Nieuwe aanbiedingen

Beste energie aanbiedingen van maart 2024

Nu we de lente ingaan is het een uitstekend moment om te kijken of je niet kunt besparen op je energierekening. In dit artikel kijken we naar de beste energie aanbiedingen die in maart beschikbaar zijn. 

Wat is de beste energie aanbieding in maart?

De meest gunstige energie aanbiedingen in maart zijn over het algemeen 1-jarige vaste contracten. Hiermee kun je de huidige lage energietarieven voor een jaar lang vast zetten zodat je verder geen zorgen hoeft te maken over prijsverhogingen. Dankzij goed gevulde gasvoorraden deze winter, liggen de energietarieven aanzienlijk lager dan in de afgelopen twee jaar waardoor het nu een ideaal moment is om over te stappen met een energie aanbieding. 

Gebaseerd op een gemiddeld verbruik van 2500 kWh stroom en 1000 m³ gas zijn de volgende 3 energie aanbiedingen het meest voordelig.

Top 3 energie aanbiedingen maart 2024

AanbiedingStroomGas
Energiedirect 1 jaar vast + tot € 230,- cashback€ 0.23 per kWh€ 1.13 per m³
Essent 1 jaar vast + tot € 250,- cashback€ 0.24 per kWh€ 1.15 per m³
Oxxio 1 jaar vast + tot € 370 cashback€ 0.28 per kWh€ 1.18 per m³

Energiedirect 1 jaar vast

De aanbieding van Energiedirect voor een 1-jarig vast contract springt er momenteel uit als de beste optie in maart, met niet alleen concurrerende energietarieven, maar ook een royale cashback die kan oplopen tot €230. Deze korting wordt verstrekt aan het einde van de contractperiode.

  • Stroomtarief: €0,23 per kWh
  • Gastarief: €1,13 per m³

Essent 1 jaar vast

Bij het Essent 1-jaar vaste energiecontract krijg je nu een cashback tot €250, afhankelijk van je adres. Hoewel de tarieven van Essent iets hoger zijn dan die van Energiedirect, kun je nog steeds veel geld besparen met deze energie aanbieding. Als je de zekerheid wil van een grote energieleverancier dan is dit één van de beste energie aanbiedingen die nu beschikbaar is. 

  • Stroomtarief: €0,24 per kWh
  • Gastarief: €1,15 per m³

Oxxio 1 jaar vast

Oxxio's aanbieding voor een 1-jarig vast contract staat op de derde plaats. Afhankelijk van je verbruik, kan je een cashback ontvangen die varieert tussen €255 en €370. Als je een hoog gasverbruik hebt dan kan deze aanbieding zeer interessant voor je zijn. In vergelijking met de twee bovenstaande aanbiedingen is de hoogte van deze cashback niet gebaseerd op je adres, maar op je energieverbruik. 

  • Stroomtarief: €0,28 per kWh
  • Gastarief: €1,18 per m³

Waarom kiezen voor een energie aanbieding?

Ondanks de aanzienlijke daling van de gasprijzen ten opzichte van vorig jaar, beginnen de prijzen de laatste dagen weer langzaam te stijgen. Voor wie zekerheid wil over zijn energiekosten, bieden de huidige energie aanbiedingen voor vaste energiecontracten om een mooie kans om maandelijks veel geld te besparen. Met een vast contract ben je beschermd tegen prijsstijgingen en profiteert je van aantrekkelijke kortingen.

We raden aan om energie aanbiedingen zorgvuldig te vergelijken om zo de beste deal voor je situatie te vinden. Door de aanbiedingen van verschillende leveranciers naast elkaar te leggen, kun je zowel op korte als lange termijn aanzienlijk besparen op je energierekening. Bekijk hier ons overzicht van energie aanbiedingen en begin met vergelijken.

Mitchell de Rooij
Geschreven door

Mitchell de Rooij

Mitchell houdt zich dagelijks bezig met de actuele energietarieven.

Lees meer berichten van Mitchell

Aanbevolen nieuws

Vattenfall aanbieding vaste klant: beste opties
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·18-07-2024

Vattenfall aanbieding vaste klant: beste opties

Twee cadeaus naast elkaar
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·09-07-2024

Grootste energie cadeau ooit bij een energiecontract

Gratis stroom bij deze energie aanbiedingen
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·01-07-2024

Gratis stroom bij deze energie aanbiedingen

Scoor nu deze energie EK deals: tot €300,- cadeau
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·20-06-2024

Scoor nu deze energie EK deals: tot €300,- cadeau

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.