Energie vergelijken

Zit jij al jaren bij dezelfde energie aanbieder? Dan is de kans groot dat je ieder jaar tientallen tot honderden euro’s meer betaalt dan nodig. Zonde, vinden wij. We helpen je graag bij het besparen op je vaste lasten. En om die reden raden we iedereen aan jaarlijks energie aanbiedingen te vergelijken en de scherpste en leukste deals te vinden bij jou passen.

Niet alleen bespaart jaarlijks energie vergelijken je flink geld, je houdt er ook de energiemarkt ‘wakker’ mee. Hoe zit dat? Hoe meer klanten jaarlijks overstappen, des te meer energieleveranciers geprikkeld worden om ieder jaar opnieuw met scherpe aanbiedingen te komen voor haar klanten.

Energie aanbiedingen vergelijken hoeft geen gedoe te zijn. We geven je graag een aantal handvatten om het vergelijken zo makkelijk mogelijk te maken. Zo kost energie aanbiedingen vergelijken maar heel even van je tijd.

Er zijn een aantal onderdelen waar je op moet letten bij het energie aanbiedingen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • Diensten
  • Prijs
  • Aanbiedingen
  • Voorwaarden
  • Ervaringen van klanten


Diensten

Bedenk eerst van tevoren wat voor diensten je belangrijk vindt. Wil je bijvoorbeeld 100% groene energie geleverd krijgen? En alleen groene energie van Nederlandse bodem? Of wil je al je energiezaken kunnen regelen met uitsluitend een app op je telefoon? Bekijk welke energieleveranciers wat voor diensten leveren.

Prijs

De belangrijkste reden om te gaan vergelijken is natuurlijk de prijs. Wat betaal je momenteel aan energie? Check eerst je huidige energiecontract om te bepalen onder welke prijs je energie aanbiedingen wil vinden.

Energie tarieven

Energiecontracten zijn opgebouwd uit variabele- en vaste energietarieven. De variabele tarieven en het verbruik per m3 gas en kWh stroom verschillen niet heel veel tussen energieleveranciers. Dit scheelt hoogstens enkele euro’s per maand.

Tussen de vaste leveringskosten en aanbiedingen daarentegen zitten wel grote verschillen, oplopend tot tientallen euro’s per maand. Bij een contract van een jaar kan dat al gauw oplopen tot minimaal € 400 per jaar. Let dus vooral op de verschillen in vaste leveringskosten en de cashback/kortingsacties tussen de energieleveranciers.

Contractvorm

De energieprijzen wijzigen tweemaal per jaar: per 1 januari en 1 juli. Dit heeft te maken met veranderingen op de energiemarkt waaronder de prijs van olie. Wat betekent dat voor jouw energiecontract?

Als je kiest voor een variabel contract, verandert de energieprijs mee gedurende de looptijd van je contract. Zo profiteer je wellicht van dalende energieprijzen, maar anderzijds kunnen de tarieven ook stijgen en betaal je dus meer.

Wij adviseren om vooral te kijken naar één-jarige contracten met vaste tarieven. Je profiteert daarmee vaker van een lager energietarief en leuke energie aanbiedingen en welkomstkortingen.

Aanbiedingen

Naast energie vergelijken vanwege een aantrekkelijke lage prijs, wil je checken bij welke energieleverancier je leuke energie aanbiedingen bij je contract krijgt. Welkomstkortingen zitten al bij de contractprijs inbegrepen, maar daarnaast kun je leuke aanbiedingen meepakken in de vorm van cadeaus, kortingsbonnen of cashback.

Wij bieden een compleet overzicht van alle energie aanbiedingen op dit moment. Zo zie je eenvoudig welke provider wat voor aanbieding heeft.

De energie aanbiedingen gelden over het algemeen alleen voor nieuwe klanten. Daarom is het verstandig om ieder jaar opnieuw over te stappen om opnieuw te profiteren van kortingen en cadeaus

Voorwaarden

Kijk voordat je overstapt wel goed naar de (actie) voorwaarden bij de energieleverancier. Zo gelden bepaalde aanbiedingen alleen in combinatie met een éénjarig contract.

Ervaringen van klanten

Heb je een provider op het oog met een toffe energie aanbieding op het oog? Dan kan het geen kwaad tot slot ook nog enkele klantenreviews te lezen om zeker te zijn van keuze.

Dan ben je nu klaar om over te stappen!

← Terug