Nieuwe aanbiedingen

Energierekening omhoog? Niet met deze energie aanbiedingen

Grote kans dat jouw energieverbruik de afgelopen tijd is veranderd, en ook de komende maanden mogelijk hoger zal zijn. Dat leidt ook tot een hogere energierekening. Niet alleen werken we al maanden massaal thuis, bij veel huishoudens gaat de verwarming weer langer en vaker aan met de intrede van het koudere najaar. Wil jij niet dat je energierekening omgaat gaat? Stap dan over met een energie aanbieding met lage vaste tarieven én een flinke welkomstbonus. We leggen je uit waarom, en laten je zien welke energie aanbiedingen daarvoor het best geschikt zijn. Lees je mee?

Blog inhoud Deze twee oorzaken drijven mogelijk ook jouw energierekening omhoog Stap over met een energie aanbieding met welkomstbonus Energie aanbiedingen met de hoogste kortingen van dit moment Vergelijk alle energie aanbiedingen met korting 

Deze twee oorzaken drijven mogelijk ook jouw energierekening omhoog

Er zijn twee belangrijke redenen waarom veel huishoudens dit jaar een hogere energierekening kunnen verwachten dan anders.

1. Door lagere temperaturen doen we de verwarming vaker en langer aan

Niet verrassend, maar nu het weer najaar is en we vaker en langer de verwarming aanzetten, draagt dit toch jaarlijks bij aan een piek in het energieverbruik.

Wanneer je de verwarming thuis 1 graad hoger zet, betaal je gemiddeld zo’n €50,- tot €80,- extra per jaar, afhankelijk van hoe goed je huis geïsoleerd is. En dat is slechts bij 1 graag warmer. Best veel.

Gelukkig hebben we een behoorlijk mild voorjaar gehad, waarbij veel huishoudens de verwarming weinig of niet aan hebben hoeven zetten. Hierdoor viel het energieverbruik lager uit dan voorspeld, een mooie meevaller en buffer. Maar dan is er nog iets anders.

2. Door thuiswerken verbruiken we meer stroom en gas

Wat namelijk wel uitzonderlijk is en nieuw, is dat we met z’n alleen sinds maart van dit jaar massaal thuiswerken. Dit duurt inmiddels al maanden en het einde is ook nog niet in zicht. Voor sommigen betekent het misschien wel een blijvende verandering, waarbij ook in de toekomst meer thuisgewerkt zal worden.

Thuiswerken zorgt voor veel huishoudens tot een hoger (verborgen) energieverbruik. Ook volgens het Nibud heeft het vele thuiswerken effect op je energierekening. Wat blijkt? Volgens het Nibud moeten we er rekening mee houden dat we gemiddeld zo’n € 2,- per dag méér betalen aan gas en stroom. Nu klinkt dat niet meteen problematisch. Maar verkijk je er niet op, want per maand is dit tussen de € 40,- en € 50,-. Zo klinkt het ineens een stuk minder leuk. Voor jou is dit misschien toch een flinke hap uit je budget…


Stap over met een energie aanbieding met welkomstbonus

Hoeveel je energierekening gemiddeld toeneemt door deze twee veranderingen, is lastig te zeggen en is per situatie anders. Dit hangt van tal van factoren af, zoals met hoeveel thuiswerkers je tegelijk thuis werkt, welke apparaten je nu vaker gebruikt, en hoe vaak en hoe lang de verwarming aan staat bijvoorbeeld.

Het is daarom in ieder geval slim om goed te blijven letten op je energieverbruik. Wees je ervan bewust of jouw energieverbruik ook is gestegen, en kijk waar je je gas en stroom verbruik juist kan terugbrengen nu je mogelijk langer en vaker thuis bent.

Overstappen met korting

Ben je daarnaast op dit moment (bijna) contractvrij? Dan kun je deze mogelijkheid perfect aangrijpen om over te stappen met een energie met cashback aanbieding.

Door te kiezen voor vaste tarieven

In plaats van hogere ‘slaaptarieven’ te betalen na de einddatum van je vaste contract.

En door slim gebruik te maken van een eenmalige welkomstbonus

Deze eenmalige cashback korting loop je mis wanneer je blijft zitten en niets doet na de einddatum van je contract. Zonde!

Overstappen van energieleverancier met korting kan je als snel zo'n € 200,- tot € 300,- in totaal besparen per jaar. Zeker nu is dat dus het overwegen waard.


Energie aanbiedingen met de hoogste kortingen van dit moment

De energie aanbiedingen met de hoogste kortingen voor nieuwe klanten bij een 1-jarig energiecontract hebben we hieronder op een rijtje gezet voor je. Zo kun jij er je voordeel mee doen.

 

Alle cashback aanbiedingen

Bereken je geschatte maandbedrag met een energie aanbieding

De kans is groot dat één van de bovenstaande energie aanbiedingen met korting de goedkoopste optie is voor jouw situatie. Dit kun je eenvoudig zelf checken door te berekenen wat je geschatte maandbedrag wordt. Hoe doe je dat?

  1. Klik op de ‘meteen bestellen’ link op de energie aanbieding card hierboven. We sturen je meteen door naar de speciale actiepagina van deze aanbieding op de website van de leverancier.
  2. Hier kun je je verbruik en postcode invullen, en zo je geschatte maandbedrag berekenen.

Doe dit bij alle bovenstaande energie aanbiedingen en bekijk vervolgens bij welke leverancier je het laagste maandbedrag, of jaarbedrag betaalt.


Vergelijk alle energie aanbiedingen met korting

Nu hoeft de energie aanbieding met de hoogste korting niet perse altijd de goedkoopste voor jou te zijn. Soms is een energie aanbieding met een lagere eenmalige korting de goedkoopste, vanwege andere vaste tarieven.

De beste deal voor jou is altijd een combinatie van lage vaste tarieven, een eenmalige korting en hangt af van jouw verbruik. De snelste en makkelijkste manier waarbij je in één overzicht de aanbiedingen met korting kunt vergelijken is in de energie vergelijker zelf. Daarmee vind je uit alle energie aanbiedingen meteen de goedkoopste bij jouw verbruik.

Alle energie aanbiedingen

Sander van Meggelen
Geschreven door

Sander van Meggelen

Redacteur energie. Volgt de Nederlandse energie-markt op de voet sinds 2012. 

Lees meer berichten van Sander

Aanbevolen nieuws

Energiecadeau t.w.v. €210 bij een 1-jarig energiecontract van Coolblue.
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·05-06-2024

Energiecadeau t.w.v. €210 bij een 1-jarig energiecontract van Coolblue.

Afbeelding van electriciteitsmast
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·22-05-2024

Vattenfall of Essent: wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·13-05-2024

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback

Black Friday Vattenfall Nintendo Switch
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·06-05-2024

Vattenfall’s gratis Nintendo Switch deal is terug – Mis 'm niet

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.