Overstapcheck

De datum waarop je kunt overstappen van energieleverancier is afhankelijk van de einddatum van je contract én naar welke leverancier je wilt overstappen. Zo kun je je soms al maanden tot een half jaar van tevoren aanmelden bij een nieuwe leverancier. Slim, want zo kun je alvast profiteren van een energie aanbieding die nu loopt, zelfs als je contract nog een paar maanden doorloopt.

Bij elke aanbieding geven wij onderaan de pagina de mogelijkheid om een overstapcheck te doen. Zo krijg je snel te zien of je wel of niet kan overstappen.

Overstaptermijn bij overstappen energie

Ben je van plan geld te besparen en over te stappen van energie aanbieder? Houd dan wel rekening met de opzegtermijn van energieleveranciers. Zeg je namelijk voortijdig je huidige energiecontract op, dan loop je bij sommige energieleveranciers het risico op een overstapboete of opzegvergoeding.

Daarom werken we met de 'overstapdatum check' op Energie Aanbiedingen. Aan de hand van de einddatum van je huidige contract laten wij je in een handig overzicht zien naar welke energieleveranciers je op dit moment al kunt overstappen op basis van de overstaptermijnen die energieleveranciers hanteren. Zo kun je al vanaf 240 dagen tot 75 dagen voor de einddatum van je contract overstappen afhankelijk van de energieleverancier, zonder een opzegboete te riskeren. Deze check kun je op elke energie aanbieding pagina van ons vinden.

Overstappen met een vast contract

Heb je op dit moment nog een vast contract lopen en stap je over binnen de switchtermijn? Dan is het belangrijk dat je de juiste einddatum invult bij je nieuwe leverancier. Houd daarbij ook rekening met 30 dagen opzegtermijn.

Voorheen kon je nieuwe energieleverancier via het Contract Einde Register (CER) jouw einddatum opvragen bij je huidige leverancier. Dit zorgde voor een extra check om jou te beschermen tegen een overstapboete. Sinds begin 2020 ben je zelf verantwoordelijk om de juiste einddatum van je contract door te geven.

Illustratie van een kalender en een klok
© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.