Oxxio energie aanbieding: 1 jaar vaste tarieven
Oxxio

1 jaar vaste tarieven + € 80,- cashback

1 jaar contract Cashback

Voor en nadelen 🎉

  • 1 jaar vaste tarieven
  • 100% groene stroom
  • € 80,- cashback

Bij Oxxio krijg je nu een jaar lang vaste lage tarieven. Deze tarieven liggen onder het prijsplafond. Daarnaast krijg je ook nog eens € 80,- cashback waardoor dit een interessante optie is. Wanneer je op zoek bent naar zekerheid is dit een goede keuze.


 

Bekijk deze aanbieding
€ 80,- Cashback
Thuiswinkel partner
9.4 van klanten
Bekend van het AD
Wij zetten alle details op een rij 🕵️

Wil je voor het komende jaar zekerheid hebben voor je energiekosten? Met het 1 jaar vast energiecontract van Oxxio heb jij het komende jaar lage energietarieven. Hierdoor hoef je het komende jaar niet zorgen te maken over energietarieven die boven het prijsplafond komen.

Bekijk deze aanbieding
Hand die naar energie aanbiedingen wijst
Geert Wirken

Momenteel het voordeligste 1 jaar contract op de markt. Als je het komende jaar zekerheid wil dan is dit contract een uitstekende keuze.

Geert Wirken / Energie redactie

Overstappen naar Oxxio

Wil je voor het komende jaar zekerheid hebben voor je energiekosten? Met het 1 jaar vast energiecontract van Oxxio heb jij het komende jaar lage energietarieven. Hierdoor hoef je het komende jaar niet zorgen te maken over energietarieven die boven het prijsplafond komen.

Maandbedrag berekenen 💰

Wil je weten wat je per maand gaat betalen met deze energie aanbieding? Bereken maandbedrag

Veelgestelde vragen

Over deze 1 jaar vaste tarieven + € 80,- cashback aanbieding

Hoe kan ik me aanmelden bij Oxxio?

Wil je gebruik maken van deze actie van Oxxio, dan kun je je als nieuwe klant meteen aanmelden. Hoe meldt je je aan voor deze aanbieding? Heel eenvoudig. Op de website van Oxxio kun je je aanmelden voor deze aanbieding door je gegevens in te vullen en het online formulier te versturen. Dit kost je slechts een paar minuten.

Vervolgens krijg je van Oxxio een bevestiging via de mail wanneer je aanmelding is verwerkt en gaat Oxxio samen met je oude leverancier aan de slag om jouw overstap netjes te regelen. Je hoeft zelf dus niet je oude contract op te zeggen, wel zo makkelijk. Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd na bevestiging van je aanmelding en komt nooit zonder gas of stroom te zitten in de tussentijd. Let wel op dat deze aanbieding alleen voor nieuwe klanten geldt.

Hoe lang is het energiecontract bij Oxxio geldig?

Wanneer je gebruik maakt van deze Oxxio aanbieding, sluit je een contract af voor 1 jaar vast met stroom en gas. Dat betekent dat je 1 jaar lang vaste tarieven voor gas en stroom betaalt. Dit gaat om de vaste- en variabele leveringskosten per m3 gas en kWh stroom. Zo weet je van tevoren altijd welke tarieven je betaalt, die blijven onveranderd. Passen energieleveranciers tussentijds hun energieprijzen aan, dan heeft dat geen invloed op jouw contract. De belastingen op energie staan hier los van en worden ieder jaar opnieuw vastgesteld door de overheid. Hierdoor kan je energiecontract ieder jaar toch iets duurder of voordeliger uitvallen. Hier heeft Oxxio geen invloed op.

Een energiecontract met deze aanbieding betekent:

  • Dat je 1 jaar lang zelfde lage tarieven betaalt
  • Je na de einddatum je contract maandelijks kunt opzeggen
  • Je 14 dagen bedenktijd hebt

Wanneer gaat je contract bij Oxxio in?

Nadat je aanmelding is ontvangen en verwerkt krijg je van Oxxio 2 dagen later de leverdatum voor gas en stroom door. De leverdatum is tevens de ingangsdatum van je nieuwe contract. Oxxio start meestal met leveren binnen 6 weken nadat je je hebt aangemeld, en uiterlijk binnen 3 maanden. Hierbij houdt Oxxio dus rekening met de einddatum van je huidige contract.

Wat gebeurt er zodra je contract afloopt

Na 1 jaar loopt je contract bij Oxxio af met deze aanbieding. Je contract wordt dan automatisch omgezet in een contract voor onbepaalde tijd en je kunt weer gratis overstappen. Blijf je vervolgens zitten, dan betaal je niet langer vaste tarieven, maar variabele tarieven. Variabele tarieven bewegen mee met de marktprijs en liggen vrijwel altijd iets hoger dan vaste tarieven. Los van de hogere kale tarieven voor gas en stroom betaal je bovendien gemiddeld zo'n € 300,- meer dan nodig als je blijft zitten na de einddatum van je contract. Dit is namelijk het bedrag dat je misloopt bij veel energieleveranciers en waar nieuwe klanten van kunnen profiteren als eenmalige korting op een nieuw energiecontract voor bepaalde tijd.

Wil je liever meer zekerheid over je energierekening, dan adviseren we je opnieuw energie aanbiedingen te vergelijken voor een mooie deal met cadeau of fikse korting, en over te stappen van energieleverancier!


 

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuwe aanbiedingen

Je hoeft niet exact stil te zitten tot de einddatum van je contract om opnieuw energie aanbiedingen te kunnen vergelijken. Je kunt met de switchtermijn namelijk al tot een paar maanden van tevoren rondkijken tussen de energie aanbiedingen en als je een toffe aanbieding hebt gevonden, je overstap doorgeven bij de meeste leveranciers. Op die manier kun je meteen gebruik maken van een nieuwe aanbieding na afloop van je huidige contract. Met de switchtermijn, die verschilt per leverancier, reserveer je zo een energie aanbieding van tevoren. De aanbieding gaat pas in op het moment dat je huidige contract datum is afgelopen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over een eventuele overstapboete, maar weet je zeker dat je wél gebruik kunt maken van die ene deal die je hebt gezien zonder deze mis te lopen, wel zo handig.

*Omdat je met deze aanbieding een contract voor 1 jaar gas en stroom vast aan gaat is het niet de bedoeling dat je buiten de switchtermijn om overstapt. Mocht je wel eerder overstappen, dan kan Oxxio om (gedeeltelijke) terugbetaling vragen.

Kan je een spoedaanvraag bij Oxxio doen?

Heb je met spoed een energieleverancier nodig? Ook dan kun je in sommige gevallen gebruik maken van deze Oxxio aanbieding. Heb je nog 5 of méér dagen om een energieleverancier te regelen? Dan kun je je gewoon aanmelden voor deze energie aanbieding en een contract afsluiten bij Oxxio. Omdat het een dag duurt voordat jouw aanvraag is verwerkt in het systeem van Oxxio, kun je het beste de volgende dag Oxxio bellen en aangeven dat jouw aanmelding een spoedaanvraag betreft. Jouw aanvraag zal vervolgens netjes worden omgezet in een spoedaanvraag.

Heb je minder dan vijf dagen de tijd om een nieuwe leverancier te zoeken? Ook dan kan je goed bij Oxxio terecht

Heeft Oxxio een App?

Bij Oxxio regel je al je zaken via de Oxxio App. Deze app is heel makkelijk in gebruik. Je hebt hierbij altijd inzicht in je verbruik, je maandbedrag en betalingen. Ook kan je je meterstanden en wijzigingen doorgeven via de app. Hiernaast kun je de app van Oxxio gebruiken om apparaten met een hoog verbruik te ontdekken. De app wordt door de gebruikers met 4 van de 5 sterren in de Appstore beoordeeld!

⛱️ Aanbiedingen zonder zorgen

We bieden onafhankelijk overzicht van alle energie aanbiedingen van Nederland. Dit doen we voor vrienden, familie en alle andere insiders die onze website vinden.

10 jaar

Al meer dan 10 jaar ervaring in het zoeken van energie aanbiedingen

35+

Exclusieve aanbiedingen. Via deze site krijg je extra korting.

9,5+

De beoordeling van klanten over ons op Kiyoh.

Alternatieve aanbiedingen

Op zoek naar een andere leverancier met een energie aanbieding? Klanten van Oxxio en andere bezoekers stapte het meest over naar de onderstaande aanbiedingen.