Nieuwe aanbiedingen

De goedkoopste energie aanbiedingen van februari 2023

In 2023 is er veel veranderd op de energiemarkt. Sinds 1 januari is het prijsplafond ingevoerd om ervoor te zorgen dat de stroom en gas kosten betaalbaar blijven voor consumenten. In de laatste twee maanden zijn de gasprijzen erg omlaag gegaan en hebben sommige energieleveranciers nu ook weer vaste contracten. In dit artikel kijken we bij welke energie aanbiedingen momenteel het meest voordelig zijn.

Wat is de goedkoopste energie aanbieding als ik boven het energieplafond zit?

Door het energieplafond betalen mensen een maximaal tarief voor stroom en gas wanneer ze onder het verbruik van 2900 kWh voor stroom en 1200 m3 voor gas zitten. Als je onder het prijsplafond zit betaal je € 0,40 per kWh voor stroom en € 1,45 per m3 voor gas. De goedkoopste energie aanbieding die je kunt krijgen als je boven het prijsplafond is de Budget Energie aanbieding. Hierbij krijg je een variabel contract met tarieven die momenteel onder het prijsplafond zitten. Je kunt bij dit contract ook makkelijk maandelijks overstappen en zit daardoor niet een lange tijd vast aan dezelfde leverancier. Er wordt verwacht dat in april en mei de meeste energieleveranciers weer nieuw aanbod zullen hebben voor vaste contracten. Tot die tijd kun je het beste dit voordelige variabel contract nemen zodat je in de tussentijd niet teveel geld uit geeft aan je energie.

  • Stroom € 0,39 per kWh
  • Gas € 1,39 per m3.

Wat is de goedkoopste energie aanbieding als ik onder het energieplafond zit?

De goedkoopste energie aanbieding die je momenteel kunt krijgen voor als je onder het energieplafond zit is de Mega energie aanbieding met € 200,- cashback aanbieding. Hierdoor heb je voor het komend jaar zekerheid voor je energiekosten. Wil je liever wachten tot er in het voorjaar weer nieuwe energie aanbiedingen beschikbaar zullen zijn? Dan kun je ook nog steeds kiezen voor de variabele contracten van Budget Energie en Mega. Daar zit je niet langdurig vast aan een leverancier en kun je gemakkelijk overstappen wanneer je een voordeligere aanbieding ziet.

  • Stroom € 0,40 per kWh
  • Gas € 1,39 per m3.

Wat is de goedkoopste energie aanbieding als ik een dynamisch contract neem?

NextEnergy heeft het goedkoopste dynamische energiecontract in 2023. Met een dynamische energie contract kunnen de energietarieven per uur veranderen. Doormiddel van een app heb je inzicht wanneer de pieken en dalingen zijn  van de energietarieven. Hierdoor kun je zelf inplannen wanneer het voordelig is om stroom en gas te gebruiken. NextEnergy heeft elke maand een vast voorschotbedrag waardoor je als klant meer zekerheid doordat bij andere dynamische energieleverancier het voorshot bedrag niet vast staat. 

Alice van den Berg
Geschreven door

Alice van den Berg

Alice houdt voor Energie Aanbiedingen alle ontwikkelingen op de energiemarkt in de gaten.

Lees meer berichten van Alice

Aanbevolen nieuws

Afbeelding van electriciteitsmast
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·22-05-2024

Vattenfall of Essent: wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·13-05-2024

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback

Black Friday Vattenfall Nintendo Switch
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·06-05-2024

Vattenfall’s gratis Nintendo Switch deal is terug – Mis 'm niet

man geeft geld
Lisa van Meggelen
Lisa van Gemmert
·16-04-2024

Unieke cashback op een variabel energiecontract van Frank Energie

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.