Tips

Welkomstcadeau of cashback kiezen?

Al langere tijd wil je heel graag een Xbox One S en laat je nou net zien dat je een Xbox One S gratis krijgt wanneer je overstapt van energieleverancier. Klinkt heel goed, toch? Meerdere leveranciers bieden energie met kado aan wanneer je naar ze overstapt. Maar twijfel je of een welkomstcadeau de beste optie is of niet? Wij leggen in dit artikel uit wanneer je het beste voor een welkomstcadeau kunt kiezen of toch beter kunt gaan voor een cashback. 

Voor- en nadelen welkomstcadeau

Een welkomstcadeau is zeer populair en dat is niet gek, want je krijgt 'gratis' een groot cadeau. Een veelgehoord tegenargument is dat je dit cadeau eigenlijk zelf betaalt. Hoe zit dat? De vastrecht tarieven zijn vaak net wat hoger wanneer je kiest voor energie met cadeau, dan wanneer je kiest voor een cashback. Is een welkomstcadeau dan nooit een slimme keuze? Zeker niet, overstappen is áltijd de beste keuze. Of je dit nou met welkomstcadeau of een cashback doet. Wanneer je bij dezelfde energieleverancier blijft betaal je zogenoemde slaaptarieven voor de levering van gas en stroom. Deze tarieven zijn hoger dan wanneer je overstapt. Dus.. waarvoor moet ik nou kiezen? Een welkomstcadeau kan zeker een goede optie zijn. Bijvoorbeeld wanneer je sowieso al het cadeau zelf wilde kopen. Je betaalt wat extra voor je energie, maar het cadeau krijg je gratis en hoef je dus niks meer voor te betalen. Je bent in dat geval goedkoper uit dan wanneer je hetzelfde energiecontract houdt of kiest voor een korting en zelf een Xbox One S (of ander cadeau) koopt.

Voordelen van een welkomstcadeau

Je krijgt het cadeau vaak al na 3 - 5 weken Groot en variërend aanbod cadeaus Altijd voordeliger dan slaaptarieven

De energietarieven liggen dus wat hoger wanneer je een cadeau afneemt. Voor een 1-jarig vast contract bij Nuon geldt bijvoorbeeld: Maandprijs bij cadeau: €126,69 Maandprijs bij korting: €110,03 Je bent maandelijks meer geld 'kwijt' aan je energie wanneer je kiest voor een cadeau bij je energiecontract. Maar als je toch al een Xbox One S wilde kopen dan ben je uiteindelijk jaarlijks juist goedkoper uit. Bij een cashback krijg je de korting na één jaar pas op je rekening teruggestort, terwijl je een cadeau vaak al na 3 - 5 weken ontvangt. Daarnaast is het aanbod van cadeaus groot en gevarieerd. Je kunt dus kiezen voor een Xbox One S, maar ook gaan voor een tablet, cadeaubon van Bol.com of een Nespresso apparaat.

De beste welkomstcadeaus

Naast de Xbox zijn er nog meer leuke wekomstcadeaus. De beste welkomstcadeaus van het moment zijn die van Nuon, Essent en Eneco. Je kunt ook alle welkomstcadeaus bekijken. '

 

Energie met cashback

Wil je graag een cadeau maar staat hij er niet tussen? Je kan in dat geval ook kiezen om een hoge korting bij je energie te nemen. Met de korting kun je vervolgens zelf een tof cadeau kopen. Bekijk alle energie aanbiedingen met cashback, want overstappen is altijd voordeliger dan wanneer je bij dezelfde leverancier blijft.

Sander van Meggelen
Geschreven door

Sander van Meggelen

Redacteur energie. Volgt de Nederlandse energie-markt op de voet sinds 2012. 

Lees meer berichten van Sander

Aanbevolen nieuws

Vattenfall aanbieding vaste klant: beste opties
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·18-07-2024

Vattenfall aanbieding vaste klant: beste opties

Twee cadeaus naast elkaar
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·09-07-2024

Grootste energie cadeau ooit bij een energiecontract

Gratis stroom bij deze energie aanbiedingen
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·01-07-2024

Gratis stroom bij deze energie aanbiedingen

Scoor nu deze energie EK deals: tot €300,- cadeau
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·20-06-2024

Scoor nu deze energie EK deals: tot €300,- cadeau

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.