Energie vergelijken

Vergelijk gemakkelijk in één overzicht alle energie aanbiedingen van 2023.

De meeste energieleveranciers geven je ruime keuze uit leuke energie aanbiedingen met een korting of cadeau. Maar het is natuurlijk ook belangrijk om te letten op de energieproducten die ze leveren en de energietarieven die je gaat betalen. Zo heb je een volledig beeld van een energiecontract en maak je de beste keuze voor jou. En daar helpen we graag bij. 

Bekijk een overzicht van alle energie aanbiedingen in Nederland.


 

Illustratie van energie vergelijken op een tablet

100% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Energie-aanbiedingen.com! We scoren gemiddeld een 9,2 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

9,2 9,2 Kiyoh beoordeling

Kiyoh beoordeling

Goedkope energie: zo vind je het...

Hoe pak je energie aanbiedingen vergelijken nou aan? Moeilijk is het niet, wel is het goed om op een aantal dingen te letten. Met de volgende stappen heb je de mogelijkheden voor jou op een rijtje.

Stap 1. Vul je postcode in de energievergelijker in en geef aan uit hoeveel personen jouw huishouden bestaat.
Of vul je exacte verbruik in als je dat weet (je kunt ook aangeven of je zonnepanelen hebt en wat je teruglevert per jaar. Dit wordt automatisch verrekend in de vergelijker).Stap 2. Gebruik vervolgens de filters aan de linkerkant in de vergelijker om je voorkeuren verder te specificeren.
Zo kun je aangeven of je bijvoorbeeld alleen energie aanbiedingen met een cadeau wil vergelijken, welke contractduur je zou willen en of je groene stroom wil ontvangen.


Stap 3. Bekijk de resultaten en kies je leverancier
We tonen aan de hand van jouw voorkeuren de goedkoopste leverancier altijd bovenaan in de resultaten. Klik op ‘meer info’ bij de aanbieding voor meer uitleg over de energietarieven. Heb je de beste energie aanbieding voor jou gevonden en wil je dit contract afsluiten? Klik dan op ‘bekijk’. Daarmee sturen we je door naar de specifieke aanmeldpagina. Voila!

Naar de vergelijker

We tonen je standaard de prijzen per maand in de energielevergelijker. Wil je weten wat je op jaarbasis gaat betalen? Klik dan op ‘prijzen per maand’ in de rechterbovenhoek van de vergelijker en selecteer ‘prijzen per jaar’.

Gas en stroom aanbiedingen vergelijken

Belangrijk om op te letten met vergelijken zijn het type contract en de energietarieven.

Vast – of variabel energiecontract
Kies je voor een vast contract, dan betaal je gedurende de hele contractperiode dezelfde energieprijzen voor de levering van gas en stroom. Zo weet je waar je aan toe bent en dit geeft je zekerheid. Kies je voor een variabel contract, dan kunnen de energieprijzen ieder halfjaar dalen of stijgen. Dit kan in je voordeel werken, maar ook in je nadeel als de prijzen stijgen.

Energietarieven
Ongeacht het type contract betaal je deels variabele leveringstarieven en deels vaste kosten (vastrecht). Je wilt natuurlijk dat de variabele leveringskosten per kWh stroom en per m3 gas niet te hoog zijn, en dat je ook niet te veel vastrecht kosten per maand betaalt. Hierin zit verschil per leverancier. Maar alleen deze tarieven zeggen nog niet alles.

We raden je aan vooral te kijken naar wat je in totaal gaat betalen per maand of per jaar. Hierin is namelijk een eventuele welkomstkorting of cashback al verrekend. Uiteindelijk heeft een eenmalige korting of cashback de meeste impact op je maandkosten.

Op zoek naar een zakelijk energiecontract? Bekijk dan hier de zakelijke energievergelijker

Nog een aantal tips...
De goedkoopste optie is om gas en stroom gezamenlijk af te nemen binnen één contract, en niet apart. Een gas en stroom aanbieding met een contractduur van 1 jaar is de voordeligste keuze.Wil je dus simpelweg de laagste prijs voor je energie betalen? Vergelijk dan 1- jarige gas en stroom aanbiedingen met elkaar en kies de beste aanbieding voor jou.

De energie acties gelden over het algemeen alleen voor nieuwe klanten. Daarom raden we je aan om voor een 1-jarig energiecontract te kiezen en regelmatig over te stappen van energieleverancier om te profiteren van de laatste acties. Let bij het vergelijken van energie aanbiedingen wel op de actie voorwaarden. Soms krijg je de aanbieding alleen bij een vast contract met een bepaalde (langere) looptijd.

* Heb je geen gasaansluiting thuis en ben je op zoek naar alleen stroom aanbiedingen? Omdat deze iets lastiger te vinden zijn hebben we ze voor jou in een overzicht gezet.

© Energie-aanbiedingen.com 2023 Een merk van Keuze.nl B.V.