Energietarieven

Nieuwe energietarieven 2021: welke energieleverancier heeft de beste energie aanbieding?

Zoals ieder jaar, zijn opnieuw de variabele energietarieven begin deze maand gewijzigd. Bij Vattenfall en Eneco zijn momenteel de variabele tarieven zelfs lager met een variabel contract dan met een vast contract. Toch ben je nog steeds het goedkoopst uit door over te stappen op een vast contract met een goede energie aanbieding. We bespreken de grootste wijzigingen in de tarieven. Ook kijken we naar welke leverancier dit jaar de beste energie aanbieding met de beste tarieven heeft.

Blog inhoud De grootste prijswijzigingen van leveranciers De goedkoopste energieleverancier met de beste aanbiedingen De beste energie aanbiedingen met cashback De beste energie aanbiedingen met gratis cadeau

De grootste prijswijzigingen van leveranciers

Sinds 1 januari zijn door de wijzigingen van de variabele tarieven enkele leveranciers in prijs gedaald. Ook zijn de tarieven voor de netbeheerkosten en belastingen veranderd.

Wat opvalt, is dat we vooral meer gaan betalen voor gasverbruik vanwege de veranderingen in energiebelasting van 2021. Het kabinet wil het gebruik van duurzame energiebronnen stimuleren. De belasting op gasverbruik is daarom gestegen met 4,7% en de belasting op stroom is met 3,5% gedaald.

Aan de andere kant krijgen we dit jaar ook meer terug met de heffingskorting op de energiebelasting. Hierdoor ontvangen we € 31,39 meer korting dan vorig jaar.

Overstappen op een vast contract contract nog steeds goedkoper

Als gevolg van de coronacrisis is de energievraag behoorlijk gedaald wat ook effect heeft gehad op de olieprijs. Hierdoor zijn de tarieven bij variabele contracten erg laag. Huishoudens met variabele contracten profiteren hiervan en betalen gemiddeld € 4 minder op jaarbasis. Toch loont het om juist nu over te stappen op een andere energieleverancier met een vast contract. Vaste contracten zijn nog steeds goedkoper door eenmalige welkomstkortingen. Je bespaart per jaar gemiddeld € 406,- door over te stappen met een goede energie aanbieding.

De goedkoopste energieleverancier met de beste aanbiedingen

Als we kijken naar alle energieleveranciers die je via ons kunt vergelijken, heeft Budget Energie begin 2021 de laagste energietarieven. Je betaalt bij Budget Energie met een vast jaarcontract € 0,2082 per kWh stroom en 0,7473 per m3 gas. Ter vergelijking met de duurste, betaal je bij Vattenfall € 0,2295 voor stroom en € 0,8058 voor gas.

De beste energie aanbiedingen met cashback

Ondanks de lage energietarieven van Budget Energie, bespaar je het meeste geld door te kiezen voor een energie aanbieding met cashback in combinatie met lage tarieven. Zo kan je vooral met een hoge cashback energie extra korting op je energiecontract ontvangen.

We hebben voor je uitgezocht welke energieleveranciers op dit moment het goedkoopst zijn voor een gemiddeld huishouden met een verbruik van 2500 kWh stroom en 1000 m3 gas.

Als we dan kijken naar de tarieven in combinatie met een hoge cashback, zien we voor verschillende postcodes telkens de energie aanbieding van Eneco, Oxxio en Vattenfall terugkomen in de top 3.

Bekijk de top 3 energie aanbieding met cashback van 2021:

Alle aanbiedingen met korting

   

De beste energie aanbiedingen met gratis cadeau

Ook met een gratis cadeau bij je energiecontract kan je extra voordeel ontvangen op je energiecontract. Door de lage vaste tarieven nu vast te leggen voor een gas en stroom jaarcontract met cadeau. Er worden momenteel veel hoge cadeauwaardes weggegeven bij 1-jarige energiecontracten. 

Alle aanbiedingen met cadeau

 

Melvin Paalvast
Geschreven door

Melvin Paalvast

Redacteur energie. Dagelijks bezig om de beste energie aanbiedingen te vinden.

Lees meer berichten van Melvin

Aanbevolen nieuws

Afbeelding van electriciteitsmast
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·22-05-2024

Vattenfall of Essent: wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·13-05-2024

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback

Black Friday Vattenfall Nintendo Switch
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·06-05-2024

Vattenfall’s gratis Nintendo Switch deal is terug – Mis 'm niet

man geeft geld
Lisa van Meggelen
Lisa van Gemmert
·16-04-2024

Unieke cashback op een variabel energiecontract van Frank Energie

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.