Cashback

Beste energie aanbiedingen van 2024: een nieuwjaarsoverzicht

Het is het begin van het nieuwe jaar en dat betekent er ook volop mogelijkheden zijn om je energierekening te verlagen. Leveranciers hebben namelijk meerdere energie aanbiedingen met cashbacks voor hun 1 jaar vaste contracten. Met behulp van deze energie aanbiedingen kun je ervoor zorgen dat je in 2024 nooit te veel betaalt voor je energie.

Wat zijn de beste energie aanbiedingen in 2024?

AanbiedingStroomGas
Energiedirect 1 jaar vast + tot € 370,- cashback€ 0.30 per kWh€ 1.32 per m³
Budget Energie 1 jaar vast + tot € 230,- cashback€ 0.28 per kWh€ 1.28 per m³
Mega Energie 1 jaar vast + € 310 cashback€ 0.29 per kWh€ 1.27 per m³

Energiedirect 1 jaar vast

Momenteel biedt Energiedirect het meest voordelige contract voor één jaar. Met dit contract geniet je gedurende een heel jaar van vaste energietarieven en kun je tussen de € 290,- en € 370,- korting krijgen op je energiecontract. Deze korting wordt aan het einde van je contractperiode toegekend.

Budget Energie 1 jaar vast

Op de tweede plaats staat Budget Energie met hun 1-jarig vast contract. Naast gunstige tarieven krijg je bij dit contract kortingen gebaseerd op je energieverbruik. Deze kortingen kunnen oplopen tot € 230,- als je een hoog energieverbruik hebt. Dit energiecontract is ook voordelig voor huishoudens met een laag energieverbruik vanwege hun lage energietarieven van € 0,28 per kWh voor elektriciteit en € 1,28 per m³ voor gas.

Mega Energie 1 jaar vast

Op de derde plaats staat Mega Energie met hun 1-jarig vast contract met een korting van € 310,-. Het voordeel van deze energie aanbieding is dat de korting niet afhankelijk is van je energieverbruik. Hierdoor kun je zelfs met een laag energieverbruik nog steeds gebruik maken van de volledige korting. De energietarieven voor dit contract zijn ook zeer gunstig, namelijk € 0,29 per kWh voor elektriciteit en € 1,27 per m³ voor gas.

Beste Energie aanbieding met zonnepanelen

Vorig jaar zagen we dat veel energieleveranciers hun energie aanbiedingen niet beschikbaar stelden voor huishoudens met zonnepanelen. Helaas zijn deze beperkingen bij veel energie aanbiedingen nog steeds van kracht. Momenteel biedt Oxxio met hun 1 jaar vast contract het beste energiecontract voor huishoudens met zonnepanelen. Hierbij profiteer je van lage energietarieven en een teruglevertarief van € 0,09 per kWh. 

Waarom je nu wil overstappen naar een nieuw energiecontract

De voornaamste reden om nu van de huidige energie aanbiedingen gebruik te maken, is het feit dat de gasprijzen op de energiemarkt momenteel zeer laag zijn. Uit cijfers van het Dutch TTF Natural Gas Futures zien we dat in januari 2023 de gasprijzen op de gasmarkt nog € 80,- per MWh waren, terwijl ze nu in januari 2024 gedaald zijn naar € 30,- per MWh. Hierdoor kunnen energieleveranciers hogere kortingen aanbieden aan nieuwe klanten en hanteren ze over het algemeen lagere tarieven dan voorheen. Aan het begin van vorig jaar zagen we slechts één of twee leveranciers die kortingen aanboden op hun 1-jarige contracten. Nu bieden meer dan twaalf leveranciers kortingen op hun 1-jarige vaste energiecontracten, die wel kunnen oplopen tot € 450,-.

Hoewel Nederland tot nu toe een milde winter heeft gehad, geven de weersvoorspellingen aan dat het in de komende tijd aanzienlijk kouder zal worden. Daarom is het verstandig om nu te profiteren van de lage gasprijzen en deze voor het hele jaar vast te leggen met een 1-jarig vast energiecontract. Op deze manier kun je het hele jaar door profiteren van lage energietarieven en hoef je je geen zorgen te maken over de ontwikkelingen op de energiemarkt. 

Wij adviseren daarom iedereen om de huidige energie aanbiedingen te vergelijken.

Mitchell de Rooij
Geschreven door

Mitchell de Rooij

Mitchell houdt zich dagelijks bezig met de actuele energietarieven.

Lees meer berichten van Mitchell

Aanbevolen nieuws

Vattenfall aanbieding vaste klant: beste opties
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·18-07-2024

Vattenfall aanbieding vaste klant: beste opties

Twee cadeaus naast elkaar
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·09-07-2024

Grootste energie cadeau ooit bij een energiecontract

Gratis stroom bij deze energie aanbiedingen
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·01-07-2024

Gratis stroom bij deze energie aanbiedingen

Scoor nu deze energie EK deals: tot €300,- cadeau
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·20-06-2024

Scoor nu deze energie EK deals: tot €300,- cadeau

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.