Energie met cashback

Nieuw energiecontract nodig? Bekijk hier de energie aanbiedingen met de laagste energietarieven én de hoogste cashback of welkomstkorting.

Bekijk alle energie aanbiedingen met cashback

Thuiswinkel partner

Thuiswinkel partner

Kiyoh

9,1 klantscore

Algemeen dagblad logo

Bekend van het AD

check icon

14 dagen bedenktijd

Cashback bij energie

Energieleveranciers hebben vaak verschillende soorten energie aanbiedingen. Er zijn aanbiedingen met cadeaus, cadeaubonnen en energie met cashback. De meest voordelige aanbieding is vaak met cashback. 

Wat is cashback?

Cashback is een bedrag wat je 12 maanden na de startdatum van het energiecontract terugkrijgt van je energieleverancier. Cashback is eigenlijk hetzelfde als korting. Je krijgt de korting of cashback bij zowel een 1-jarig als een meerjarig contract na een jaar op je rekening gestort. Voor zowel eenjarige, tweejarige en driejarige contracten kun je cashback of korting ontvangen. De hoogte van de cashback verschilt erg per energieleverancier. Voor eenjarige contracten ligt de cashback tussen de € 60,- en € 180,-. Voor meerjarige contracten ligt de cashback korting vaak hoger.

Cashback of welkomstcadeau?

Wij adviseren over het algemeen om te kiezen voor cashback bij energie. Het voordeel van cashback bij energie is dat je daadwerkelijk geld bespaart. Je kunt met het geld dat je bespaart kiezen om voor jezelf een leuk cadeau te kopen of om het geld op je spaarrekening te zetten. De keuze is helemaal aan jou!


Het is ook mogelijk om een welkomstcadeau bij energie te kiezen. Het is wel verstandig om na te gaan of je met het cadeau daadwerkelijk goedkoper uit bent. Vaak bespaar je dus met cashback of korting meer geld dan wanneer je een cadeau bij energie kiest.

Tips bij cashback vergelijken

Een hoge cashback korting bij het aangaan van een nieuw energiecontract is erg aantrekkelijk. Om de voordeligste cashback aanbieding te vinden met vergelijken hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet:

1. Contractduur bij cashback

Kijk naar de contractduur bij de cashback actie. Meestal kan je kiezen welke contractduur je neemt. Wanneer je voor een 1-jarig energiecontract kiest, kun je na één jaar alweer overstappen van energieleverancier. En het mooie daaraan is dat je opnieuw gebruik kunt maken van energie met cashback. Je vindt met energie aanbiedingen vergelijken altijd de beste cashback bij energie.

2. Termijnbedrag

Naast de contractduur zijn ook de leveringskosten en het vastrechttarief belangrijke posten om naar te kijken bij het maken van je keuze. Deze kosten verschillen per energieleverancier. De kosten zie je terug in het termijnbedrag. Kijk daarom, naast een hoge cashback, ook altijd naar de hoogte van het uiteindelijke termijnbedrag bij het vergelijken van energie aanbiedingen.

3. Mis geen aanbieding

Heb je een goede cashback actie gevonden? Wacht dan niet te lang, want de meeste energie aanbiedingen zijn tijdelijk. Wij raden ook altijd aan om de energie aanbiedingen in de gaten te houden, zodat je geen cashback actie misloopt.

Welke energie leveranciers met cashback zijn er?

Sinds de energiecrisis zijn er sinds een tijdje weer flink wat energieleveranciers die een cashback aanbieden bij een vast energiecontract. De cashback, vaak ook wel welkomstkorting of loyaliteitsbonus genoemd, krijg je meestal na afloop van het eerste jaar. 

Deze leveranciers hebben op dit moment een aanbieding met cashback:

Laatste update: zondag 16 juni 2024

93% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Energie-aanbiedingen.com! We scoren gemiddeld een 9,1 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

9,1 9,1 Kiyoh beoordeling

Kiyoh beoordeling

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.