Tips

Welk energiecontract kan ik nu het beste nemen?

Door de huidige energiecrisis betaalt bijna de helft van de huishoudens de komende maanden het dubbele van hun normale energiekosten. Zelfs met de belastingkorting zijn deze prijzen nog steeds extreem hoog voor de meeste huishoudens. Maar wat zijn je opties in deze situatie? Hier lees je hoe je zo goedkoop mogelijk uit kan zijn met je energiekosten. Neem een variabel contract 

Vóór de energiecrisis kon je het beste een 1 of 3 jarig energiecontract nemen om zo voordelig mogelijke tarieven te krijgen. 
Momenteel heb je niet veel voordeel als je overstapt naar een 1 of 3 jaar energiecontract omdat je langere tijd last zit aan de hoge energiekosten en er amper goede aanbiedingen zijn. Daarom is het voor nu de beste optie om te kiezen voor een variabel contract bij een goedkopere energieleverancier. Hiermee kun je per maand wel 50 euro besparen op je energiekosten. Het tweede voordeel is dat je niet lang aan hetzelfde contract vastzit en per maand kan overstappen naar een andere energieleverancier. 

Mijn energiecontract loopt binnenkort af 

Heb je momenteel een aflopend energiecontract? Dan wordt deze automatisch overgezet naar een variabel contract. We raden aan om dan nog steeds te kijken of een variabel contract bij een andere energieleverancier goedkoper is. Elke energieleverancier heeft een model/variabel contract. Kijk op de website van de verschillende energieleveranciers voor hun variabele contracten en vergelijk deze met je huidige tarieven. Wil je een voorbeeld van een model/variabelcontract? Bekijk dan hier het modelcontract van Vattenfall om te kijken wat een modelcontract inhoud en wat de mogelijke kosten voor jou kunnen zijn. Als je het variabel contract niet goed kan vinden op de website kun je het beste contact opnemen met hun klantenservice. Hierdoor betaal je niet hoofdprijs met energie en kun je er tenminste voor zorgen dat je de laagst mogelijke energietarieven betaalt. De kosten van een variabel contract kunnen meerdere keren per jaar veranderen, dus houd je energiekosten elke maand goed in de gaten en stap over wanneer je een goedkoper aanbod ziet.

Vergelijk energie aanbiedingen

Wat te doen als je nog een vast contract hebt? 

Heb je nog steeds een vast contract? Dan kun je het beste wachten tot je kunt overstappen en nieuwe energie aanbiedingen weer beschikbaar komen. De beste manier om dat te doen is om je bij ons aan te melden voor notificaties wanneer een energie aanbieding online komt. Hierdoor ben je meteen op de hoogte wanneer de aanbieding online is en kun je zo snel mogelijk overstappen.

Bekijk huidige energie aanbieding

Alice van den Berg
Geschreven door

Alice van den Berg

Alice houdt voor Energie Aanbiedingen alle ontwikkelingen op de energiemarkt in de gaten.

Lees meer berichten van Alice

Aanbevolen nieuws

Energiecadeau t.w.v. €210 bij een 1-jarig energiecontract van Coolblue.
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·05-06-2024

Energiecadeau t.w.v. €210 bij een 1-jarig energiecontract van Coolblue.

Afbeelding van electriciteitsmast
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·22-05-2024

Vattenfall of Essent: wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·13-05-2024

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback

Black Friday Vattenfall Nintendo Switch
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·06-05-2024

Vattenfall’s gratis Nintendo Switch deal is terug – Mis 'm niet

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.