Overstapcheck

Overstappen energie

De datum waarop je kunt overstappen van energieleverancier is afhankelijk van de einddatum van je contract én naar welke leverancier je wilt overstappen. Zo kun je je soms al maanden tot een half jaar van tevoren aanmelden bij een nieuwe leverancier. Slim, want zo kun je alvast profiteren van een energie aanbieding die nu loopt, zelfs als je contract nog een paar maanden doorloopt.

Wil je van ons een reminder ontvangen wanneer je kunt overstappen van energieleverancier? Gebruik dan onze gratis overstapwekker.

Overstapcheck

Overstapcheck


Check je overstapdatum

Voer de einddatum van je energiecontract in en check wanneer je kunt overstappen.Je kunt overstappen naar de volgende leveranciers:


Kan ik al overstappen van energielevencier?

Kun je momenteel nog niet overstappen van energieleverancier omdat je de einddatum van je energiecontract nog te ver in de toekomst ligt? Of heb je geen zin om ieder jaar opnieuw te moeten uitzoeken wanneer je energiecontract afloopt met het risico dat je te laat overstapt? Zet dan de overstapwekker.

Met de overstapwekker houden wij je op de hoogte wanneer je energie aanbiedingen kunt gaan vergelijken. We sturen je twee maanden voordat je contract afloopt automatisch een bericht, waarbij we je helpen herinneren om energie aanbiedingen te vergelijken en over te stappen.

Wat moet je doen om de overstapwekker te activeren? De overstapwekker activeren is heel eenvoudig. Selecteer je huidige energie leverancier en de einddatum van je contract. Vul vervolgens je e-mailadres in om de overstapwekker te activeren.

Activeer in 1 klik

Overstaptermijn bij overstappen energie

Ben je van plan geld te besparen en over te stappen van energie aanbieder? Houd dan wel rekening met de opzegtermijn van energieleveranciers. Zeg je namelijk voortijdig je huidige energiecontract op, dan loop je bij sommige energieleveranciers het risico op een overstapboete of opzegvergoeding.

Daarom werken we met de 'overstapdatum check' op Energie Aanbiedingen. Aan de hand van de einddatum van je huidige contract laten wij je in een handig overzicht zien naar welke energieleveranciers je op dit moment al kunt overstappen op basis van de overstaptermijnen die energieleveranciers hanteren. Zo kun je al vanaf 240 dagen tot 75 dagen voor de einddatum van je contract overstappen afhankelijk van de energieleverancier, zonder een opzegboete te riskeren.

Waarom de overstapwekker zetten?

Wij adviseren de overstapwekker te zetten omdat:


  • Je daarmee voorkomt dat je hoge variabele tarieven gaat betalen na afloop van je contract

  • Je zo geen risico loopt op een overstapboete

  • Je altijd op de hoogte bent van de laatste energie aanbiedingen


Ben je eenmaal overgestapt, zet de overstapwekker dan opnieuw. Zo kunnen we je iedere keer dat je energiecontract afloopt op tijd een herinnering sturen en je helpen geld te besparen!Overstappen met een vast contract


Heb je op dit moment nog een vast contract lopen en stap je over binnen de switchtermijn? Dan is het belangrijk dat je de juiste einddatum invult bij je nieuwe leverancier. Houd daarbij ook rekening met 30 dagen opzegtermijn.

Voorheen kon je nieuwe energieleverancier via het Contract Einde Register (CER) jouw einddatum opvragen bij je huidige leverancier. Dit zorgde voor een extra check om jou te beschermen tegen een overstapboete. Sinds begin 2020 ben je zelf verantwoordelijk om de juiste einddatum van je contract door te geven.