Energietarieven

Stap nu over naar een vast energiecontract

De prijzen op de energiemarkt beginnen steeds meer te stabiliseren. Hierdoor komen er steeds meer energie aanbiedingen met vaste contracten. Bij verschillende energieleveranciers heb je nu de keuze voor een 6 maanden of een 1 jarig energiecontract. Meerjarige contracten laten nog even op zich wachten tot de vernieuwde opzegboetes verwerkt zijn.

Waarom nu kiezen voor een vast energiecontract? Vaste tarieven en dus geen last van prijsstijgingen

De prijzen voor stroom staan nu weer vrij laag, maar natuurlijk weten we niet wat deze in de toekomst weer gaan doen. Als je kiest voor een vast energie contract kan je de komende maanden gegarandeerd gebruik maken van lage energie en gas prijzen. Indien de prijzen weer gaan stijgen, ben jij veilig met je vaste contract. Ook voor het begin van volgend jaar, als het energieplafond vervalt, ben je verzekerd van lage tarieven.

Vaak lagere tarieven dan bij een variabel contract

Naast de garantie van lage tarieven, liggen de tarieven van de vaste contracten, vaak al lager dan die van de variabele contracten. Het 6 maanden vaste contract van Mega is voor de meeste huishoudens momenteel het goedkoopste contract dat verkrijgbaar is. Ook het 6 maanden energie contract van United Consumers en het 1 jarige contract van Budget Energie, zijn momenteel zeer voordelig.

Niet elke maand energie vergelijken

Vindt je het fijn om zekerheid te hebben, dan zit je met een vast contract goed. Buiten dat je geen last van prijsstijgingen hebt, hoef je je ook de komende maanden niet meer bezig te houden met het afsluiten van een nieuwe energiecontract. Je weet waar je aan toe bent en hoeft pas over een jaar weer te gaan vergelijken. Als je een variabel contract afsluit, is het maandelijks vergelijken namelijk juist erg verstandig. Dit door de schommelende prijzen op de energiemarkt.

Gebruik maken van cashback acties

Met de dalende prijzen durven de eerste energieleveranciers ook alweer de eerste cashback acties aan te bieden. Zo kan je bij United consumers al gebruik maken van een 1 jarig vast contract met € 150,- cashback. Wil je meer weten over deze actie kan dan hieronder op de aanbieding pagina of lees ons artikel over 

Sander van Meggelen
Geschreven door

Sander van Meggelen

Redacteur energie. Volgt de Nederlandse energie-markt op de voet sinds 2012. 

Lees meer berichten van Sander

Aanbevolen nieuws

Afbeelding van een gasfornuis
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·25-05-2023

Vanaf 1 juni zijn meerjarige energiecontracten in ieder geval bij deze leveranciers weer mogelijk

Voordelige energie met een dynamisch energiecontract van ANWB

Stap vóór 1 juni nog tussentijds over van energie met een lage boete

Overstappen van energie met een hoge cashback kan weer bij deze leveranciers