Energietarieven

Vanaf 1 juni zijn meerjarige energiecontracten in ieder geval bij deze leveranciers weer mogelijk

Afbeelding van een gasfornuis

Aanbod meerjarige energie aanbiedingen vanaf 1 juni 2023

Goed nieuws voor wie zekerheid wil rondom z'n energiecontract. Een aantal leveranciers heeft al bekend gemaakt vanaf juni weer meerjarige contracten te zullen aanbieden. 

Naast een 1-jarig en een variabel (model)contract bieden de volgende leveranciers vanaf juni in ieder geval weer meerjarige energiecontracten aan:

EnergieleverancierMeerjarig energiecontract
Vattenfall3 jaar
Eneco3 jaar
Essent3 jaar
Budget Energie3 jaar
Greenchoice2 en 3 jaar

De verwachting is dat andere leveranciers kort daarna zullen volgen. 

Geen van de leveranciers heeft nog iets bekend gemaakt over de tarieven die nieuwe klanten gaan betalen bij een meerjarige aanbieding. 

Wel is het vooruitzicht volgens diverse bronnen dat de tarieven meteen een stuk goedkoper zullen worden, tot onder het prijsplafond. Dit heeft er mee te maken dat vanaf 1 juni óók de nieuwe overstapboeteregeling ingaat voor vaste contracten. 

Deze nieuwe regeling was een belangrijke voorwaarde waarop leveranciers weer met langlopende contracten zouden komen en waardoor ze weer meer risico’s durven te nemen.

Dit zou ook kunnen betekenen dat enkele leveranciers naast lage tarieven ook weer met een energie cashback of andere vorm van loyaliteitskorting met een meerjarige energie aanbieding.  

Bij enkele 1-jarige energiecontracten bieden sommige leveranciers al wel weer een korting aan. 

Wij gaan ervan uit dat de meeste van deze meerjarige aanbiedingen ook vanaf juni bij Energie Aanbiedingen te vergelijken zijn.

Bekijk alle energie aanbiedingen >

Meerjarige energiecontracten

Meteen overstappen op een langlopend vast energiecontract vanaf juni?

De vraag is natuurlijk of het slim is om meteen over te stappen op een meerjarig contract in juni. Dat zal voor iedereen anders zijn en ligt er vooral aan wat je zelf wil.

Zit je namelijk nu nog in de vrij unieke situatie dat je nog een vast energiecontract hebt lopen met lage tarieven, dan is het voordeligste om je contract uit te zitten en daarna over te stappen op een meerjarige energie aanbieding als je voor lange tijd prijszekerheid wil.

Heb je een contract waarbij de vaste tarieven inmiddels hoger liggen dan de vaste of variabele tarieven voor nieuwe klanten, dan kan het de overweging waard zijn om nog vóór 1 juni over te stappen met een relatief lage opzegboete van maximaal € 100,-. 

Wil je meteen weer kiezen voor prijszekerheid, kies dan voor een 1-jarige energie aanbieding, Je hebt dan in ieder geval tot komend jaar tegen de zomer prijszekerheid.

Leveranciers met 1-jarige energie aanbiedingen zijn:

Daarnaast kan het ook een overweging zijn om nu juist direct in te springen op de dalende tarieven deze zomer, door over te stappen op een goedkoop dynamisch- of variabel energiecontract. 

Dynamische energiecontracten profiteren op dit moment het meest van de lage gasprijs op de handelsbeurs. De all-in gasprijs voor een dynamisch energiecontract schommelt nu gemiddeld rond de € 1,- per m3. 

De goedkoopste dynamische energie aanbiedingen vind je bij: 

Wat je ook kiest: de kans is vrij zeker dat de energieprijzen richting het einde van het jaar weer wat duurder worden. Deze (na)zomer nog overstappen op een meerjarig energiecontract is qua timing dus mogelijk wel het slimste als je laagste energieprijzen voor langere tijd wil vastzetten. Het beste kun je de komende maanden dus energie aanbiedingen blijven vergelijken.

Bekijk alle energie aanbiedingen >

Alice van den Berg
Geschreven door

Alice van den Berg

Alice houdt voor Energie Aanbiedingen alle ontwikkelingen op de energiemarkt in de gaten.

Lees meer berichten van Alice

Aanbevolen nieuws

Afbeelding van electriciteitsmast
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·22-05-2024

Vattenfall of Essent: wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·13-05-2024

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback

Black Friday Vattenfall Nintendo Switch
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·06-05-2024

Vattenfall’s gratis Nintendo Switch deal is terug – Mis 'm niet

man geeft geld
Lisa van Meggelen
Lisa van Gemmert
·16-04-2024

Unieke cashback op een variabel energiecontract van Frank Energie

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.