Energiecontract voor 1 jaar of 3 jaar kiezen?

Zet nu je energietarieven voor 1-jaar of langer vast en ga met een goed gevoel de winter in. Stap nu over voordat het prijsplafond vervalt en de tarieven hoger worden.

De beste energie aanbiedingen met een 1-jarig contract

De beste energie aanbiedingen met een 3-jarig contract

Voor- en nadelen energiecontract 1 jaar


Voordelen:

  • Je kunt Ieder jaar opnieuw overstappen en profiteren van de laagste tarieven met een hoge korting of cadeau.
  • Grootste aanbod in energiecontracten zijn 1-jarige contracten, je hebt dus meer keuze.
  • Vaak extra lage actietarieven voor nieuwe klanten.

Nadelen:

  • Het is iets meer ‘geregel’ om ieder jaar weer over te stappen.

 

Meer over 1 jaar energie aanbiedingen

Voor- en nadelen energiecontract 3 jaar


Voordelen:

  • Vaak hoger bedrag aan welkomstkorting of cashback.
  • Je hoeft minder vaak over te stappen als je geen zin hebt in ‘geregel’.

Nadelen:

  • Je betaalt 3 jaar lang dezelfde tarieven, terwijl je na 1 jaar bij een andere leverancier goedkoper uit zou kunnen zijn als nieuwe klant.
  • De korting moet over een langere looptijd verdeeld worden, waardoor deze per jaar lager uitvalt.

 

Meer over 3 jaar energie aanbiedingen

Een vast energiecontract: kies jij voor 1-jaar of 3-jaar?

Je energietarieven vastzetten voor een bepaalde tijd is verstandig en raden we iedereen aan. Hiermee ben je namelijk verzekerd van vaste lage energietarieven en dus weet je waar je aan toe bent.

Ook ontvang je als nieuwe klant flinke korting op vaste contracten. Maar of je nou beter kunt kiezen voor een vast contract voor 1 jaar óf 3 jaar? Welke keuze je ook maakt: overstappen is altijd voordeliger!

Illustratie van 1 of 3 jarig contract

Energie vastzetten voor 1 of 3 jaar?

Meestal ben je met een meerjarig contract goedkoper uit. Een telefoon abonnement of sim only abonnement is hier een goed voorbeeld van. Je maandkosten gaan met een telefoon abonnement omlaag wanneer je kiest voor een tweejarig contract in plaats van éénjarig contract. Maar dit werkt niet zo bij energiecontracten.

Kortlopende energiecontracten goedkoper

Voor energiecontracten geldt eigenlijk altijd dat kortlopende energiecontracten iets voordeliger zijn dan langlopende contracten. De belangrijkste reden daarvoor is dat bij een méérjarig contract de welkomstkorting of cashback over meerdere contractjaren wordt verdeeld. Hoewel de eenmalige korting bij een méérjarig contract vaak een hoger bedrag is, is de korting die je per maand ontvangt omgerekend juist lager dan bij 1-jarige contracten.

Waarom je beter kunt overstappen naar een vast contract

Lage vaste tarieven

Na de einddatum gaat je contract namelijk over naar een contract voor onbepaalde tijd met variabele prijzen. Een welkomstkorting of cadeau in combinatie met een lager vast tarief voor nieuwe klanten, is vaak bijna even hoog als de prijsstijging die je betaalt wanneer je niet overstapt. Voor blijven zitten bij je huidige leverancier betaal je dus ook een hoge variabele prijs.

Hoge welkomstkorting of -cadeau

Energieleveranciers doen over het algemeen nog maar weinig voor trouwe klanten en is één van de weinige branches waar je lang niet altijd wordt beloond naarmate je langer klant blijft. Sommige leveranciers bieden wel extra's aan in de vorm van spaaracties en kortingen, maar dit weegt vaak niet op tegen de hoge welkomstkorting of cashback voor nieuwe klanten.

Bespaar geld met overstappen

Krijg je van je huidige leverancier een verlengaanbod? Staar je dan niet blind op dat aanbod. Vergelijk eerst het verlengaanbod met een energie aanbieding als je zou overstappen. Grote kans dat je een betere aanbieding met overstappen ontvangt dan het aanbod van je huidige leverancier. Daarmee houd je méér geld in je zak en is je besparing het grootst!

93% van de bezoekers beveelt ons aan!

Onze bezoekers zijn heel tevreden over Energie-aanbiedingen.com! We scoren gemiddeld een 9,1 op Kiyoh. Bekijk al onze reviews.

9,1 9,1 Kiyoh beoordeling

Kiyoh beoordeling

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.