Essent aanbiedingen

Essent acties van februari 2023

Alleen modelcontracten beschikbaar door gasprijs
Als je een nieuw energiecontract nodig hebt, dan is als een van de het Vattenfall modelcontract online beschikbaar als een van de weinige opties.
Bekijk Vattenfall modelcontract

Hieronder vind je een overzicht van de meest actuele aanbiedingen van Essent. Deze energieleverancier biedt vaak cashback kortingen en welkomstcadeaus aan. Daarnaast heeft Essent ook altijd voordelige energietarieven.
Op dit moment zijn de aanbiedingen van deze leverancier niet beschikbaar. Bekijk hier alle actuele aanbiedingen

Essent is een grote leverancier, met een groot aantal aanbiedingen

Essent biedt veel goedkope energie aanbiedingen aan. Vaak kun je kiezen tussen bijvoorbeeld cadeaus, cadeaubonnen of kortingen. Essent is één van de grootste leveranciers van Nederland en levert stroom aan ongeveer twee miljoen huishoudens in Nederland. Bovendien zet Essent zich in voor een duurzamere wereld door onder andere de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Essent biedt ieder jaar één van de beste energie aanbiedingen aan. Essent is een goedkope energieleverancier met acties voor zowel nieuwe als bestaande klanten.

Overstappen naar Essent

1
energie-aanbieding-aanmelden-Essent

Meld je aan

Via de link op deze pagina en vul het online aanmeldformulier in. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een bevestiging van je aanmelding met informatie over je nieuwe contract. Vanaf dit moment heb je 14 kalenderdagen bedenktijd.
2
energie-aanbieding-meterstanden-Essent

Geef je meterstand door

Heb je een slimme meter thuis? Dan hoef je niets te doen en gaat dit automatisch. Heb je geen slimme meter? Geef dan even je meterstanden door via de website van de leverancier.
3
energie-aanbieding-eindrekening-Essent

Controleer je eindafrekening

Je oude leverancier stuurt je de eindafrekening. Check nog even of alles klopt. Dat is het, je bent overgestapt. Geniet van je aanbieding!

Betaalt Essent mijn overstapboete?

Vaak krijg je te maken met een overstapboete wanneer je voor het einde van je energiecontract overstapt naar een andere leverancier. Wanneer dit zo is, wilt Essent in sommige gevallen deze overstapboete voor je vergoeden.

Dit hangt af van het energiecontract. Bij het afsluiten van het contract lees je of je wel of niet in aanmerking komt. Dit kan je altijd teruglezen in de actievoorwaarden.

energie-aanbieding-overstapboete-Essent

Essent klantenservice

Een deel van je energiezaken regel je waarschijnlijk gewoon graag zelf via je persoonlijke Essent account, kan het soms nodig zijn om met Essent contact te zoeken. Hoe kom je het makkelijkste en snelste in contact met Essent? Essent verschaft veel informatie op de klantenservice pagina op de website onder veel gestelde vragen. Daar vindt je snel wat je zoekt per categorie. Daarnaast heeft Essent een overstapchat tussen kantoortijden voor al je vragen bij het regelen van je overstap, handig als je onverhoopt toch nog een vraag hebt tijdens je overstap naar Essent.

Een uitgebreide online chat heeft Essent helaas niet. Wil je direct een medewerker spreken dan kun je Essent eigenlijk alleen maar bellen op werkdagen tussen kantoortijden tegen de gebruikelijke belkosten. Een andere mogelijkheid is om contact te leggen via social media. Essent zit namelijk ook op Facebook en Twitter en beantwoord het grootste deel van de dag al je vragen. Misschien stuur je liever een mail? Dan kun je alléén buiten kantoortijden om een online contactformulier versturen en ontvang je binnen enkele dagen een antwoord. Hier kan helaas nog wel eens tijd overheen gaan. De Essent klantenservice kan je dus het beste helpen via de informatievoorziening op de website en telefonisch overdag.

Essent en duurzaamheid

Wil je graag een duurzamere keuze maken als het om energie gaat, dan kan Essent je daarbij helpen. Sluit je namelijk een vast contract met gas en stroom af bij Essent af dan krijg je standaard 100% groene windstroom geleverd, afkomstig uit Europese windparken. Dit geldt dus voor alle Essent aanbiedingen die wij tonen op deze website.

Daarnaast levert Essent als eerste leverancier ook een contract met een beetje groen gas oftewel biogas, als alternatief voor aardgas. Dit is gas opgewekt uit plantaardig en organisch materiaal. Helaas kan Essent nog maar een heel klein percentage groen gas leveren (10%) en vult de rest aan met CO2-gecompenseerd gas (90%) bij een DubbelGroen contract. Omdat je niet standaard CO2-gecompenseerd gas geleverd krijgt en je hier optioneel voor kunt kiezen, betaal je voor groen gas en CO2-gecompenseerd gas iets hogere tarieven, terwijl het percentage groen gas dat je geleverd krijg nog erg klein is. Vind je het naast duurzaamheid óók belangrijk om niet teveel te betalen voor energie? Dan raden we je aan om Essent aanbiedingen te vergelijken met 100% groene windstroom en gas, tegen vaste lage tarieven in combinatie met een mooie korting of cashback. Zo maak je toch een keuze voor groene stroom én bespaar je met gemak honderden euro’s!

VerbruiksManager+ app

Essent heeft voor haar klanten een handige energie app ontwikkeld, de VerbruiksManager+ app. Deze app is zowel te downloaden voor Apple tablets en smartphones, als voor Android apparaten. De app is vooral bedoeld om je meer inzicht te geven in je gas en stroom verbruik en geeft je de beste energie bespaar tips. Een nadeel van deze app is wel dat je een slimme meter nodig hebt om gebruik te kunnen van alle functionaliteit van de app. De app kan bijvoorbeeld alleen je meterstanden uitlezen als je al een slimme meter hebt.

Maar je kunt méér met de app: zo kun je als zonnepanelen bezitter makkelijk bijhouden wat jouw zonnepanelen opwekken en hoe dit precies verrekend wordt op je energierekening. Ook kun je advies inwinnen over de hoogte van je termijnbedrag, bijvoorbeeld of je je termijnbedrag beter naar boven of naar beneden kunt bijstellen op basis van je verbruik. Wil je naast de hoogte van je termijnbedrag ook de afschrijfdatum kunnen wijzigen van je termijnbedrag? Dat bij Essent, alleen niet via deze app. Bel daarvoor even met de klantenservice van Essent. De VerbruiksManager+ app wordt beoordeeld met 3 uit 5 sterren in de Apple store en de Google Play store.

De VerbruiksManager+ app:

  • Geeft je inzicht in je maandelijkse verbruik
  • Laat je met zonnepanelen zien hoeveel kWh stroom je opwekt en hoe dit verrekend wordt
  • Geeft je tips over hoe je je verbruik kunt verlagen
  • Adviseert je over de hoogte van het termijnbedrag

essent-app

Besparen met Essent energieproducten

Wil je energiebesparing serieus aanpakken in huis? Dat gaat nog makkelijker wanneer je de juiste aanpassingen in huis maakt, zoals zorgen voor goede ventilatie en isolatie. Daarmee kun je tot wel 30% van je stookkosten omlaag brengen. Essent helpt je hier graag bij en biedt daarom een scala aan energieproducten aan om je energierekening nog verder te verlagen. Denk hierbij aan oplossingen aan als mechanische ventilatie, verwarmingsoplossingen zoals hoogwaardige hoge rendementsketels en isolatie. Om te zorgen dat je aanpassingen optimaal blijven werken kun je hiervoor ook een onderhoudscontract regelen bij Essent.

PlusJeHuis van Essent

Zou je je woning wel energiezuiniger willen maken maar weet je eigenlijk niet goed hoe? Maak dan gebruik van 'PlusJeHuis' van Essent. Dat is een vrijblijvend besparingsadvies Essent om je huis energiezuiniger te maken. Aan de hand van een simpele adviesscan van jouw woning zie je meteen welke energiebesparende maatregelen er mogelijk zijn voor jouw woning. Zo geef je ook eenvoudig aan wat je belangrijkste doel is om energie te besparen. Wil je bijvoorbeeld minder kou en toch, of wil je een beter energielabel? Aan de hand daarvan kan Essent de best passende oplossing op jouw situatie afstemmen, regelt de offerte(s) met samenwerkingspartners en de uitvoering door installatiepartners. Zo kun jij naast een voordelig energiecontract extra gaan besparen op je energiekosten door energiebesparende maatregelen aan huis en regelt Essent de rest.

Smart Home van Essent

Je huis slim maken én energie besparen is een trend die steeds meer in trek is. Bedien jij ook graag vanaf je telefoon of tablet slimme apparaten met één app? Bekijk dan eens de Smart Home oplossingen van Essent. Smart Home oplossingen maken je huis ‘bedienen’ niet alleen makkelijker, je leeft er ook een stuk comfortabeler en veiliger door én bespaart op je energierekening.

Wat voor apparaten zijn te bedienen vanaf de app? Denk aan de slimme thermostaat V3, slimme Nest rookmelder of een Philips Hue startpakket. Het mooie is dat Essent ook regelmatig met een aanbieding komt waarbij je voordelig vast contract kunt afsluiten met een cadeau. Zo kun je momenteel gebruik maken van een scherpe Essent aanbieding met gratis Philips Hue startpakket t.w.v. 200.

Smarthome Essent

Essent zonnepanelen

Overweeg je om eventueel zonnepanelen aan te schaffen? Dan kan Essent daarbij ook interessant zijn voor je. Essent regelt namelijk ook de verkoop en verhuur van zonnepanelen voor klanten én niet klanten. Met de zonnepanelencheck weet je in slechts één minuut hoeveel je per jaar kunt besparen, hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen, wat het je gaat kosten en natuurlijk hoeveel geld je hiermee zal besparen op je energierekening.

Is zonnepanelen kopen geen optie voor je, dan kun je ook zonnepanelen huren bij Essent. Aan zonnepanelen huren zit een aantal voordelen. Natuurlijk betaal je een vast bedrag per maand aan huurkosten, maar de kosten voor installatie, verzekeringen en servicekosten zijn al inbegrepen. Besluit je zonnepanelen te huren en bevalt dit zo goed? Dan kun je deze op ieder moment alsnog overkopen bij Essent. Wat verder uniek is aan zonnepanelen huren via Essent is dat je maandelijks je huurcontract kunt opzeggen, dat kan lang niet bij alle leveranciers. Wel betaal je dan nog eenmalig demontatiekosten. Je kunt bij Essent gratis een offerte aanvragen voor de koop of huur van zonnepanelen.

En als we je een tip mogen geven: je haalt nog meer rendement uit zonnepanelen wanneer je ook nog overstapt met een Essent aanbieding naar een vast contract met lage tarieven en een eenmalige korting op je contract. Zo sla je twee vliegen in één klap met energiekosten besparen!

Er zijn regelmatig energie aanbiedingen met zonnepanelen bij diverse leveranciers. Denk hierbij aan een aanbieding met flinke korting op de aanschafkosten van zonnepanelen of een gratis adviesgesprek met een zonnepanelenexpert. Volgens ons zeker de moeite waard om eens te bekijken als je geïnteresseerd bent in zonnepanelen.

essent-zonnepanelen

Welke aanbiedingen heeft Essent momenteel?

Essent staat bekend om het hebben van goede energie aanbiedingen. Zo bieden ze vaak hoge kortingen aan maar ook cadeaubonnen. Zo kan je heel vaak kiezen voor een cadeaubon van Bol.com. Maar ook de kortingsacties van Essent zijn altijd erg goed. Deze zijn altijd samen met hele lage energietarieven voor groene stroom uit Europa.

Heeft Essent ook aanbiedingen voor bestaande klanten?

Essent heeft helaas geen aanbiedingen voor bestaande klanten. Wanneer je dus gebruik wilt maken van een energie aanbieding, is het aan te raden om over te stappen. Hierdoor kan je wél gebruik maken van een hoge korting of een mooi cadeau. Je vind hier alle energie aanbiedingen.

Kan ik mijn Essent contract verlengen?

Je kunt je contract bij Essent verlengen. Daarbij krijg je € 75,- als waardering. Het is echter aan te raden om ook even alle energie aanbiedingen te vergelijken. Wanneer je namelijk klant wordt bij een nieuwe energieleverancier, krijg je vaak al kortingen vanaf € 200,-! Je vind hier het complete overzicht van energie aanbiedingen.

Essent welkomstcadeau

Essent biedt veelal een welkomstcadeau aan. Dit kunnen verschillende cadeaus zijn. Zo kan je regelmatig kiezen voor cadeaubonnen van bijvoorbeeld Bol.com en MediaMarkt. Ook voor fysieke cadeaus kan je bij Essent terecht. Zo heeft Essent wel eens een Playstation en een smartwatch weggeven als cadeau bij een gas en stroom contract

Bestaande en vaste klanten

Essent heeft voor haar bestaande en vaste klanten exclusieve acties. Helaas gelden energie aanbiedingen enkel voor nieuwe klanten. Wanneer je je contract verlengt bij Essent, krijg je als cadeau wel € 75,- korting. Daarnaast kan je bij Essent ook sparen voor korting op geselecteerde energiebesparende producten zoals een slimme thermostaat en Ledlampen. Essent doet dus wel iets voor haar bestaande en vaste klanten.