Het verschil tussen cashback, korting en cadeau

Illustratie van energierekening met kosten van 150 tot 50 euro

We strooien graag rond met mooie energie aanbiedingen op deze site, vaak ter waarde van enkele honderden euro’s. Dit zijn allemaal acties met korting of cashback, of met een cadeau. Wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen de aanbiedingen?

Screenshot van verschillende cadeaus op Energie-aanbiedingen.com

Alle aanbiedingen met korting, cashback of cadeau

Energie actie bij 1-jarig contract

Om een hoge korting of cashback te ontvangen hoef je niet perse over te stappen op een contract met lange looptijd. Steeds meer leveranciers geven namelijk óók hoge kortingen op 1-jarige contracten.

Voordeel van 1-jarig contract: je ontvangt niet alleen de korting al na 1 jaar in plaats van na 3 jaar, maar ben je ook weer vrij om over te stappen na één jaar en opnieuw te profiteren van een hoge korting. Dubbele winst!

Na 1 jaar weer vrij om over te stappen

Hoge kortingen en mooie cadeaus

Stap 1

Check of je contractvrij bent

Bekijk de einddatum van je contract. Al een ouder contract? Vaak kun je maandelijks opzeggen.
Overstappen aanmelden
Stap 2

Kies een welkomstcadeau

Vul vrijblijvend het aanmeldformulier in van je aanbieding. Je krijgt gelijk bevestiging.
uitleg over energie aanbiedingen
Stap 3

Controleer je eindafrekening

Je oude leverancier stuurt je de eindafrekening. Geniet van je aanbieding!
Energie rekening

Overstappen energie met cadeau of korting

Wat is precies het verschil tussen een cashback en een cadeau? En is er nog een verschil tussen cashback en korting? Lees snel verder.

Cashback en korting

Een aanbieding met cashback en korting, is dat niet gewoon hetzelfde? Ja, voor energie aanbiedingen komen beide termen in feite op hetzelfde neer en hoeven we het dus ook niet ingewikkelder te maken dan het is. In beide gevallen krijg je namelijk een x bedrag aan eenmalige korting teruggestort op je bankrekening met de (eerste) jaarafrekening.

Het verschil met cashback acties binnen andere branches is dat jij er niets voor hoeft te doen om de cashback te ontvangen zodra je bent overgestapt op een nieuw energiecontract. Dit is bijvoorbeeld wel anders bij een cashback op de aanschaf van elektronica in een winkel. Daarbij moet je vaak eerst online een code activeren en een kopie van je aankoopbon opsturen om de cashback te kunnen innen. Veel mensen vergeten dit nog al eens, of zijn te laat en lopen zo alsnog korting mis, zonde.

Dat jij je cashback kunt mislopen op een energie aanbieding hoef je je dus geen zorgen om te maken, omdat deze automatisch wordt verrekend. Daarom zijn een energiecontract met cashback actie, net als een welkomstkorting zo makkelijk te gebruiken!

Welkomstcadeau

Bij een energiecontract met welkomstcadeau ontvang je een cadeau van een bepaalde waarde, vaak ook enkele honderden euro’s. Leveranciers geven vaker een welkomstcadeau bij een méérjarig energiecontract dan bij een 1-jarig vast contract. Maar ook 1-jarige contracten worden met regelmaat aangeboden in combinatie met toffe cadeaus. Zo staan Nuon aanbiedingen met cadeau bekend om hun korte looptijd. Ideaal wanneer je graag een welkomstcadeau wilt, maar niet te langt wilt vastzitten aan hetzelfde energiecontract zodat je gauw weer opnieuw kunt profiteren van een mooie aanbieding.

Anders dan bij een korting of cashback krijg je het welkomstcadeau al aan het begin van je contract. Je kunt je cadeau binnen 3-5 weken online bestellen volgens de instructies bij de aanbieding wanneer je een cadeau naar keuze mag kiezen. Kies je voor een specifieke cadeau aanbieding dan wordt je welkomstcadeau automatisch naar je opgestuurd enkele weken nadat je contract is in gegaan.

Meer info over energie aanbiedingen

Cashback en korting worden achteraf verrekend

De cashback en korting worden verrekend met het totaal aan betaalde voorschotbedragen. Je krijgt je korting dus altijd pas achteraf teruggestort, mits je voldoet aan de voorwaarden én je klant blijft tot de einddatum van je contract. Op de jaarrekening staat hoeveel je aan het einde van het contractjaar aan voorschot hebt betaald aan je leverancier en of dat genoeg is met wat je hebt verbruikt.

Heb je evenveel betaald als je hebt verbruikt, dan krijg je de volledige korting of cashback teruggestort op je rekening. Ben je extra zuinig geweest met energie en heb je minder verbruikt dan wat je aan voorschotten hebt betaald? Dan krijgt je de cashback of korting als extraatje op je rekening teruggestort en verdien je zelfs op je energiecontract!

Overstappen met cashback, korting of welkomstcadeau

Houdt er rekening mee dat het verschilt per aan aanbieding met korting of cashback of je hier alleen gebruik van kunt maken als nieuwe klant, of ook als bestaande klant. De meeste energie aanbiedingen gelden namelijk alleen voor nieuwe klanten. Geldt een aanbieding ook voor bestaande klanten, dan zetten we dat erbij. Zo loopt er momenteel een zeer scherpe Eneco aanbieding met hoge korting waarvan je als bestaande klant ook gebruik kunt maken, exclusief via onze site.

Een welkomstcadeau wordt niet vaak aangeboden bij stroom aanbiedingen. Wél kun je op contracten met alleen stroom in veel gevallen profiteren van mooie kortingen en cashbacks. De korting ligt over het algemeen wel lager dan bij een energiecontract met gas en stroom omdat je maar één product afneemt. Toch gegeven sommige leveranciers nog een flinke korting op een contract met alleen stroom, ook bij een 1-jarig contract, variërend van enkele tientallen euro’s tot méér dan honderd euro. Dus ook wanneer je geen gas nodig hebt is overstappen met een stroom aanbieding de moeite waard.

Of je nu tot slot kiest voor een aanbieding met cashback, korting of welkomstcadeau, overstappen via onze site gaat heel gemakkelijk. Maak gebruik van de link bij de energie aanbieding of de link in de energie vergelijker en meld je aan met behulp van het online aanmeldformulier op de website van de leverancier van jouw keuze. Je maakt automatisch gebruik van de overstapservice, zodat je oude- en nieuwe leverancier samen zorgeloos jouw overstap regelen en je hebt 14 dagen bedenktijd.

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.