Hoe lang duurt het voordat ik ben overgestapt?

Abstracte illustratie van overstappen

Het overstappen van energieleverancier is zo gedaan, binnen enkele minuten heb je je overstap geregeld. Na je aanmelding krijg je binnen enkele dagen een bevestiging van je nieuwe energieleverancier. Na het ontvangen van deze mail gaat je bedenktijd van 14 dagen in. Zodra deze bedenktijd is verlopen gaat je nieuwe energieleverancier voor je aan de slag met het opzeggen van je huidige contract en het in orde maken van je nieuwe contract. De totale doorlooptijd van je aanvraag duurt 4 tot 8 weken. 

De Ingangsdatum van je nieuwe contract hangt af van hoelang je huidige contract nog doorloopt, meer of minder dan 2 maanden. 

Je huidige contractdatum loopt binnen 2 maanden af:
Je nieuwe leverancier wacht met leveren tot je huidige contract afloopt. Zo kom je nooit met dubbele kosten te zitten en gaat je nieuwe contract naadloos over op je huidige contract.

Je huidige contract loopt nog langer dan 2 maanden door: 
Dan start je nieuwe leverancier meteen met leveren. Let er daarom op dat je niet te vroeg overstapt en je de ingangsdatum laat aansluiten op je huidige contact, anders kan je huidige leverancier een overstapboete in rekening brengt.

Vergelijk energie aanbiedingen

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.