Hoe vergelijk je energie aanbiedingen?

Leuk zoveel energie aanbiedingen, de één nog beter dan de andere. Maar weet jij waar je moet beginnen met vergelijken? We delen je onze tips om energie aanbiedingen te vergelijken. Zo vind je snel de beste energie aanbieding voor jou!

Windmolens

Hoe werkt energie aanbiedingen vergelijken?

Om snel de energie aanbieding te vinden die je zoekt, maken we navigeren door alle aanbiedingen graag zo makkelijk mogelijk. Jij hoeft alleen voor jezelf te bepalen waar je naar op zoek bent en je voorkeuren aan te geven in de filters. Wij zoeken de juiste aanbiedingen erbij.

Bepaal je contractduur
Allereerst is het handig voor jezelf na te gaan voor hoelang je een energiecontract wilt afsluiten. Wil je jaarlijks opnieuw kunnen overstappen en profiteren van een scherpe energie aanbieding? Dan is een 1-jarig contract de beste keuze. Heb je juist geen zin om je ieder jaar druk te moeten maken om je energiecontract? Dan past een meerjarig contract als een 3-jarig contract beter bij jou.

Ons advies: Door voor een 1-jarig contract te kiezen en jaarlijks over te stappen bespaar je het meeste geld. Ook bieden leveranciers de meeste keuze in aanbiedingen bij 1-jarige energiecontracten in combinatie met de hoge kortingen en cashbacks. Met een 1-jarig contract kun je na één jaar alweer overstappen en opnieuw profiteren van een scherpe aanbieding.

Kies je aanbieding: korting of cadeau
Dan is natuurlijk ook de vraag: naar wat voor een aanbieding ben je op zoek? Een hoge welkomstkorting of liever een welkomstcadeau? Als je het meest voordelige contract wilt, raden we je aan te kiezen voor een contract met korting of cashback. Over het algemeen ben je namelijk iets voordeliger uit met een cashback, omdat de energietarieven daarmee nog iets lager liggen dan met een cadeau.

Maar een energiecontract met gratis cadeau kan ook interessant zijn wanneer je bijvoorbeeld een bepaald product op je wishlist hebt staan en deze nu bij een contract kunt krijgen. Of je nu kiest voor een korting of cadeau, je bent altijd voordeliger uit wanneer je overstapt dan wanneer je blijft zitten na je contractdatum.

Kies je product(en): gas en stroom of alleen stroom
Vervolgens is het de vraag wat voor type contract je zoekt: gas en stroom of alleen stroom. Voor gas en stroom contracten lopen de beste en meeste aanbiedingen, omdat de kortingen hoger zijn omdat je meerdere producten afneemt. Ook geven leveranciers vaker een cadeau bij een gas en stroom contract, bij altijd stroom is dit lang niet altijd het geval. Je keuze is met gas en stroom aanbiedingen dus een stuk groter. Soms heb je niet de keuze omdat je woning is aangesloten op stadsverwarming. In dat geval kan je het beste alleen stroom aanbiedingen vergelijken.

Bekijk energie aanbiedingen met cashback en cadeau

Waarom energie aanbiedingen vergelijken?

Zoals je inmiddels weet, kan je veel geld besparen met energie aanbiedingen vergelijken. Met onze vergelijker tonen we je een zo compleet mogelijk aanbod. Bovendien vind je bij ons regelmatig exclusieve aanbiedingen die alleen via deze website te vinden zijn. En anders dan andere vergelijkingssites, zetten wij eerst de belangrijkste informatie over de aanbieding voor je op een rij voordat we je doorsturen naar de leverancier van jouw keuze. We nemen je mee in het overstapproces, zodat je precies weet waar je aan toe bent en wat je mag verwachten met een aanbieding.

Spreekt een energie aanbieding je aan? Dan sturen wij je via de speciale actielink bij de aanbieding door naar de website van de leverancier om je maandbedrag te berekenen, en je overstap te regelen. Zo kan het besparen beginnen

Exclusieve aanbiedingen

Besparen op je energiekosten

Makkelijk en snel overstappen

Stap 1

Check of je contractvrij bent

Bekijk de einddatum van je contract. Al een ouder contract? Vaak kun je maandelijks opzeggen.
Overstappen aanmelden
Stap 2

Kies een welkomstcadeau

Vul vrijblijvend het aanmeldformulier in van je aanbieding. Je krijgt gelijk bevestiging.
uitleg over energie aanbiedingen
Stap 3

Controleer je eindafrekening

Je oude leverancier stuurt je de eindafrekening. Geniet van je aanbieding!
Energie rekening

Energie aanbiedingen per categorie vergelijken

We vergelijken energie aanbiedingen in tal van categorieën, zodat er voor iedereen wel een passende energie aanbieding te vinden is.

Groene stroom

Vind je een verantwoorde keuze belangrijk? Bekijk dan eens de energie aanbiedingen met flinke korting op 100% groene stroom. Gebruik hiervoor de filter en geef aan of je energiecontracten met groene stroom uit Nederland of Europa met elkaar wilt vergelijken.

Cadeau bij energie

Word je vooral geprikkeld door toffe gadgets bij een energiecontract? Dan raden we je aan te filteren op energie met cadeau. Zo zul je zien dat er flink wat leveranciers zijn die je mooie cadeaus aanbieden bij je contract. Zo worden er vaak Smart Home oplossingen aangeboden, zoals slimme verlichting of een gratis slimme thermostaat. Ben je meer van entertainment cadeaus? Dan gun je jezelf of iemand anders misschien wel een gratis Playstation of gratis iPad bij een energiecontract.

Cadeaubon bij energie

Wil je liever zelf kiezen welk cadeau je ontvangt? Dan raden we je aan eens de aanbiedingen met cadeaubon te bekijken. Regelmatig lopen er namelijk leuke acties waarbij je een cadeaubon krijgt, van Bol.com, Wehkamp of Zalando.

Energie aanbiedingen in de energie vergelijker

Naast het overzicht met energie aanbiedingen op de homepage, kan je bij ons ook aanbiedingen vergelijken met behulp van de energie vergelijker.

Voordeel energie vergelijker

Het voordeel van de energie vergelijker is dat je meteen de postcodecheck kunt invullen en ziet wat de jaarprijs wordt per leverancier op jouw postcode, bij jouw verbruik en gezinsgrootte. In de berekening hebben we alle kosten al meegerekend, waaronder de gasregiotoeslag in geval van gas en stroom en de cashback of korting bij een aanbieding. Je ziet precies wat je aan gas en stroom tarieven gaat betalen, maar ook wat je eventueel bespaart met salderen in het geval je zonnepanelen hebt. Ook in de energie vergelijker kan je gebruik maken van de filters om aan te geven waar je naar op zoek bent.

Vergelijk aanbiedingen naast elkaar

Een extra optie van de energie vergelijker is bovendien dat je meerdere contracten kunt selecteren en deze onderling met elkaar vergelijken. Dit doe je eenvoudig door onder de contracten de filter 'vergelijken' te selecteren en verder te klikken met de 'vergelijken' button. Vervolgens tonen we de contracten van jouw voorkeur naast elkaar om deze nog wat verder met elkaar te vergelijken.

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.