Essent

Essent aanbiedingen

Essent aanbiedingen van mei 2024

Energieleverancier Essent heeft op dit moment 9 beschikbare aanbiedingen.

Verlopen aanbiedingen van Essent:

Kiyoh logo Klanttevredenheid 9,1
Thuiswinkel partner Thuiswinkel partner
AD logo Bekend van het AD
Exclusieve energie deals

Over Essent

Essent is één van de grootste drie energieleveranciers van Nederland en biedt aan ruim 2,5 miljoen Nederlandse huishoudens gas en stroom aan.

Essent staat bekend als één van de leveranciers met de beste energie aanbiedingen. Denk aan welkomstacties met een cadeaubon met hoge waarde. Daarnaast is Essent een goedkope energieleverancier voor zowel nieuwe als bestaande klanten.

Voor- en nadelen van Essent

  • Grote en betrouwbare energieleverancier
  • Air Miles sparen
  • Levert energiebesparende producten
  • Lage duurzaamheidsscore
Bekijk Essent aanbiedingen

Wat zijn de huidige tarieven van Essent?

De tarieven van Essent bedragen op dit moment € 0,28641 per kWh stroom en € 1,25962 per m3 gas . Deze prijzen zijn op basis van energie aanbieding Gratis € 200 Bol.com cadeaubon.

Essent tarieven mei 2024

Product Tarief bij Essent
Gas € 1,25962 per m³
Enkeltarief € 0,28641 per kWh
Normaaltarief € 0,28641 per kWh
Daltarief € 0,28641 per kWh
Terugleververgoeding € 0,05500 per kWh

Dit zijn de nieuwe tarieven van Essent. Voor het laatst bijgewerkt op 30-05-2024.

Essent prijzen bij een energie aanbieding

De energieprijzen die je daadwerkelijk gaat betalen bij het afsluiten van een contract, kunnen afwijken van bovenstaande. Kies daarom je energie aanbieding en bereken je maandbedrag.

Bekijk Essent aanbiedingen

Ervaring met Essent

"Wij kennen Essent vooral als een betrouwbare leverancier die in het verleden regelmatig goede energie aanbiedingen heeft gehad met cashback kortingen en (luxe) cadeaus. Deze aanbiedingen waren altijd erg in trek. Ook kon je bij Essent meerjarige energiecontracten afsluiten. Wij verwachten dan ook dat zodra de energiemarkt weer verder openbreekt, Essent ook weer prominent met goede energie aanbiedingen zal komen voor nieuwe klanten."
Melvin Paalvast

Melvin Paalvast

Energie expert

Beoordeling Essent door de redactie van energie-aanbiedingen.com
4 van de 5 sterren Beoordeeld op 12-07-2023

Welke energie acties heeft Essent?

Essent heeft op dit moment 9 acties beschikbaar

Essent staat bekend om het hebben van goede energie acties. Zo bieden zij vaak contracten aan met hoge kortingen, maar bijvoorbeeld ook met een cadeaubon als welkomstcadeau. 

Dit zijn alle Essent acties op een rij

Meer informatie over energieleverancier Essent

Is Essent een betrouwbare energieleverancier?

Ja, Essent is een zeer betrouwbare energieleverancier met een oeroude geschiedenis die zo’n 100 jaar teruggaat. Essent is één van de betrouwbaarste leveranciers die je kunt kiezen als het gaat om leveringszekerheid en stabiele financiën. Dit is geen leverancier die snel zal omvallen.

Sinds 2020 is Essent een dochterbedrijf van het Duitse E.ON. Zelf heeft Essent twee dochter energiebedrijven onder zich: Vandebron en Energiedirect. Vandebron is het duurzame label, Energiedirect.nl de prijsvechter.

Wat is de terugleververgoeding van Essent?

Essent heeft een terugleververgoeding van 5,5 ct. per kWh. Dat is vergelijkbaar met het tergulevertarief van de meeste prijsvechters, zoals Mega, Budget Energie en Eneco. Niet heel hoog dus. Bij sommige andere leveranciers krijg je méér, waaronder Vattenfall.

Is Essent een goede leverancier voor zonnepanelen?
Lever je echt véél stroom terug? Dan is Essent een minder interessante keuze. Lever je maar een beetje terug op jaarbasis dan kan op basis van alle totale vergelijking op alle energietarieven Essent best nog wel eens interessante keuze zijn. Helemaal in combinatie met een energie aanbieding.

Zonnepanelen van Essent

Overweeg je om zonnepanelen aan te schaffen? Essent kan daarbij interessant zijn. Essent regelt namelijk de verkoop en verhuur van zonnepanelen voor klanten én niet klanten. Met de zonnepanelencheck weet je binnen 1 minuut hoeveel je per jaar kunt besparen, hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen, wat het je gaat kosten en hoeveel geld je ermee kunt besparen op je energierekening.

Zonnepanelen huren bij Essent
Is zonnepanelen kopen geen optie voor je? Dan kun je ook zonnepanelen huren bij Essent. De voordelen van zonnepanelen huren zijn dat de kosten voor installatie, verzekeringen en servicekosten al inbegrepen zijn. Je kan jouw gehuurde zonnepanelen altijd nog overkopen van Essent. Wat verder uniek is aan zonnepanelen huren via Essent is dat het huurcontract maandelijks opzegbaar is. Dat kan lang niet bij alle leveranciers.

Energie aanbiedingen met zonnepanelen
Er zijn regelmatig energie aanbiedingen met zonnepanelen bij diverse leveranciers. Denk hierbij aan een aanbieding met flinke korting op de aanschafkosten van zonnepanelen. Overweeg je zonnepanelen? Dan is het zeker de moeite waard de aanbiedingen in de gaten te houden.

Is Essent een duurzame energieleverancier?

Als je kiest voor een gas en stroom contract van Essent, krijg je standaard een mix van 100% groene windstroom geleverd afkomstig uit Europese windparken en steeds vaker ook lokale groene stroom uit eigen productie in Nederland. Ook levert Essent naast CO2-gecompenseerd gas een beetje groen gas als alternatief voor aardgas.

Essent is in dat opzicht hard op weg om verder te verduurzamen en dat is ook hard nodig. Van de 3 grote leveranciers kreeg Essent op basis van het laatste duurzaamheidsonderzoek voor stroomleveranciers nog de laagste score met een 4. In vergelijking met Eneco en Vattenfall die respectievelijk een 9 en 7.4 scoorden en ook aan miljoenen huishoudens leveren, heeft Essent dus nog werk aan de winkel.

Heeft Essent een app?

Om super makkelijk al je energiezaken te regelen heeft Essent de ‘VerbruiksManager+’ app voor je mobiel en tablet. Hiermee regel je de belangrijkste energiezaken zelf, zoals het wijzigen van je termijnbedrag, het inkijken van je verbruik of zonnepanelen rendement. Ook check je met de app eenvoudig al je nota’s en je contract.

Betaalt Essent mijn overstapboete?

Je krijgt te maken met een overstapboete wanneer je voor het einde van je huidige energiecontract, overstapt naar een andere leverancier. Als dit het geval is, wilt Essent in sommige gevalen deze overstapboete voor je vergoeden. Dit hangt af van het energiecontract. In de voorwaarden kun je teruglezen of je hier wel of niet voor in aanmerking komt.

Essent klantenservice

Wil je snel in contact komen met Essent? De klantenservice van Essent kan jou het beste helpen via de informatievoorziening op hun website of telefonisch tijdens kantooruren.

Op de website van Essent is op de klantenservice pagina onder veelgestelde vragen veel informatie per categorie te vinden. Staat jouw vraag hier niet tussen of blijft jouw vraag onbeantwoord? Dan kun je altijd nog chatten, bellen, mailen of een bericht sturen via Social Media zoals Facebook en Twitter. Een mailtje kan helaas een aantal dagen overheen gaan. De snelste manier is om met de klantenservice te bellen.

Welke aanbiedingen heeft Essent op dit moment?

Essent heeft op dit moment verschillende energie aanbiedingen. Zoals aanbiedingen met vaste tarieven voor bepaalde tijd, maar ook aanbiedingen met welkomstkorting. Je vindt alle aanbiedingen in het Essent energie aanbiedingen overzicht.

Heeft Essent aanbiedingen voor bestaande klanten?

Essent heeft op dit moment helaas geen aanbiedingen voor bestaande klanten. Wil je alsnog gebruik maken van een energie aanbieding? Dan raden wij je aan om over te stappen naar een andere energieleverancier. Hierdoor kan je wél profiteren van een hoge korting. Je vind hier alle energie aanbiedingen.

Kan ik mijn Essent contract verlengen?

Ja, dat kan. Zodra je jouw contract bij Essent verlengt krijg je vaak € 75,- als waardering. Het is echter aan te raden om ook even alle energie aanbiedingen te vergelijken. Wanneer je namelijk klant wordt bij een nieuwe energieleverancier, krijg je vaak kortingen vanaf € 200,-.

Essent welkomstcadeau

Essent biedt veelal een welkomstcadeau aan. Zo kan je regelmatig kiezen voor cadeaubonnen van bijvoorbeeld Bol.com en MediaMarkt. Ook voor fysieke cadeaus kan je bij Essent terecht. Zo heeft Essent wel eens een Playstation en een Smartwatch weggegeven als cadeau bij een gas en stroom contract. Bekijk op onze cadeau pagina alle energie aanbiedingen met cadeau.

Bekijk alle aanbiedingen

Essent thuisvoordeel

Essent wil je graag als klant behouden, sinds 2018 geeft Essent daarom aan haar bestaande klanten leuke cadeaus. Dit kan van alles zijn, van lekker eten, tuinhandschoenen, een tijdschrift tot een Philips Hue basispakket. In plaatst van een cadeau kun je ook kiezen om Air Miles te sparen. Een aantal keer per jaar ontvang je een e-mail met daarin verschillende cadeaus waar je uit kunt kiezen. Essent vertelt nog niet wanneer je deze e-mail kunt verwachten, zo blijft het een verrassing!

Meld je aan voor Thuisvoordeel en ontvang:

  • Gratis Air Miles
  • Een aantal keer per jaar toffe cadeaus
  • Exclusieve kortingen op producten van Essent
© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.