Tips

Je eerste energiecontract? Vergelijk energie aanbiedingen

Ga je voor het eerst de woningmarkt op vanuit bijvoorbeeld je ouderlijk huis, of studentenhuis? Leuk! En een beetje spannend misschien? Er komt waarschijnlijk veel op je af, want je moet ineens een hoop dingen regelen. Zo ook je energie. Vaak is dit ook het moment dat je even moet omschakelen en wennen aan het feit wat je vaste lasten je gaan kosten. Gelukkig kun je als het slim aanpakt jezelf ook een hoop geld besparen met je energiecontract. Daarom leggen we je graag je even uit hoe je dat aanpakt, je eerste energiecontract afsluiten. Dan kun je gauw verder.

Blog inhoud Energie aanbiedingen vergelijken op je nieuwe postcode Energie aanbiedingen met korting of cashback Energie aanbieding met cadeau Je eerste energiecontract afsluiten

Als je gaat verhuizen moet je op tijd een energiecontract regelen. En juist voor starters op de woningmarkt - of je nou gaat huren of een huis hebt gekocht - is gebruik maken van een energie aanbieding bij uitstek een goed idee. Jij kan die extra besparing waarschijnlijk wel gebruiken nu je maandelijkse lasten omhoog gaan.

Ben je helemaal nieuw op het gebied van energie vergelijken? Dan hebben we een aantal korte tips voor je. Zo kun je meteen aan de slag.

Energie aanbiedingen vergelijken op je nieuwe postcode

We raden je altijd aan energie aanbiedingen te vergelijken op basis van je postcode. En niet rechtstreeks naar de website van een leverancier te gaan. Waarom?

Door eerst onafhankelijk energie te vergelijken heb je een totaaloverzicht van alle mogelijke energiecontracten op jouw adres. Dat bespaart je niet alleen een hoop tijd, maar daardoor mis je ook geen aanbiedingen die je anders hoogstwaarschijnlijk zelf niet had gevonden op de website van de leverancier.

Veel aanbiedingen die je wel via ons kunt bekijken, zijn 'verborgen' energie aanbiedingen op de website van de leverancier. Wij maken die ook inzichtelijk voor je, zodat je een compleet overzicht hebt en kunt kiezen uit de beste aanbiedingen.

Energie aanbiedingen


 


Energie aanbiedingen met korting of cashback

Voor de goedkoopste optie raden we je aan altijd gas en stroom samen af te nemen. Als je niet alleen stroom nodig hebt, omdat je blok-of stadsverwarming hebt is dat een stuk voordeliger. Waarom? De concurrentie onder leveranciers is hevig. En als jij overstapt naar ze willen heel veel leveranciers je graag bedanken als nieuwe klant door middel van een mooie welkomstkorting of energie met cashback aanbieding, wanneer je zowel gas en stroom afneemt. Met een korting op je energiecontract ben het voordeligste uit.

Sluit je gas en stroom apart af, dan is de korting op alleen stroom aanbiedingen veel lager. En op energiecontracten met alleen gas krijg je vaak geen korting. Zo loop je al gauw geld mis. Wil je jouw portemonnee zoveel mogelijk ontzien? Ga dan dus voor een gas en stroom aanbieding.

De korting of cashback die je dan krijgt, ontvang je bovenop de leveringskosten als nieuwe klant. Dit wordt met je jaarafrekening verrekend en kan je al gauw tot wel € 200,- extra besparen per jaar op een 1-jarig contract. Op meerjarige contracten kan dit oplopen tot wel € 300,-. Dit kan zeker met je eerste energiecontract als een mooie meevaller aanvoelen!

Of kies een energie aanbieding met cadeau

Ook zie je energie aanbiedingen met cadeau voorbij komen. Kun jij wel een cadeaubon met een flink tegoed gebruiken om bijvoorbeeld je uitzet verder bij elkaar te sparen? Of een specifiek cadeau waar je toch al naar op zoek was? Dan is een energie aanbieding met cadeau misschien de beste keuze voor je.

Bij een energie aanbieding met cadeau liggen de tarieven vaak iets hoger en mis je een eenmalige korting op je contract. Maar als je aan de andere kant toch nog kosten zou maken voor een bepaald product dat je nodig hebt en je krijgt dat nu bij je energiecontract cadeau, kan dat zeker handig zijn. Aan jou de keuze.

Je eerste energiecontract afsluiten: dit is hoe het werkt

Nu je de belangrijkste tips weet rondom energie aanbieding kun je meteen gaan vergelijken op jouw nieuwe adres met energie vergelijker. Met de volgende stappen sluit je eenvoudig een nieuw energiecontract af voor jouw nieuwe ‘stekje’.

  • Stap 1. Vul je postcode in en geef aan uit hoeveel personen jouw huishouden bestaat

Op basis hiervan kunnen wij je verbruik inschatten en een inschatting maken van je maandkosten. Met de filters kun jij verder je wensen aangeven, zoals 100% groene stroom of een bepaalde leverancier uitsluiten van je vergelijking.

Stap 2. Maak je keuze voor een energie aanbieding en meld je aan

Bekijk het overzicht op jouw nieuwe adres. Heb je het energiecontract voor jou gevonden? Yes! Dan sturen wij je door via de link bij de aanbieding naar de aanmeldpagina van de leverancier. Vul je gegevens in en meld je aan. Je krijgt dan binnen 2 werkdagen een bevestiging van je aanmelding per e-mail (maar meestal ook nog per post). Daarna heb je 14 dagen bedenktijd en kun je er nog eens rustig over nadenken.

Stap 3. Geef (online) aan je leverancier door wat de datum van de sleuteloverdracht is en noteer de meterstanden

Je nieuwe leverancier kan dan aan je doorgeven wat de startdatum van levering wordt en de ingangsdatum van je energiecontract. Op basis van de historische meterstanden van je nieuwe woning wordt je maandelijkse termijnbedrag bepaald. Geef de meterstanden uiterlijk 5 dagen na de sleuteloverdracht door.

Stap 4. Wijzig zelf je termijnbedrag in je persoonlijke account

Wijzig tot slot je termijnbedrag in je persoonlijke account. Vaak weet je nog niet meteen wat je zal verbruiken, houd daarom de eerste maanden goed je verbruik in de gaten. Dan kun je vervolgens op ieder moment je verbruik aanpassen. We raden je aan je termijnbedrag eerder iets te hoog in stellen zodat je mogelijk geld terugkrijgt, dan te laag waardoor je eerder moet bijbetalen met de jaarafrekening.

Energie aanbiedingen


 


Moet je een spoedaanvraag doen?

Is de sleuteloverdracht al geweest, maar heb je niet op tijd een energieleverancier kunnen regelen? Dan heb je waarschijnlijk een brief van je netbeheerder gehad, en moet je een spoedaanvraag energie doen. Geen paniek! In veel gevallen kun je ook dan gewoon gebruik maken van een energie aanbieding via deze weg, maar moet je er wel even achteraan bellen om te zeggen dat het om een spoedaanvraag gaat voor versnelde levering.

Veel plezier in je nieuwe woning!

Alice van den Berg
Geschreven door

Alice van den Berg

Alice houdt voor Energie Aanbiedingen alle ontwikkelingen op de energiemarkt in de gaten.

Lees meer berichten van Alice

Aanbevolen nieuws

Vattenfall aanbieding vaste klant: beste opties
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·18-07-2024

Vattenfall aanbieding vaste klant: beste opties

Twee cadeaus naast elkaar
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·09-07-2024

Grootste energie cadeau ooit bij een energiecontract

Gratis stroom bij deze energie aanbiedingen
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·01-07-2024

Gratis stroom bij deze energie aanbiedingen

Scoor nu deze energie EK deals: tot €300,- cadeau
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·20-06-2024

Scoor nu deze energie EK deals: tot €300,- cadeau

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.