Energietarieven

Energiedirect of Essent: Welke is het beste?

Essent en Energiedirect

Essent en Energiedirect zijn onderdeel van dezelfde maatschappij, maar hebben toch een paar verschillen die invloed hebben op je energiecontract. Wij zetten hier alle verschillen tussen deze twee energieleveranciers op een rij.

Wat is het verschil tussen Essent en Energiedirect? 

Energiedirect is de dochteronderneming van Essent, maar beide leveranciers hebben een andere focus. Energiedirect positioneert zich vooral als een prijsvechter, terwijl Essent meer nadruk legt op hun service.

Welke soort energie aanbiedingen biedt Essent?

Bij Essent zijn er meestal verschillende energie cadeau-aanbiedingen beschikbaar. Deze energie aanbiedingen omvatten vaak de keuze uit verschillende cadeaubonnen, koffieapparaten en soms zelfs wasmachines. Hoewel veel van deze cadeau-aanbiedingen momenteel niet beschikbaar zijn, verwachten we dat ze binnenkort zullen terugkeren.

Wat voor soort energie aanbiedingen heeft Energiedirect?

Bij Energiedirect richten ze zich voornamelijk op het aanbieden van hoge kortingen. Klanten kunnen bij deze leverancier dus hoge cashbacks en lage energietarieven verwachten. Omdat hun focus vooral op de prijs ligt, maken ze geen gebruik van energie cadeau-aanbiedingen zoals Essent dat doet.

Wie biedt de betere klantenservice tussen Essent en Energiedirect? 

Van de twee leveranciers heeft Essent de beter bereikbare klantenservice. Energiedirect bespaart kosten door voornamelijk hun klantenservice online te regelen. Klanten van Energiedirect beheren ook hun eigen gegevens via Mijn Energiedirect op de website en de Regelneef app. 

Essent daarentegen is zowel online als offline veel beter bereikbaar. Je kunt bij Essent naast de chat en mail ook telefonisch contact opnemen met hun klantenservice. Als je meer belang hecht aan de bereikbaarheid en service van een energieleverancier, dan is Essent de betere keuze van de twee.

Wie heeft de beste energie aanbieding Energiedirect  of Essent?

Energiedirect hanteert goedkopere tarieven dan Essent. Beide leveranciers bieden 1- en 3-jarige energiecontracten aan. Als we kijken naar de tarieven van hun 1-jarige contract, zien we al een aardig groot verschil van €309,- per jaar.

LeverancierEssentEnergiedirect
Stroom€ 0,39 per kWh€ 0,38 per kWh
Gas€ 1,33 per m³€ 1,29 per m³
Jaarprijs€ 2.440€ 2.131
Cashback€ 0,-Tot € 250,-

Jaarprijs gebaseerd op een gemiddeld verbruik van 2500 kWh en 1000 m³

Energiedirect 1 jaar vast met tot € 250,- cashback

Naast de goedkopere tarieven biedt Energiedirect momenteel ook tot €250,- cashback voor hun 1-jarige contracten. Als je voor de goedkoopste tarieven wilt gaan, dan is Energiedirect de beste keuze. Ook met een 3-jarig energiecontract ben je bij Energiedirect goedkoper uit. Daar betaal je met een gemiddeld verbruik van ongeveer 2500 kWh en 1000 m³ €2.405 per jaar, terwijl je bij Essent €2.488 betaalt.

Is Energiedirect beter dan Essent?

Dit hangt af van het belang dat je hecht aan service of aan de tarieven. Over het algemeen levert Essent een betere service dan Energiedirect, maar heeft hogere tarieven. Energiedirect heeft goedkopere tarieven, maar hun klantenservice is volledig digitaal en minder goed bereikbaar. Als je twijfelt tussen de twee leveranciers, is het dus goed om na te gaan of je meer waarde hecht aan betere service of aan goedkopere energietarieven. Bekijk bij het vergelijken van deze twee leveranciers ook welke energie aanbiedingen ze beschikbaar hebben.

Mitchell de Rooij
Geschreven door

Mitchell de Rooij

Mitchell houdt zich dagelijks bezig met de actuele energietarieven.

Lees meer berichten van Mitchell

Aanbevolen nieuws

Afbeelding van electriciteitsmast
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·22-05-2024

Vattenfall of Essent: wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·13-05-2024

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback

Black Friday Vattenfall Nintendo Switch
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·06-05-2024

Vattenfall’s gratis Nintendo Switch deal is terug – Mis 'm niet

man geeft geld
Lisa van Meggelen
Lisa van Gemmert
·16-04-2024

Unieke cashback op een variabel energiecontract van Frank Energie

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.