Hoe vergelijk je energie aanbiedingen?

Leuk zoveel energie aanbiedingen, de één nog beter dan de andere. Maar weet jij waar je moet beginnen met vergelijken? Om snel de juiste aanbieding voor jou te vinden geven we je graag een aantal tips om energie aanbiedingen te vergelijken. Zo wordt energie aanbiedingen vergelijken een makkie!

Direct naar de aanbiedingen

Hoe vergelijk je energie aanbiedingen?

Energie aanbiedingen vergelijken

Ook dit jaar zijn er weer heel veel aanbiedingen en doen we erg ons best om het vergelijken van energie aanbiedingen voor jou zo makkelijk en efficiënt mogelijk te maken. Wat we daarom bij Energie Aanbiedingen net even anders doen dan een hoop andere vergelijkingssites voor energie is dat we de aanbiedingen uitwerken voordat we je doorsturen naar de leverancier.

Zo heb je meteen een volledig beeld, en alle informatie bij de hand over wat de aanbieding inhoudt. Dit leggen we je graag uit in onze video’s bij de aanbieding, maar lees je ook terug op de aanbiedingen pagina’s zelf. We nemen je mee in het overstapproces, van aanmelden tot levertermijn, tot ontvangen van je cadeau of korting. Kortom: je weet precies waar je aan toe bent en wat je mag verwachten met een aanbieding.

En om jou niet op eigen houtje door ingewikkelde actievoorwaarden heen te laten struinen zijn onze energie experts je al voor gegaan. We leggen je de actievoorwaarden, de spelregels en alle andere informatie uit die van belang is bij het overstappen met een specifieke aanbieding. Spreekt een energie aanbieding je aan? Dan sturen wij je door via de speciale actielink bij de aanbieding naar de website van de leverancier om je maandbedrag te berekenen, en je overstap te regelen. Zo kan het besparen beginnen!

Energie aanbiedingen per categorie vergelijken

We vergelijken energie aanbiedingen in tal van categorieën, zodat er voor iedereen wel een passende energie aanbieding te vinden is. Ben je bijvoorbeeld een ‘duurzaamheidsfreak’ en vind je een verantwoorde keuze belangrijk? Bekijk dan eens de energie aanbiedingen met flinke korting op 100% groene stroom. Of word je eigenlijk vooral geprikkeld door toffe gadgets bij een energie contract? Dan raden we je aan te filteren op energie met cadeau.

Zo zul je zien dat er flink wat leveranciers zijn die je mooie cadeaus geven bij je contract, bijvoorbeeld om je huis een ‘boost’ te geven met Smart Home oplossingen, zoals slimme verlichting of een slimme thermostaat cadeau. Ben je meer van entertainment cadeaus? Dan gun je jezelf of iemand anders misschien wel een gratis Playstation of Xbox bij een energiecontract.

Wil je liever zelf in de hand hebben wat voor cadeau je krijgt? Dan raden we je aan eens de aanbiedingen met cadeaubon te bekijken. Regelmatig lopen er namelijk leuke acties waarbij je een cadeaubon krijgt, zoals de Bol.com cadeaubon aanbieding van Essent.

Hoe vergelijk je energie aanbiedingen?

Naar wat voor energie aanbieding ben je op zoek?

Door alle energie aanbiedingen navigeren maken we graag zo makkelijk mogelijk. Jij hoeft alleen voor jezelf te bepalen waar je naar op zoek bent en je voorkeuren aan te geven in de filters. Wij zoeken de juiste aanbiedingen erbij.

Bepaal je contractduur
Wil je jaarlijks opnieuw kunnen overstappen en profiteren van een scherpe energie aanbieding, dan is een 1-jarig contract de beste oplossing. Heb je juist geen zin om je ieder jaar druk te moeten maken om je energiecontract? Dan is een 3-jarig contract een beter idee. Leveranciers bieden de meeste keuze aan 1-jarige en 3-jarige contracten in combinatie met de hoogste kortingen en cashbacks. Met een 1-jarig contract kun je na één jaar alweer overstappen en opnieuw profiteren van een scherpe aanbieding.

Soort aanbieding: korting of cadeau
Dan is natuurlijk ook de vraag: wat voor aanbieding ben je naar op zoek? Een flinke korting of liever een welkomstcadeau? Als je het meest voordelige contract wil raden we je aan te kiezen voor een contract met korting. Over het algemeen ben je namelijk iets voordeliger uit wanneer je kiest voor een korting, omdat de energietarieven meestal nog iets lager liggen dan met een cadeau.

Maar een energiecontract met cadeau kan ook interessant zijn wanneer je bijvoorbeeld als een bepaald product al op je wishlist had staan en deze nu bij een contract kunt krijgen. Of je nu kiest voor een korting of cadeau, je bent altijd voordeliger uit wanneer je overstapt dan wanneer je blijft zitten na je contractdatum.

Product(en): gas en stroom of alleen stroom
Vervolgens moet je weten wat voor type contract je zoekt: gas en stroom of alleen stroom. Voor gas en stroom contracten lopen de beste aanbiedingen, omdat de kortingen hoger zijn omdat je meerdere producten afneemt. Ook geven leveranciers vaker een cadeau bij een gas en stroom contract, bij altijd stroom is dit lang niet altijd het geval. Je keuze is met gas en stroom aanbiedingen dus een stuk groter.

Energie aanbiedingen in de energie vergelijker

Je kunt bij ons op nog een andere manier energie aanbiedingen vergelijken en dat is met behulp van de energie vergelijker. Het voordeel van de energie vergelijker is dat je meteen de postcodecheck kunt invullen en ziet wat de jaarprijs wordt per leverancier op jouw postcode, bij jouw verbruik en gezinsgrootte. In de berekening hebben we alle kosten al meegerekend, waaronder de gasregiotoeslag in geval van gas en stroom en de cashback of korting bij een aanbieding. Je ziet precies wat je aan gas en stroom tarieven gaat betalen, maar ook wat je eventueel bespaart met salderen in het geval je zonnepanelen hebt.

Het handige van de energie vergelijker is bovendien dat je meerdere contracten kunt selecteren en deze onderling met elkaar vergelijken. Zo zet je de contracten van jouw voorkeur naast elkaar om deze nog wat verder met elkaar te vergelijken. Ook in de energie vergelijker gebruik je eenvoudig de filters om aan te geven waar je naar op zoek bent.