Energie aanbiedingen vergelijken

Je wilt energie aanbiedingen vergelijken? Slimme keuze! We leggen je graag uit waar je rekening mee moet houden wanneer je energie aanbiedingen gaat vergelijken.

De meeste energieleveranciers geven je een ruime keuze uit leuke energie aanbiedingen. Maar daarnaast kijk je natuurlijk ook naar de energie producten en de energietarieven voor een volledig beeld en het maken van de beste keuze. Direct naar de vergelijker

Vind de energie aanbieding die bij je past

Bijna alle energieleveranciers komen regelmatig met mooie energie acties. Zo komen met verschillende energie aanbiedingen. Heb je liever een cadeau of korting op je energiecontract? Er is bijna altijd wel een energiecontract te vinden in combinatie met een welkomstcadeau, cashback actie of cadeaubon. Kortingen kunnen oplopen tot wel honderden euro’s.

De energie acties gelden over het algemeen alleen voor nieuwe klanten. Daarom raden we je aan om voor een 1-jarig energiecontract te kiezen en regelmatig over te stappen van energieleverancier om te profiteren van de laatste acties. Let bij het vergelijken van energie aanbiedingen wel op de actie voorwaarden. Soms krijg je de aanbieding alleen bij een vast contract met een bepaalde (langere) looptijd.

 

energie-aanbiedingen

Energie aanbiedingen vergelijken

Energievergelijker

Goedkope energie

Een energie aanbieding is natuurlijk mooi meegenomen. Maar let ook op de energieprijzen bij je contract. Wanneer je energie gaat vergelijken heb je te maken met variabele kosten en vaste kosten. Je betaalt variabele- en vaste kosten voor je gas- en stroom verbruik. Zo betaal je per kubieke meter gas en per kWh stroom.

Kies je voor een energiecontract met variabele kosten, dan veranderen de energieprijzen ieder halfjaar. Dit kan in je voordeel werken als de energieprijzen dalen, maar ook in je nadeel als de energieprijzen stijgen.

Tip van ons: wil je liever niet voor verassingen komen te staan? Kies dan voor een contract met vaste tarieven voor 1 jaar. Je betaalt dan een vaste prijs gedurende de looptijd van je contract, ongeacht wat de energieprijzen doen. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. Bovendien ben je dan vrij om ieder jaar over te stappen van energieleverancier zodat je weer kunt instappen op een mooie energie aanbieding.

 

Aanbiedingen stroom en gas

Sluit je een contract af voor alleen stroom of alleen gas? Dan betaal je of een vaste of een variabele prijs.

Maar wil je een energiecontract met zowel stroom en gas? Let er dan bij het vergelijken op dat sommige energieleveranciers voor een gas én stroom contract zowel vaste- als variabele kosten rekenen per product. Zo kun je bijvoorbeeld een energie contract afsluiten met een vaste prijs voor stroom en een variabele prijs voor gas of andersom.

In onze energie vergelijker zie je eenvoudig of je voor een contract met zowel gas en stroom alleen vaste kosten betaalt of ook deels variabele kosten.