Cashback

Cashback energie aanbieding: zo werkt het

Je komt de term ‘cashback’ veelvuldig tegen op onze site, maar misschien zegt het je niet zoveel als andere energie aanbiedingen. We helpen je graag geld besparen op je energie rekening en daarom leggen we je uit wat je precies moet weten over de cashback energie aanbieding bij je nieuwe energiecontract.

Wat is cashback op je energiecontract?

Wat is nou zo’n ‘cashback’ actie? Met cashback op je energiecontract wordt bedoeld dat je een deel van je aankoopbedrag terugkrijgt wanneer je een nieuw energiecontract afsluit als nieuwe klant. Een cashback actie is daarom vergelijkbaar met een welkomstkorting of zogenaamde ‘welkomstpremie’.

De reden waarom energieleveranciers stunten met cashback acties is omdat ze je als klant heel graag willen binnenhalen. Dit doen ze door hun energietarieven te verlagen en bijvoorbeeld met cashback acties te komen. Er is veel concurrentie onder energieleveranciers en daar kun jij als klant flink van profiteren!

 

Cashback energie aanbieding vergelijken

Energieleveranciers gaan nog wel eens langs de deur om nieuwe klanten te werven, om zo concurrentie met andere energie aanbieders te mijden. Er zitten echter een aantal valkuilen aan overstappen aan de deur. Met online energie vergelijken ben je goedkoper uit.

Wij van de energie aanbiedingen redactie adviseren om altijd onafhankelijk en eerlijk online energie te vergelijken via energie aanbiedingen.com. Daarmee ben je verzekerd van een compleet overzicht van alle mogelijke energiecontracten, waarbij de cashback al is inbegrepen. Zo zie je eenvoudig bij welke energieleverancier je hebt goedkoopste uit bent.

Bovendien doen energieaanbieders er alles aan om zo hoog mogelijk te komen in online energie vergelijkers. Daardoor heb je gegarandeerd altijd wat te vergelijken en te kiezen.

 

Welke cashback energie aanbieding past bij jou?

Energieleveranciers mogen zelf de hoogte van hun cashback energie aanbieding bepalen en ook de wijze van uitbetalen. Zo variëren de bedragen die je terugkrijgt met cashback acties vaak tussen de € 100,- en de € 250,- op gas en stroom, een behoorlijk bedrag dus.

Ook mogen energieleveranciers zelf beslissen of ze een cashback actie aanpassen en hoe vaak. Heb je een aantrekkelijke deal gevonden? Wacht dan niet te lang.

Door ieder jaar over te stappen bespaar je vaak het meest

Of een cashback energie aanbieding daadwerkelijk lonend is voor je, kun je beter van tevoren even uitrekenen. Zo kun je uitrekenen wat je zou besparen wanneer je ieder jaar overstapt. Zou je bijv. een energiecontract voor 3 jaar afsluiten met een hele hoge cashback korting, dan moet die korting minstens zo hoog zijn als wat je ieder jaar zou besparen door over te stappen.

Heb je geen zin om dit rekensommetje te moeten maken en wil je er gewoon zeker van zijn een leuke cashback mee te pakken? Dan adviseren wij ieder jaar over te stappen van energieleverancier. Je overstap is zo geregeld met de overtapservice en je stapt altijd in op de laatste energie aanbiedingen.


 

Voor cashback op je energiecontract hoef je niets te doen

Over cashback acties wordt nog wel eens negatief gesproken. Zo zou het een ‘lokkertje’ zijn en aan cashback acties zouden allerlei ingewikkelde voorwaarden kleven. Consumenten zijn kritischer geworden, en terecht.

Maar juist aan een cashback energie aanbieding op een nieuw energiecontract zitten een aantal voordelen ten opzichte van andere producten, waar je wat ons betreft zeker gebruik van zou moeten maken. Simpelweg omdat je er niks mee te verliezen hebt. We leggen dit graag uit aan de hand van twee redenen.

Het grootste verschil tussen cashback op energie en cashback acties in het algemeen is dat jij er als klant niets voor hoeft te doen om je geld terug te krijgen. Energieleveranciers zijn verplicht te vermelden in hun actievoorwaarden hoe zij de korting op je contract verrekenen.

Zo kun je dus nooit vergeten om je korting te verzilveren. Iets wat wel eens wil gebeuren als je iets in de winkel koopt met cashback. Zonde!

Daarnaast willen we van sommige aankopen nog wel eens spijt hebben op een later moment. Dit geldt met voor impuls aankopen – spullen die we niet echt nodig hebben, maar ons op dat moment leuk leken vanwege de korting.

Een energiecontract daarentegen hebben we allemaal iedere dag nodig. Dus waarom zou je niet profiteren van een extra korting, omdat je energie toch al afneemt? Je vaste lasten vormen immers je grootste kostenpost. De beste deal vinden met energie aanbiedingen vergelijken is zo gedaan.

Tip: Om je maandelijkse energie lasten zo laag mogelijk te houden, kun je ook je maandbedrag lager zetten dan wat je werkelijk verbruikt. Met de cashback korting verreken je dan aan het einde van het jaar de te weinig betaalde energie kosten.

 

Hoe wordt je cashback uitbetaald?

Hoe de cashback korting wordt verrekend mogen energieleveranciers zelf bepalen. Zij stellen dit vast in de actievoorwaarden. In de meeste gevallen wordt de korting verrekend met de jaarafrekening of met het voorschotbedrag. Heb je een contract voor meerdere jaren? Dan wordt de cashback korting meestal verrekend met de eerste jaarafrekening.

Verrekenen van je cashback

Of je het volledige bedrag terugkrijgt, ligt er natuurlijk aan hoeveel gas en/of stroom je hebt verbruikt in dat jaar. Heb je niet méér energie verbruikt in het afgelopen jaar? Dan krijg je het hele cashback bedrag teruggestort.

Heb je wel meer verbruikt, dan worden de kosten eerst met de cashback verrekend. Het restant wordt teruggestort op je bankrekening. Ga je verstandig om met je energieverbruik, dan kan profiteren van een cashback actie je ieder jaar een hoop geld opleveren.

Lees de actievoorwaarden

In andere gevallen betalen energieleveranciers de cashback terug binnen een aantal weken na ingang van je nieuwe contract. Lees dus altijd de actievoorwaarden goed door bij het maken van een keuze voor een nieuw energiecontract om te weten welke uitbetalingsregeling op jouw contract van toepassing is.

Let er wel op dat een cashback energie aanbieding vrijwel altijd gebonden is aan een contract met een bepaalde looptijd. Je moet dan wel de gehele looptijd van je contract klant blijven om je cashback teruggestort te krijgen.

Geen zorgen. Wil je tot slot vaak en zonder extra kosten kunnen overstappen? Bekijk dan de 1-jarige energiecontracten met cashback korting. De meeste cashback acties gaan namelijk ook gewoon samen met 1-jarige energie contracten.

Zo hoef je nooit rekening te houden met een langere looptijd van je contract en stap altijd in op de laatste energie aanbiedingen.

Alice van den Berg
Geschreven door

Alice van den Berg

Alice houdt voor Energie Aanbiedingen alle ontwikkelingen op de energiemarkt in de gaten.

Lees meer berichten van Alice

Aanbevolen nieuws

Eneco of Vattenfall: Wie heeft de beste energie aanbiedingen?
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·05-04-2024

Eneco of Vattenfall: Wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Afbeelding van een stroommast
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·21-03-2024

Eneco of Essent: wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Energie aanbiedingen voor huishoudens met zonnepanelen
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·15-03-2024

Energie aanbiedingen voor huishoudens met zonnepanelen

Beste energie aanbiedingen van maart 2024
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·11-03-2024

Beste energie aanbiedingen van maart 2024

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.