Essent € 150,- korting energie aanbieding | Tot eind van de maand
€ 150 korting

Essent € 150,- korting

€ 150,- korting

Met actietarief

Vergelijkgroep Website
Thuiswinkel Partner
Uitstekende Beoordeling
13.333 keer bekeken Tot eind van de maand
 • € 150,- korting op je energiecontract!
 • Een 1-jarig contract met lage vaste tarieven
 • 100% groene stroom
 • Alleen voor nieuwe klanten.

Geen lang contract, maar wel een scherp tarief? Kies dan voor Essent groene stroom & gas Zeker! € 150,- korting op een eenjarig contract. Dit is één van de beste energie aanbiedingen van dit moment. En 100% groen!

energie-leverancier-essent
Jouw prijsoverzicht
Contractduur
Jaarprijs
Cashback
Jaarprijs inclusief korting
Maandbedrag

Alles over deze Essent aanbieding

Energieleverancier Essent snapt dat je geen langdurig contract wilt, omdat ieder jaar overstappen simpelweg veel voordeliger is. Bij deze energie aanbieding krijg je € 150,- korting op een eenjarig contract en vaste energietarieven voor één jaar. Zo weet je precies waar je aan toe bent en stap je na afloop van je contract gemakkelijk weer over naar een andere leverancier. Na 12 maanden krijg je de € 150,- gestort op je rekening. Daarnaast ben je met deze actie ook goed bezig voor het milieu, Essent levert namelijk 100% groene stroom.

1 jaar contract
Na dit jaar kan je weer gemakkelijk overstappen
100% groen stroom
Goed voor je portemonnee en het milieu
sandervanmeggelen

Sander van de energie redactie

Expert op het gebied van energie aanbiedingen

Op dit moment een van de beste aanbiedingen! Zowel een hoge korting als een kort contract. Wij raden over het algemeen aan om na één jaar over te stappen. Dat kan dus met deze aanbieding van Essent.

Essent energie aanbieding

Beoordeeld door de Energie Redactie

De Essent € 150,- korting energie aanbieding is op beoordeeld met 5 sterren.

Overstappen naar Essent

Essent is één van de twee grootste energieleveranciers van Nederland. Ze levert gas en stroom aan ruim twee miljoen Nederlandse huishoudens. Essent levert 100% groene stroom en zet zich in voor een duurzamere wereld. Daarnaast komt Essent regelmatig met hele goede energie aanbiedingen, gepaard met leuke cadeaus en kortingen. Als vaste klant krijg je bij Essent elk jaar (125 tot 500) gratis Air Miles. Je hoeft je bij Essent verder geen zorgen te maken over je overstap. Want dankzij de overstapservice loopt de levering van stroom en gas altijd door en zegt Essent bovendien je oude contract voor je op.

Bekijk alle Essent aanbiedingen

Voorwaarden Essent

 • De actie is alleen voor nieuwe klanten die gas en stroom afnemen
 • Je krijgt het geld na 12 maanden op je rekening gestort
 • De aanbieding is exclusief via ons. Je vindt de aanbieding niet op de website van Essent terug.

Geschatte maandprijs per huishouden

Onderstaande prijzen zijn exclusief € 150,- korting

WoningStroomGasPrijs
energie-aanbieding-appartementAppartementFlat 2400 kWh 1000 m3€114
energie-aanbieding-hoekwoningTussenwoningTussen 3300 kWh 1350 m3€157
energie-aanbieding-woningVrijstaandVrij 3900 kWh 2400 m3€236

Hoe kan ik me aanmelden bij Essent?

Om gebruik te maken van deze aanbieding kun je je als nieuwe klant direct aanmelden. Hoe zit dat voor bestaande klanten of als je al eens klant bij Essent bent geweest in het verleden? Omdat de actievoorwaarden per aanbieding verschillen hebben wij dit óók uitgezocht voor deze Essent aanbieding. En hoewel de actievoorwaarden daarover niet heel eenduidig zijn en wij regelmatig de vraag gesteld krijgen of deze aanbieding ook gebruikt kan worden door bestaande klanten: Deze actie geldt helaas niet voor bestaande klanten. Wanneer je vroeger klant bent geweest bij Essent maar momenteel bij een andere leverancier zit, kan je wel gewoon gebruik maken van de aanbieding. Ook wanneer je in het verleden al eens klant geweest bij Essent en ben je toen voortijdig overgestapt? Dan kun je wel aanmelden voor deze aanbieding. Je overstap gaat dan in op het moment dat je vorige contractdatum zou zijn verlopen.

Aanmelden gaat vervolgens heel eenvoudig. Via de website van Essent kun je je aanmelden voor deze Essent aanbieding via het online formulier. Zodra je aanmelding is gelukt krijg je daar een bevestiging van en gaat Essent samen met je huidige leverancier aan de slag om je overstap te regelen. Dat wil zeggen dat je huidige contract naadloos overgaat in je nieuwe contract bij deze aanbieding. Zelf hoef je niets te doen. Je maakt namelijk automatisch gebruik van de overstapservice en je hebt 14 dagen bedenktijd na bevestiging van je aanmelding. Deze aanbieding is helaas niet te gebruiken voor bestaande klanten van Essent.

Je energiecontract bij Essent

Met deze aanbieding van Essent sluit je een contract voor gas en stroom af voor 1 jaar met 100% groene Windstroom. Tijdens je gehele contractperiode betaal je vaste lage actietarieven voor gas en stroom. Je betaalt een vast tarief per kWh stroom en een vast tarief per m3 gas. Ook de vaste leveringstarieven voor gas en stroom blijven onveranderd tijdens je contractperiode. Veranderen de energieprijzen gedurende het jaar? Dan heeft dat geen invloed op jouw contract, wel zo fijn. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan! Het enige wat kan veranderen zijn de energiebelastingen. Deze staan los van de aanbieding en worden niet door Essent zelf vastgesteld, maar door de overheid ieder jaar. De hoogte van de energiebelastingen is voor ieder huishouden gelijk en kan je energierekening ieder jaar iets duurder of voordeliger maken.

Een energiecontract met deze aanbieding betekent:

 • Dat je 1 jaar lang dezelfde scherpe actietarieven betaalt
 • Je na één jaar alweer gratis en per direct kunt overstappen
 • Je 14 dagen bedenktijd hebt

Wat ga je betalen?

Voordat je de definitieve keuze maakt of je wel of niet gebruikt maakt van de Essent € 150,- korting wil je natuurlijk wel weten wat je maandelijks gaat betalen. Omdat je een contract voor 1 jaar aan gaat, betaal je een jaar lang dezelfde vaste actietarieven voor gas en stroom. Als nieuwe klant betaalt je de volgende lage tarieven:

Gastarief0,778960 per m3
Stroomtarief0,215864 per kWh

Bovenstaande tarieven zijn de kale gas-en stroomtarieven bij deze aanbieding. Wat je per maand gaat betalen is helemaal afhankelijk van je verbruik en je postcode. Zo bepaalt je postcode de hoogte van de regiotoeslag gas, die is per gasregio verschillend. Wil je meteen weten wat jouw geschatte maandbedrag wordt met deze Essent aanbieding? Vul dan eenvoudig de postcodecheck in en je verbruik. Hierbij kun je aangeven of je zelf stroom opwekt en wat voor type energiemeter je hebt: een enkel- of dubbele meter.

Wanneer gaat je contract in?

Zodra je je hebt aangemeld gaat Essent aan de slag met het verwerken van je gegevens. Wat de leverdatum van gas en stroom wordt is afhankelijk van wanneer je huidige contract afloopt. Hierbij zijn er twee mogelijkheden.

Loopt je huidige contract na aanmelding bij Essent nog minder dan 6 maanden door, dan zal levering van gas en stroom meteen beginnen na de einddatum van je huidige contract. Zo gaat je huidige contract naadloos over in je nieuwe contract en houdt Essent rekening met de einddatum van je contract, zodat je geen risico loopt op een opzegboete.

Loopt je contract daarentegen nog langer dan 6 maanden door? Dan start Essent direct met leveren. Dit betekent dat je daarmee je huidige contract voortijdig opzegt en mogelijk een overstapboete moet betalen aan je energieleverancier. Brengt je huidige leverancier een opzegboete in rekening, dan vergoedt Essent deze niet. Het beste kun je dus gebruik maken van deze Essent aanbieding wanneer je huidige contract nog een looptijd heeft van minder dan 6 maanden.

Wanneer ontvang ik de € 150,- korting?

De eenmalige korting van € 150,- verrekend Essent met de jaarafrekening aan het einde van de looptijd van je contract. Dat is bij deze aanbieding dus al na één jaar. Voor het verrekenen van de korting hoef jij helemaal niets te doen. Let wel op dat de actiekorting alleen wordt verrekend wanneer je niet voortijdig je contract bij Essent beëindigd.

De € 150,- korting is nog niet verrekend in je maandbedrag, dat gaat er dus nog van af!

*Stap je wel tussentijds over en heeft Essent de korting al verrekend, dan mag Essent de actiekorting terugvorderen tot een maximum van €100,-. Daarnaast is het belangrijk dat op het moment dat Essent de korting wil verrekenen, je geen betalingsachterstand open hebt staan.

Vriendenvoordeel: een extra beloning van Essent

Stap je over met deze Essent aanbieding en tip je je vervolgens je vrienden of familie om ook over te stappen naar Essent met deze aanbieding of een andere, dan krijgen jullie beide nog eens een beloning van €25,- van Essent als jouw vriend of familielid ook een contract afsluit op jouw aanraden. Vertel het gerust verder, want je mag tot wel 15 introducees via jezelf aanmelden. Dat is nog eens makkelijk geld verdienen.

Als promotor ontvang je binnen ongeveer 4 weken nadat de introducé zich heeft aangemeld de € 25,-. De introducé ontvangt na de 14 dagen bedenktijd binnen 5 weken het bedrag op zijn rekening zodra de aanmelding in goedgekeurd.

Wat gebeurt er zodra je contract afloopt

Na één jaar loopt je contract voor bepaalde tijd af. Op dat moment ben je vrij om gratis over te stappen van energieleverancier. Blijf je langer klant bij Essent, dan wordt je contract automatisch omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd en betaal je niet langer vaste lage tarieven voor gas en stroom, maar variabele tarieven. De hoogte van de variabele tarieven ligt vrijwel altijd iets hoger dan de vaste tarieven en zijn sterk afhankelijk van wat er met de marktprijs gebeurt. Bovendien kunnen de tarieven twee keer per jaar wijzigen, naar boven of naar beneden. Dit maakt het dus een stuk onzekerder wat je gaat betalen aan energie. Vind je dat geen prettig idee? Dan raden we je aan opnieuw over te stappen.

Je kunt gemakkelijk tot zo’n €300,- besparen door energie aanbiedingen te vergelijken en over te stappen. Dit is de gemiddelde korting die je misloopt wanneer je niet overstapt. De korting is niet in de energietarieven verwerkt die je bij de energie aanbiedingen krijgt te zien, waardoor je dus nog tot honderden euro’s extra korting ontvangt! Vind je het veel leuker om een leuk cadeau te ontvangen bij een nieuw energiecontract? Ook een tof cadeau heb je zo meegenomen door over te stappen! Daarbij profiteer je meestal ook van lage actietarieven, waardoor je tientallen euro’s per jaar uitspaart.

Verleng aanbiedingen van Essent

Wil je wel opnieuw profiteren van een aanbieding, maar heb je geen zin in uitzoekwerk? Dan heeft Essent ook verleng aanbiedingen voor bestaande klanten. Maar hoewel dit leuke aanbiedingen zijn, kun je vaak juist méér voordeel pakken door wel over te stappen naar een andere leverancier met een energie aanbieding. Je krijgt daarmee bijna altijd een hogere korting dan met een verleng aanbieding. Dit kan soms wel de helft schelen! Om je het meeste werk te besparen hebben wij per aanbieding het uitzoekwerkwerk al gedaan voor je, zo hoef jij alleen nog maar een aanbieding te kiezen en je aan te melden.

Alle energie aanbiedingen vergelijken

Om rond te kunnen neuzen tussen de nieuwste aanbiedingen hoef je niet te wachten tot de einddatum van je contract is verlopen. Sterker nog, we adviseren altijd om geruime tijd van tevoren eens rond te kijken, want je kunt energie aanbiedingen reserveren bij energieleveranciers. Dat wil zeggen dat je gebruik maakt van een bestaande aanbieding, ook al loopt jouw huidige contract nog een tijdje door. Zo kun je meteen profiteren van een toffe aanbieding op het moment dat jouw contract eindigt. Oók wanneer deze aanbieding niet langer geldig is, kun jij hier op die manier toch nog gebruik van maken. Zo loop je nooit een mooie aanbieding mis die je eerder hebt gezien. Dit kan eventueel weer een nieuwe aanbieding van Essent zijn die ook geldt voor eerdere Essent klanten, maar kijk ook eens naar aanbiedingen van andere leveranciers.

Hoe ver van tevoren je een energie aanbieding kunt reserveren verschilt per leverancier. Iedere leverancier stelt daar een eigen termijn voor, de zogenaamde switchtermijn. Je vindt de switchtermijn terug in de actievoorwaarden bij de aanbieding.

Maar om het je nog makkelijker te maken houden wij je met alle plezier op de hoogte van de nieuwste energie aanbiedingen op het moment dat je contract bijna afloopt. Door de overstapwekker in te vullen geven wij je ruim van tevoren door met welke aanbiedingen je al kunt overstappen, daarmee rekening houdende met de einddatum van je huidige contract en de switchtermijn per leverancier. Handig toch?

Thuisvoordeel voor bestaande klanten van Essent

Essent beloont niet alleen graag nieuwe klanten en eerdere klanten die terugkomen voor een nieuw contract, maar ook bestaande klanten. Daarom heeft Essent een leuk voordeelprogramma voor klanten opgezet: Thuisvoordeel. Daarmee spaar je gratis en exclusief mee zolang je klant bent bij Essent. Je moet je alleen wel even inschrijven.

Wat je krijgt met Thuisvoordeel:

 • Gratis Air Miles
 • Een paar keer per jaar een cadeautje
 • Korting op de eigen producten van Essent

Thuisvoordeel Essent

Essent geeft graag cadeautjes en daarom krijg je als Essent klant meerdere keren per jaar een e-mail toegestuurd met een keuzemenu uit 3 cadeautjes, waarvan je er één mag kiezen. Dit kan van alles zijn, denk daarbij aan een Denksport-mini abonnement of een set tuinhandschoenen. De keuze bestaat altijd uit een combinatie van twee cadeautjes voor jezelf, een ander of voor thuis, plus Air Miles. Alle cadeautjes zijn altijd gemakkelijk te verzilveren, op te halen of te bestellen. Afhankelijk van je keuze lees je hoe je je cadeau kunt innen. Daarnaast geeft Essent regelmatig flinke korting op energieproducten die alléén gelden voor exclusieve Thuisvoordeel leden.

essent-thuisvoordeel

Essent aanbieding en spoedaanvraag energie

De Essent € 150,- korting aanbieding is ook in veel gevallen te gebruiken wanneer je een spoedaanvraag energie moet doen. Hoe zit dat? Heb jij een brief gekregen van je netbeheerder dat je met spoed een energieleverancier moet regelen, en heb je nog méér dan 5 dagen om een energiecontract te regelen? Dan kun je je aanmelden via de link bij deze aanbieding. Nadat je je gegevens hebt ingevuld en je aanvraag hebt verstuurd duurt het een werkdag voordat jouw aanvraag is verwerkt bij Essent. Je kunt het beste de dag daarop even met Essent bellen en zeggen dat jouw aanvraag een spoedaanvraag betreft. Je aanvraag wordt dan omgezet naar versnelde levering van gas en stroom én je maakt gebruik van de € 150,- korting met vaste lage actietarieven bij deze aanbieding.

Andere aanbiedingen van Essent

Spreekt Essent jou wel aan als leverancier maar heb je liever een energiecontract in combinatie met een cadeau dan een korting? Dan vind je de Essent €150,- Bol.com cadeaubon misschien wel interessant. Hiervoor sluit je een contract van 1 jaar met gas en stroom af tegen vaste tarieven voor de gehele looptijd. De cadeaubon is zowel in één keer te besteden als in meerdere keren, maar net wat jij prettig vindt. Bij Bol.com is er altijd wel wat leuks te vinden met miljoenen artikelen. En je bent met deze aanbieding na 1 jaar alweer vrij om over te stappen en opnieuw te profiteren van een toffe aanbieding!

Ben je tot slot niet zo’n fan van ieder jaar energie aanbiedingen vergelijken en sluit je liever een contract voor langere tijd af? Ook dan zit je goed bij Essent! Bekijk bijvoorbeeld eens de Essent € 300,- korting aanbieding. Hierbij sluit je een contract af voor 3 jaar met gas en stroom tegen lage actietarieven gedurende de gehele looptijd van je contract. Ook met deze kortingsactie krijg je 100% groene Windstroom geleverd. Zo maak je dus ook nog eens betere keuze voor het milieu.

Check je overstapdatum

Voer de einddatum van je huidige energiecontract hieronder in om te checken of je al kunt overstappen. Wil je overstappen voordat je huidige contract is afgelopen, kan je energieleverancier hiervoor een overstapboete opleggen. Sommige leveranciers vergoeden (deels) de kosten van deze boete. Gebruik de overstapcheck om te kijken of je kan overstappen zonder overbodige kosten.

Overstapwekker

Loopt je contract nog meer dan 3 maanden door? Meld je gratis aan voor de overstapwekker! Zo sturen we je op tijd een bericht en mis je nooit de laatste overstapaanbiedingen.

Regelmatig krijgen we exclusieve aanbiedingen van energieleveranciers om overstapboetes geheel over te nemen. Hierdoor kun je eerder overstappen. Met de overstapwekker stellen we je hiervan automatisch op de hoogte.

Activeer in 1 klik

Alternatieve aanbiedingen met korting

Op zoek naar een andere leverancier met een cadeau aanbieding? Klanten van Essent en andere bezoekers stapte het meest over naar de volgende aanbiedingen met cadeau:

Vraag & Antwoord (10)

  Dag Bas,

  Als je op de knop ‘Gebruik deze aanbieding’ of ‘Direct aanvragen’ klikt, kom je terecht op de website. Deze aanbieding is inderdaad niet via de website van Essent zelf te vinden.

  Succes met overstappen!

  Wanneer krijg ik een bevestiging dat ik mij heb aangemeld.
  Ik heb mij aangemeld maar niets meer gehoord.
  Ik heb nog een aanbieding van een andere die ik deze week moet opzeggen.
  Gr Jan Jansen

  Beste Jan,
  Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met de klantenservice van Essent. Die kunnen u precies vertellen wanneer je nieuwe contract ingaat!

  Met vriendelijke groet,
  Melvin

  Halo,

  Als mijn contract nog doorloopt tot einde van deze maand (april 2018) en ik wil overstappen naar Essent wanneer gaat het contract bij Essent dan in ? Want ik wil natuurlijk geen overstap boete krijgen van mijn huidige leverancier. Dus wanneer kan ik dan het beste de overstap naar Essent maken ?

  Met vriendelijke groet,

  J

  Goedemorgen,
  Als je contract tot eind van deze maand loopt, zal je niet te maken krijgen met een overstapboete. Je nieuwe contract bij Essent gaat in wanneer je oude is afgelopen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken om een overstapboete!

  Met vriendelijke groet,
  Melvin

  Goedendag,

  Ik zou graag van deze aanbieding gebruik maken, maar de website gaat niet door na drukken op de aanmeldknop op de website

  Goedenmiddag,

  Wanneer je op de website van Essent je gegevens invult, druk je op de knop ‘Verder naar stap 2’ vervolgens krijg je onderaan de keuze of je wilt overstappen of nog geen energieleverancier hebt. Dan kan je als het goed is gewoon verder met bestellen!

  Met vriendelijke groet,
  Melvin

Reageer op deze aanbieding

Je email adres wordt niet geplaatst