Voor- en nadelen

 • Bol.com Cadeaubon ter waarde van € 250,- vrij te besteden
 • 1 jaar lang geen prijsstijgingen
 • 100% groene stroom
 • Alleen voor nieuwe klanten

Krijg bij Essent een Bol.com cadeaubon ter waarde van € 250,-! Je ontvangt de cadeaubon bij een 1-jarig gas en stroom contract van Essent. Gedurende dit jaar heb je vaste energietarieven en 100% groene stroom.

Bekijk deze aanbieding
Kiyoh logo Klanttevredenheid 9,1
Thuiswinkel partner Thuiswinkel partner
AD logo Bekend van het AD
Exclusieve energie deals

Over deze Essent aanbieding

Alles over deze Essent aanbieding

Betaal een jaar lang vaste lage maandlasten voor je energie en ontvang een € 250,- Bol.com cadeaubon met deze interessante energie aanbieding. Je ontvangt de cadeaubon 4 maanden na ingang van je nieuwe contract in je brievenbus. Je besteedt de cadeaubon zoals jij wilt: koop in één keer iets groots, of koop er meerdere keren iets leuks van!

Het grote voordeel van deze energie aanbieding is dat je het cadeau al binnen 4 maanden in huis hebt. Maak je gebruik van een andere energie aanbiedingen met een cashback, dan moet je daar altijd minimaal 12 maanden op wachten.

Voorwaarden Essent

 • Alleen geldig voor nieuwe klanten of klanten die eerder een contract hebben gehad bij Essent
 • Alleen geldig voor afname van zowel gas als stroom
 • Exclusieve actie: alleen via deze website verkrijgbaar

Liever een langer contract? Je kunt ook kiezen voor een 3 jaar vast contract met € 275,- cadeaubon

Overstappen naar Essent
"We zien dat Bol.com cadeaubon aanbiedingen al tijden ontzettend populair zijn. Logisch, want er altijd wel iets te verzinnen om te kopen bij een webshop die eigenlijk alles wel heeft. Met deze Essent exclusieve deal die je alleen op onze website vindt kunnen we er een toevoegen aan het rijtje van Bol.com acties!"
Melvin Paalvast

Melvin Paalvast

Energie expert

Beoordeling van deze Gratis € 250 Bol.com cadeaubon aanbieding
3 van de 5 sterren Beoordeeld op 12-07-2023

Overstappen naar Essent

Kies je voor deze aanbieding en stap je over naar Essent? Dan wordt jouw overstap volledig geregeld met de gratis Essent overstapservice.

Zo makkelijk is overstappen naar deze Essent aanbieding:
kiyoh logo

Stap 1. Meld je aan

Klik op de actielink op deze pagina. Vervolgens bereken je het maandbedrag en vul je je gegevens in. Meld je aan!
kiyoh logo

Stap 2. Ontvang een bevestiging

Nadat je jouw nieuwe energiecontract hebt aangevraagd, ontvang je een bevestiging in je mailbox. Je hebt 14 dagen bedenktijd. Binnen deze periode kun je alsnog kosteloos annuleren.
kiyoh logo

Stap 3. Overstap gelukt

Na de bedenktijd start de levering van energie door Essent. Zij zeggen dan ook jouw huidige energiecontract op. Je komt nooit zonder gas of stroom te zitten. Dat is wel zo fijn!
Meer informatie over energieleverancier Essent lees je hier.
Overstappen naar Essent

Veelgestelde vragen over deze aanbieding van Essent

Aanmelden bij Essent

Ben jij overtuigd dat de Bol.com cadeaubon dé beste energie aanbieding voor jou is? Dan kun je via de website van Essent een online formulier invullen. Je krijgt een bevestiging van je aanmelding en vervolgens zet Essent de overstap in gang. Ze kijken wanneer je huidige energiecontract eindigt en regelen met je huidige energieleverancier dat de energie op de juiste datum van start gaat. Ben je toch niet tevreden met je nieuwe energiecontract? Je hebt altijd veertien dagen de tijd om het contract kosteloos te annuleren. Je kunt dan opnieuw energie aanbiedingen vergelijken.

Deze aanbieding is helaas niet geldig voor bestaande klanten van Essent. Ben je al eerder klant geweest van Essent en heb je je contract destijds niet voortijdig beëindigd? Dan kun je meteen gebruik maken van deze actie. Heb je je contract bij Essent wel voortijdig beëindigd, dan gaat het nieuwe contract pas in wanneer je vorige contract eigenlijk zou zijn geëindigd.

Je energiecontract bij Essent

Kies je de Bol.com cadeaubon van Essent? Dan sluit je een energiecontract voor één jaar af met Groene stroom en Gas Zeker. Je betaalt dan één jaar lang dezelfde vaste tarieven, zo ben je er dus zeker van dat de tarieven hetzelfde blijven gedurende jouw contract.

Energieleveranciers mogen twee keer per jaar hun energietarieven aanpassen, maar omdat jij dus een vast contract afsluit heeft dit geen invloed op je energiecontract. Dit is prettig omdat je hierdoor niet voor verrassingen komt te staan. Houd wel rekening met de energiebelasting, deze kan namelijk wel veranderen waardoor je energierekening iets hoger óf juist lager kan uitvallen. De energieleveranciers hebben geen invloed op de energiebelasting en is voor elk huishouden gelijk.

Je kunt alleen gebruik maken van de Bol.com cadeaubon wanneer je zowel gas als stroom afneemt. Je ontvang 100% Groene WindStroom.

Een energiecontract met deze aanbieding betekent:

 • Dat je 1 jaar lang dezelfde scherpe actietarieven betaalt
 • Je na één jaar alweer gratis en per direct kunt overstappen
 • Je 14 dagen bedenktijd hebt

Wanneer gaat je contract in?

Wanneer je nieuwe contract van start gaat ligt aan de looptijd van je huidige contract. Hoe zit dat precies? Essent kijkt naar de einddatum van je huidige contract. Loopt je huidige contract binnen zes maanden af? Dat is fijn! Essent zorgt samen met je huidige leverancier dat je op de juiste datum energie ontvangt. Je komt hierdoor geen moment zonder gas en stroom te zitten.

Heb je nog een contract die meer dan zes maanden doorloopt, maar wil je toch graag overstappen? Essent houdt in dat geval geen rekening met de einddatum van je huidige contract en start meteen met de levering van gas en stroom. Omdat je in dit geval je contract met je huidige leverancier voortijdig opzegt is het mogelijk dat je te maken krijgt met een overstapboete. Essent betaalt de overstapboete niet.

Een overstapboete is gelukkig makkelijk te voorkomen: zorg ervoor dat je pas overstapt wanneer je huidige contract minder dan zes maanden doorloopt.

Wanneer ontvang ik de Bol.com cadeaubon?

Negen weken na het aanmelden ontvang je de Bol.com cadeaubon van Essent. Je krijgt de Bol.com cadeaubon via de post opgestuurd. Anders dan bij een cashback kun je dus vrijwel meteen gebruik maken van je nieuwe cadeau. Het is helemaal aan jou waaraan je de Bol.com cadeaubon aan uitgeeft. Bol.com heeft een zeer groot assortiment met meer dan 15 miljoen artikelen. Voor ieder wat wils. En je kunt kiezen of je het gehele bedrag in één keer uitgeeft of dat je liever meerdere keren een bestelling plaatsen: het is helemaal aan jou.

Extra korting met Essent vriendenvoordeel

Bij Essent vinden ze het fijn als je aan je vrienden, familie of collega's vertelt wat je van Essent vindt. Ben je blij met Essent en zorg je ervoor dat anderen overstappen? Dan krijg je per persoon (introducé) die je aandraagt €25,-. En niet alleen jij krijgt dit, ook de introducé krijgt €25,-. Een gemakkelijke manier om geld te verdienen dus. Met Essent Vriendenvoordeel mag je maar liefst 15 mensen aanmelden.

Met je persoonlijke Essent Vriendenvoordeel link kun je je vrienden uitnodigen. Via jouw link kan je vriend op de website van Essent een energiecontract afsluiten. Na 14 dagen bedenktijd krijgen jullie beide €25,- op je rekening gestort. Let op dat je vriend of familielid dan geen gebruik kan maken van de gratis cadeaubon actie.

Wat gebeurt er zodra je contract afloopt?

Je contract loopt na één jaar af, je bent dan vrij om over te stappen. Wanneer je klant blijft bij Essent, word je vaste contract automatisch omgezet naar een variabel contract. Je betaalt dan geen vaste energietarieven meer, maar variabele tarieven. De variabele tarieven liggen over het algemeen hoger dan de vaste tarieven. En aangezien leveranciers twee keer per jaar de tarieven mogen veranderen kan het zijn dat je meer of minder moet gaan betalen. Met een variabel contract weet je dus niet wat je precies betaalt voor je energie. Heb je liever zekerheid? Dan raden wij je aan om over te stappen en te kiezen voor een vast contract.

Als je contract is afgelopen ben je dus altijd vrij om over te stappen. Maar je kunt ook al eerder zonder problemen overstappen. Alle leveranciers hebben namelijk een switchtermijn , dit houdt in dat je een bepaalde periode voordat je contract daadwerkelijk eindigt al kunt overstappen naar een andere leverancier. Je hoeft dus niet te wachten met overstappen totdat je huidige contract helemaal is afgelopen. Je kunt binnen de switchtermijn al gebruik maken van een nieuwe energie aanbieding. In dat geval regelen je huidige en nieuwe leverancier onderling dat je nieuwe contract op de juiste datum ingaat. De switchtermijn verschilt per leverancier.

We kunnen ons voorstellen dat je niet onthoudt wanneer je huidige contract afloopt. Om je een handje te helpen hebben wij daarom de overstapwekker gemaakt. Vul in wanneer je huidige contract afloopt en wij geven jou een seintje wanneer het tijd is om over te stappen. Zo kun je optimaal gebruik maken van alle energie aanbiedingen en lage energietarieven.

Essent thuisvoordeel

Essent wil je graag als klant behouden, sinds 2018 geeft Essent daarom aan haar bestaande klanten leuke cadeaus. Dit kan van alles zijn, van lekker eten, tuinhandschoenen, een tijdschrift tot een Philips Hue basispakket. In plaatst van een cadeau kun je ook kiezen om Air Miles te sparen. Een aantal keer per jaar ontvang je een e-mail met daarin verschillende cadeaus waar je uit kunt kiezen. Essent vertelt nog niet wanneer je deze e-mail kunt verwachten, zo blijft het een verrassing!

Meld je aan voor Thuisvoordeel en ontvang:

 • Gratis Air Miles
 • Een aantal keer per jaar toffe cadeaus
 • Exclusieve kortingen op producten van Essent

Essent aanbieding met spoedaanvraag energie

In de meeste gevallen kun je de Essent Bol.com cadeaubon ook ontvangen als je een spoedaanvraag moet doen. Je netbeheerder stuurt jou een brief wanneer je een spoedaanvraag moet doen. Heb je nog meer dan 5 dagen om een energiecontract te regelen? Dan kun je je gewoon aanmelden via de actielink op onze website. Je wordt doorverwezen naar de website van Essent waar je je kunt aanmelden. Wij raden aan om de volgende dag Essent te bellen en aan te geven dat het om een spoedaanvraag gaat. Essent zorgt dat het contract met een versnelde levering in gang wordt gezet en jij op tijd energie ontvangt. Zo zit je geen moment zonder gas of stroom.

Aanbiedingen zonder zorgen

We bieden onafhankelijk overzicht van alle energie aanbiedingen van Nederland. Dit doen we voor vrienden, familie en alle andere insiders die onze website vinden.

10 jaar ervaring

Keuze icoon
Al meer dan 10 jaar ervaring in het zoeken van de beste en goedkoopste energie aanbiedingen

35+ exclusieve aanbiedingen

Cadeau icoon
Op energie-aanbiedingen.com krijg je extra korting op aanbiedingen.

9,1 klantscore op Kiyoh

kiyoh logo
We scoren gemiddeld een 9,1 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews

Alternatieve aanbiedingen

Op zoek naar een andere leverancier met een energie aanbieding? Klanten van Essent en andere bezoekers stapte het meest over naar de onderstaande aanbiedingen.
© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.