Nieuwe aanbiedingen

Welke energie aanbiedingen zijn nu beschikbaar? (maart 2023)

Geert Wirken
23-03-2023

De afgelopen paar maanden is er veel veranderd in het aanbod van energieleveranciers. Er zijn eindelijk weer een paar vaste contracten beschikbaar. Hierdoor zijn er nieuwe mogelijkheden om voor langere termijn goedkoper uit te zijn met je energie. In dit artikel kijken we naar het huidige aanbod van de leveranciers.

Voor beide vaste en variabele contracten zijn de tarieven erg veranderd vergeleken met die van vorige maanden. Er zijn nu een groot aantal energiecontracten die onder het prijsplafond zitten. Wij hebben voor elke contractvorm de meest voordelige optie hieronder gezet zodat je de beste keuze kan maken.

1 jaar vast energie aanbiedingen

Steeds meer energieleveranciers bieden vaste contracten van 6 maanden of één jaar. Het meest voordelige vaste contract is het Budget Energie 1 jaar vast contract. Hierbij hebben ze prijzen die onder het prijsplafond liggen waardoor je voor het komend jaar lage energietarieven hebt. Hierdoor hoef je de komende winter niet zorgen te maken over hoge energiekosten.

Budget Energie 1 jaar vast tarieven:

  • Stroom: 0,39 per kWh
  • Gas: 1,30 per m³

Leveranciers met 1 jaar vast contracten

Naast Budget Energiezijn er ook nog andere leveranciers die een 1 jaar vast contract hebben:

Halfjaar energiecontracten

Dit type contract is vrij nieuw, maar we zien steeds meer leveranciers deze optie beschikbaar maken. Momenteel heeft Oxxio het meest goedkope 6 maanden vast contract. Andere leveranciers met 6 maanden contracten die onder het prijsplafond zitten zijn Mega en United Consumers.

Oxxio halfjaar vast tarieven:

  • Stroom: 0,34 per kWh
  • Gas: 1,30 per m³

Variabel energie aanbieding afsluiten

Door de dalende gasprijs hebben energieleveranciers hun variabele tarieven verlaagd. Steeds meer leveranciers hebben tarieven die onder het prijsplafond zitten. Leveranciers zoals Budget Energie en NextEnergy hebben op dit moment de goedkoopste maandelijks opzegbare contracten. Bij een NextEnergy contract moet je wel een slimme meter hebben. Heb je deze niet dan kun je nog altijd voor het Budget Energie variabel contract kiezen.

Budget Energie variabel tarieven:

  • Stroom: 0,36 per kWh
  • Gas: 1,23 per m³

Goedkoopste dynamische energie aanbieding

Heb je een slimme meter en wil je je energieverbruik meer optimaliseren? Dan kun je het beste het dynamische energiecontract van NextEnergy nemen. Met een dynamisch energiecontract krijg je meteen een overzicht van wanneer op een dag de laagste energietarieven zijn. Hiermee kun je dus op de meest gunstige momenten energie verbruiken en zo uiteindelijk goedkoper uit komen.

NextEnergy dynamisch contract:

  • Stroom: 0,31 per kWh
  • Gas: 1,22 per m³

Welke energie aanbieding kan ik nu het beste kiezen?

De gasprijzen nog steeds aan het dalen waardoor het erg voordelig is om over te stappen naar een goedkoop variabel energiecontract. Als je de goedkoopste energietarieven wil dan raden wij je aan om een variabel contract van Budget Energie of NextEnergy te nemen.

Vindt jij zekerheid meer belangrijk? Dan raden wij je aan om de Budget Energie 1 jaar vast aanbieding te nemen. Hoewel de gasprijzen nu aan het dalen zijn kan dat wanneer we dichterbij de winter komen weer drastisch veranderen. Met dit contract heb je in ieder geval voor het komende jaar lage tarieven die onder het prijsplafond zitten.

Wil je voor de zekerheid een volledig overzicht van alle mogelijke contracten? Bekijk dan onze energie aanbiedingen pagina om alle beschikbare aanbiedingen te vergelijken.

Geert Wirken
Geschreven door

Geert Wirken

Specialist op het gebied van energiecontracten. Houdt zich sinds 2016 professioneel bezig met energie-aanbiedingen.

Lees meer berichten van Geert

Aanbevolen nieuws

Afbeelding van electriciteitsmast
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·22-05-2024

Vattenfall of Essent: wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·13-05-2024

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback

Black Friday Vattenfall Nintendo Switch
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·06-05-2024

Vattenfall’s gratis Nintendo Switch deal is terug – Mis 'm niet

man geeft geld
Lisa van Meggelen
Lisa van Gemmert
·16-04-2024

Unieke cashback op een variabel energiecontract van Frank Energie

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.