Nieuwe aanbiedingen

Geen gasaansluiting en toch besparen? Vergelijk stroom aanbiedingen

Kun je alleen overstappen naar een andere stroomleverancier? Dan heb je geen gasaansluiting thuis en wordt jouw huis waarschijnlijk verwarmd met stads- of blokverwarming. Hoewel de meeste energie aanbiedingen worden aangeboden in combinatie met gas en stroom contracten, kun je met alleen stroom zeker óók profiteren van scherpe energie aanbiedingen op je contract! Hier lees je hoe je gebruikt maakt van stroom aanbiedingen.

Blog inhoud Besparen met een stroom aanbieding Gas en stroom apart afsluiten Stroom aanbiedingen vergelijken en overstappen

Besparen met een stroom aanbieding

Met stads-of blokverwarming heb je niet de mogelijkheid om zelf een energieleverancier te kiezen voor het verwarmen van je huis. Daarom wordt je als afnemer van stadsverwarming beschermt door de Warmtewet en betaal je met stadsverwarming niet méér dan met een ‘gewone’ gasaansluiting.

Kun je ook besparen als jouw woning geen gasaansluiting heeft? Jazeker! Ook door over te stappen van stroomleverancier bespaar je geld. En hoewel de meeste energie aanbiedingen in combinatie gelden met gas en stroom - de meeste huishoudens zijn nou eenmaal zijn aangesloten op gas en stroom - komen energieleveranciers regelmatig een scherpe stroom aanbieding. Zo bespaar je gemiddeld €85,- tot wel €150,- op je contract.

Nieuwbouw woningen moeten vanaf 1 juli 2018 in principe gasloos worden gebouwd, waardoor het aantal gasloze woningen in de toekomst alleen maar zal toenemen en steeds meer huishoudens alleen stroom zullen vergelijken. We kunnen we er daarom vanuit gaan dat energieleveranciers met méér stroom aanbiedingen zullen komen en het steeds makkelijker wordt om ook op je stroomkosten flink te besparen.

Alle stroom aanbiedingen


 


Stroom aanbieding met groene stroom

Onder de energie aanbiedingen met alleen stroom vindt je regelmatig een scherpe groene stroom aanbieding. Zo kies je niet alleen bewust voor een besparing op je stroomkosten, maar maak je bovendien een duurzame keuze.

Ook door over te stappen van stroomleverancier bespaar je geld. Hoewel de meeste energie aanbiedingen in combinatie gelden met gas en stroom komen energieleveranciers regelmatig een scherpe stroom aanbieding.

Neem bijvoorbeeld de stroom aanbiedingen van Powerpeers en Vandebron met 100% groene stroom uit Nederland, afkomstig van windenergie of zonne-energie. Zo sla je twee vliegen in één klap: besparen op je energiecontract én bijdragen aan een duurzamer klimaat.

 


 

Gas en stroom apart afsluiten

Heb je wel een gasaansluiting, maar wil je gas en stroom toch apart afnemen vanwege een speciale stroomaanbieding? Dat kan gewoon. Daarbij kun je voor je stroomcontract ook gebruik maken van een energie aanbieding voor alleen stroom.

Wil je profiteren van de hoogste korting wanneer je wel een gasaansluiting hebt thuis? Dan kun je het beste kiezen voor een energie aanbieding met zowel gas en stroom. De korting op je energiecontract is namelijk hoger wanneer je meer dan één product afneemt bij dezelfde leverancier. Vergelijk daarom ook altijd gas en stroom aanbiedingen.

Stroom aanbiedingen vergelijken en overstappen

Maak je gebruik van stads- of blokverwarming, dan adviseren we je regelmatig stroom aanbiedingen in de gaten te houden.

Weet je niet of je al kunt overstappen? Doe dan eenvoudig eenvoudig de gratis overstapcheck. Daarmee zie je precies per energieleverancier hoe ver je van tevoren op basis van jouw contractdatum kunt overstappen. Handig als je gebruik wilt maken van net die ene stroom aanbieding en deze niet wil laten schieten!

Alice van den Berg
Geschreven door

Alice van den Berg

Alice houdt voor Energie Aanbiedingen alle ontwikkelingen op de energiemarkt in de gaten.

Lees meer berichten van Alice

Aanbevolen nieuws

Vattenfall aanbieding vaste klant: beste opties
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·18-07-2024

Vattenfall aanbieding vaste klant: beste opties

Twee cadeaus naast elkaar
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·09-07-2024

Grootste energie cadeau ooit bij een energiecontract

Gratis stroom bij deze energie aanbiedingen
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·01-07-2024

Gratis stroom bij deze energie aanbiedingen

Scoor nu deze energie EK deals: tot €300,- cadeau
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·20-06-2024

Scoor nu deze energie EK deals: tot €300,- cadeau

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.