vrijwel altijd te maken met slimme innovaties en besparen. Denk bijvoorbeeld aan een energie aanbieding met slimme thermostaat, de Toon, als cadeau. Bekijk op onze cadeau pagina alle energie aanbiedingen met cadeau.

Is Eneco een duurzame energieleverancier?

Eneco is de eerste grote Nederlandse energieleverancier die duurzaamheid actief op de agenda heeft gezet. 

Eneco levert aan consumenten alleen nog maar groene stroom bij ieder energiecontract. Een deel van deze groene stroom wekken zij zelf op door middel van zonne- en windmolen parken. In 2015 heeft Eneco het grootste windpark van Nederland gebouwd op de Noordzee waarmee de leverancier 150.000 huishoudens van 100% groene stroom voorziet.

Eneco duurzaamheidsscore
Eneco hoort bij de top 7% meest duurzame energiebedrijven. Ook in het duurzaamheidsrapport van 2021 van Greenpeace e.a. scoren zij een 9. Dat is veel hoger dan andere grote energieleveranciers. Het streven van Eneco is om in 2035 volledig klimaatneutraal te zijn.

Zakelijke energie van Eneco
De totale energiemix, waar zakelijke energie klanten ook in mee worden genomen, is helaas nog niet 100% groen. Dit aangezien volledig groene stroom opwekken voor zakelijke klanten nog niet haalbaar lijkt.
 

Heeft Eneco een app?

Eneco heeft net als de meeste grote leveranciers een mobiele app. Hiermee heb je makkelijk inzicht in je energieverbruik en kun je je energiekosten makkelijker in de hand houden. De app van Eneco is zeer uitgebreid waardoor je vrijwel alles wat met energie te maken heeft makkelijk en snel regelt. Zo is het een fluitje van een cent om bijvoorbeeld je termijn bedrag zelf aan te passen, je nota’s te bekijken en geef je makkelijk je meterstanden door.

Eneco aanbiedingen voor bestaande klanten

Eneco heeft als een van de weinige leveranciers ook aanbiedingen voor bestaande klanten. Heb je een contract voor onbepaalde tijd bij Eneco? Dan kan je gewoon gebruik maken van de kortingsacties. Zo blijf je bij dezelfde leverancier, maar kun je toch geld besparen door gebruik te maken van een korting.

Bekijk alle aanbiedingen

Toch een andere energieleverancier?

Veel energieleveranciers hebben aanbiedingen voor nieuwe klanten. Als klant van Eneco kan je daar van profiteren. Bekijk alle energie aanbiedingen van alle energieleveranciers in Nederland.

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.