Energietarieven

Deze leveranciers bieden weer meerjarige energiecontracten aan (onder het prijsplafond)

Afbeelding van een thermostaat

We hebben er lang op moeten wachten. Maar de eerste leveranciers met een meerjarig vast energiecontract zijn de consumenten energiemarkt weer betreden. Goed nieuws wie nu voor lange tijd prijszekerheid wil na een onrustige energietijd. Op dit moment bieden 6 leveranciers een meerjarig contract aan. 

Nadat de terugkeer van meerjarige energiecontracten was uitgesteld van 1 januari 2023 naar 1 juni 2023 vanwege de nieuwe opzegvergoeding regels, is dit een belangrijke mijlpaal te noemen waarmee consumenten enorm gebaat zijn. 

Prijszekerheid rondom het energiecontract voor lange tijd is iets waar meer dan de helft van de consumenten heeft aangegeven aan toe te zijn, en dat is nu weer mogelijk.

Nieuw aanbod meerjarige energiecontracten

Sinds enkele weken was het alweer mogelijk om 1-jarige energiecontracten te vergelijken, daar zijn vanaf 1 juni 2- en 3-jarige energiecontracten bijgekomen. 

Budget Energie en Greenchoice zijn de enige leveranciers die een 2-jaar vast energiecontract aanbieden, de anderen bieden alleen een 3-jarig energiecontract aan. 

Deze energieleveranciers bieden een meerjarig energiecontract aan sinds 1 juni 2023:

LeverancierPrijs per kWhPrijs per m3
Vattenfall€ 0,386€ 1,333
Oxxio€ 0,330€ 1,227 
Essent€ 0,394€ 1,415 
Eneco€ 0,371€ 1,242 
Budget Energie€ 0,389€ 1,288 
Greenchoice€ 0,398 (3 jaar)
€ 0,396
€ 1,381 (3 jaar)
€ 1,314

Vergelijk alle energie aanbiedingen >

Alle leveranciers die tot nu toe weer een meerjarig energiecontract aanbieden, hanteren hierbij tarieven onder het prijsplafond

De energieleverancier met de laagste energietarieven bij een meerjarig energiecontract is op dit moment Oxxio.  Je betaalt voor een 3-jarig energiecontract € 0,386 per kWh stroom (enkeltarief) en € 1,333 gas per m3. 

Na Oxxio biedt Vattenfall de goedkoopste energie aanbieding voor 3 jaar aan. Vattenfall biedt daarnaast ook weer een 1-jaar contract aan sinds 1 juni. De energiereus was de enige van de grote 3 leveranciers die tot 1 juni alleen een contract met variabele tarieven aanbood. Essent is met een 3-jarig contract op dit moment het duurste.

Hoe verhouden de meerjarige energie aanbiedingen zich tot de 1-jarige aanbiedingen?

De leveranciers die nu met een meerjarig contract aanbieden, hebben ook hun 1-jaar tarieven aangepast. De 1-jaar contracten zijn naar verhouding nog steeds iets voordeliger, maar het scheelt is sommige gevallen maar een fractie. 

Het grootste verschil zit 'm in de gastarieven. Daarvoor betaal je gemiddeld zo'n € 0,10 minder per m3 gas met 1-jarig energiecontract. Voor stroom scheelt het slechts enkele centen of helemaal niets.

Energie aanbiedingen met meerjarig contract de komende tijd groeiende

De komende weken zal het aanbod van meerjarige energiecontracten verder toenemen. Veel leveranciers kijken nog even de kat uit boom wat andere leveranciers doen, maar wij verwachten dat deze maand meer leveranciers zullen volgen met meerjarige energiecontracten.

Ben jij toe aan lange termijn prijszekerheid over je energiekosten en ben je op dit moment contractvrij? Dan is het belangrijk om regelmatig energie aanbiedingen te vergelijken voor jouw situatie. 

Wij houden dagelijks in de gaten welke leveranciers nog met een meerjarig aanbod komen en houden de tarieven voor nieuwe klanten nauwlettend in de gaten. Zo kunnen we jou helpen de goedkoopste energie aanbieding te vinden.

Energie aanbiedingen vergelijken >

Alice van den Berg
Geschreven door

Alice van den Berg

Alice houdt voor Energie Aanbiedingen alle ontwikkelingen op de energiemarkt in de gaten.

Lees meer berichten van Alice

Aanbevolen nieuws

Afbeelding van electriciteitsmast
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·22-05-2024

Vattenfall of Essent: wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·13-05-2024

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback

Black Friday Vattenfall Nintendo Switch
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·06-05-2024

Vattenfall’s gratis Nintendo Switch deal is terug – Mis 'm niet

man geeft geld
Lisa van Meggelen
Lisa van Gemmert
·16-04-2024

Unieke cashback op een variabel energiecontract van Frank Energie

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.