Nieuwe aanbiedingen

Mega Energie eerste leverancier met cashback actie

Sinds kort vind je bij energie-aanbiedingen ook de goedkope tarieven van energieleverancier Mega Energie. Deze leverancier met Nederlandse wortels is al jaren actief in buurland België, waar ze in 2013 zijn gestart. Sinds 2020 zijn ze in Frankrijk actief en sinds vorig jaar ook in Nederland. Inmiddels leveren ze stroom aan ruim 700 duizend huishoudens verspreid over deze 3 landen.Mega Energie kan gezien worden als een prijsvechter op de energiemarkt. Ze leveren “dezelfde energie, gewoon goedkoper”, in ieder geval dat is hun slogan. Op de vraag hoe ze dit doen is het antwoord: geen dure reclames en alles in-house regelen.

Kiezen voor een modelcontract of variabel contract

Bij Mega kan je kiezen uit twee verschillende contracten, namelijk een modelcontract en een variabel contract. Met het variabele contract kies je voor de goedkoopste optie, met tarieven net boven het prijsplafond. Deze tarieven kunnen echter wel maandelijks aangepast worden. De stroom die je ontvangt is altijd 100% groene stroom. Het modelcontract is een verplicht contract dat alle energieleveranciers moeten aanbieden. De tarieven hiervan liggen een stuk hoger dan die van het variabele contract van Mega. Tarieven van het modelcontract wijzigen 2 keer per jaar, op 1 januari en op 1 juli. Natuurlijk krijg je ook bij het modelcontract altijd 100% groene stroom.

De voordelige tarieven van Mega Energie

De tarieven van Mega zijn de afgelopen tijd weer flink gedaald en bevinden zich nog maar net boven het energieplafond. Naast de leveringstarieven hieronder, betaal je ook nog vastrecht. Dit bedraagt bij Mega € 10,29 per maand per product.

  • Stroom € 0,43185 per kWh
  • Gas € 1,58244 per m3

De enige energieleverancier met een cashback actie!

Naast de redelijk lage tarieven, hebben ze bij Mega nu ook een mooie cashback actie. Als je nu een energiecontract bij Mega afsluit, krijg je € 180 terug! Voor huishoudens die met hun verbruik ruim onder het prijsplafond blijven, zijn ze nu met de cashback actie meegenomen, de goedkoopste aanbieder. De cashback actie wordt maandelijks in mindering gebracht op je termijnbedrag. Dit betekend dat je elke maand € 15 terug krijgt. Om het totale bedrag van € 180 aan cashback te krijgen, moet je dus wel minimaal een jaar klant blijven.

Altijd groene stroom bij Mega Energie

Mega energie bied 100% groente stroom aan. Ze werken hiervoor met zogeheten garanties van oorsprong. Deze worden uitgegeven voor stroom die vanuit duurzame bronnen wordt opgewekt. Zo kan Mega energie garanderen dat voor alle stroom die door klanten gebruikt worden, duurzame energie wordt teruggeleverd. Het gaat daarbij om voornamelijk stroom opgewekt met zonne- en windenergie binnen Europa maar ook voor een deel over hernieuwbare bronnen.

Teruglevering vergoeding met zonnepanelen

Bij Mega energie krijg je € 0,05 per kWh die je terug levert aan het net. Ze zitten hiervoor vrij laag met de terugleververgoeding ten opzichte van andere energieleveranciers. Echter deze terugleververgoeding is alleen van belang als je veel meer opwekt. Het is meer gebruikelijk om ongeveer evenveel op te wekken als je verbruikt.

Goed bereikbare klantenservice

Heb je een vraag of een probleem, dan is het fijn dat je je energieleverancier gemakkelijk kan bereiken. Hiervoor biedt Mega verschillende mogelijkheden, zoals de chat, contact via social media en telefonisch contact. Voor telefonisch contact kan je op werkdagen terecht tussen 10 en 16 uur. Daarnaast bieden ze ook een uitgebreide vraag en antwoord sectie aan.

Melvin Paalvast
Geschreven door

Melvin Paalvast

Redacteur energie. Dagelijks bezig om de beste energie aanbiedingen te vinden.

Lees meer berichten van Melvin

Aanbevolen nieuws

Afbeelding van electriciteitsmast
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·22-05-2024

Vattenfall of Essent: wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·13-05-2024

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback

Black Friday Vattenfall Nintendo Switch
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·06-05-2024

Vattenfall’s gratis Nintendo Switch deal is terug – Mis 'm niet

man geeft geld
Lisa van Meggelen
Lisa van Gemmert
·16-04-2024

Unieke cashback op een variabel energiecontract van Frank Energie

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.