Energie vergelijken

Vergelijk gemakkelijk in één overzicht alle energie aanbiedingen van 2024. 

Energie aanbiedingen vergelijken

De meeste energieleveranciers geven je een ruime keuze aan leuke energie aanbieding met korting of cadeau. Maar het is daarnaast ook belangrijk om te letten op het energieproduct dat ze leveren en de tarieven die je hierbij gaat betalen. Alleen zo krijg je een volledig beeld van een energiecontract en kun je een goede keuze maken.

Energie-aanbiedingen.com helpt je daar graag bij. In onze energie vergelijker vind je een makkelijk te vergelijken overzicht van alle aanbiedingen van dit moment. Door hierin je postcode en verbruik in te vullen, krijg je ook nog eens een goede inschatting van het bedrag dat je per maand gaat betalen.

Illustratie van energie vergelijken op een tablet

94% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Energie-aanbiedingen.com! We scoren gemiddeld een 9,1 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

9,1 9,1 Kiyoh beoordeling

Kiyoh beoordeling

Zo vind je goedkope energie

Energie aanbiedingen vergelijken, hoe pak je dat aan? Met deze stappen vind je de goedkoopste energie aanbieding die het beste bij jou past.


Stap 1. Vul je postcode in en geef je verbruik door

Vergelijk energie aanbiedingen op basis van het termijnbedrag. Bereken je termijnbedrag door bovenaan in de energie vergelijker je postcode en verbruik in te vullen. Weet je jouw verbruik niet? Dan kun je het verbruik ook inschatten door aan te geven uit hoeveel personen jouw huishouden bestaat.


Stap 2. Geef jouw voorkeuren aan met filters

Aan de linkerkant van de vergelijker vind je filters om je voorkeuren te specificeren. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een energie aanbieding met welkomstcadeau? Een bepaalde contractduur? Groene stroom? Of wil je weten welke leverancier de goedkoopste tarieven heeft? Geef dit dan aan in de vergelijker voor een persoonlijk aanbod.


Stap 3. Vergelijk de resultaten en kies je aanbieding

Op basis van jouw voorkeuren tonen we de goedkoopste aanbieding altijd bovenaan. Heb je de beste aanbieding voor jou gevonden en wil je dit contract afsluiten? Klik dan op de knop ‘bekijk’. We sturen je door naar de aanmeldpagina waarna je overstap zo is geregeld.

Gas en stroom aanbiedingen vergelijken

De goedkoopste optie is om gas en stroom gezamenlijk af te nemen binnen één contract. Een gas en stroom aanbieding met contractduur voor 1 jaar is dan de voordeligste keuze. Hiermee staan je tarieven voor een jaar vast en profiteer je vaak ook nog eens van een welkomstkorting of cashback. Na een jaar kun je weer overstappen en opnieuw profiteren van een energie aanbieding met lage tarieven en korting.

Alleen stroom aanbiedingen

Onze energie vergelijker toont standaard aanbiedingen voor gas en stroom. Heb je geen gasaansluiting en dus alleen stroom nodig? Ook daar zijn aanbiedingen voor beschikbaar. Omdat deze iets lastiger te vinden zijn hebben we alle alleen stroom aanbiedingen voor je in een overzicht gezet.


Vast en variabel energiecontract vergelijken

Belangrijk om op te letten met vergelijken is het type contract. Kies je voor een vast contract, dan betaal je gedurende je contractperiode een vaste energieprijs. Een vast contract geeft zekerheid doordat je weet waar je aan toe bent. Het voordeel van een vast contract is ook dat energieleveranciers hier vaak een cashback korting of welkomstcadeau bij aanbieden.

Kies je voor een variabel contract, dan kunnen de energieprijzen 1x per kwartaal en soms zelfs maandelijks veranderen. Dit kan in je voordeel werken, maar helaas ook in je nadeel. Het voordeel van een variabel contract is wel dat je deze vaak maandelijks kan opzeggen en alsnog kunt overstappen naar een vast contract.


Energietarieven vergelijken

Ongeacht het type contract betaal je deels variabele leveringstarieven en deels vaste kosten (vastrecht). Je wilt natuurlijk dat de variabele leveringskosten per kWh stroom en per m3 gas niet te hoog zijn, en dat je ook niet te veel vastrecht kosten per maand betaalt. Hierin zit verschil per leverancier. Maar alleen deze tarieven zeggen nog niet alles.

We raden je aan vooral te kijken naar wat je in totaal gaat betalen per jaar. Hierin is namelijk een eventuele cashback korting verrekend. Deze eenmalige korting kan een best grote impact hebben op je maandkosten.


Zakelijke energie vergelijken

Op zoek naar een zakelijk energiecontract? Gebruik de zakelijke energievergelijker en bekijk energie aanbiedingen voor zakelijk gebruik.

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.