Tips

De 5 beste energie aanbiedingen om je te helpen besparen

Nu het energie overstapseizoen is begonnen, zien we weer veel mooie energie aanbiedingen voorbij komen. Je kan veel geld besparen door over te stappen van energieleverancier. Zeker goed om dan ook een mooie korting mee te pakken. Maar je kan ook besparen door je verbruik omlaag te halen. Ook dit kan met een mooie aanbieding. We nemen de 5 beste type energie aanbiedingen met je door.

1. Energie aanbiedingen met een slimme thermostaat

Wist je dat je tot 22% energie kan besparen met een slimme thermostaat? Een slimme thermostaat is namelijk zelflerend. De thermostaat stemt dan zo efficiënt mogelijk de verwarming af op jouw leefritme.

Sommige slimme thermostaten kunnen ook waarnemen waar iemand in huis is, om vervolgens de verwarming automatisch aan te zetten. Andersom merkt de thermostaat ook op wanneer er een tijd lang niemand in een bepaalde ruime is. Bijvoorbeeld omdat je buiten de deur bent. De slimme thermostaat zet dan de verwarming automatisch omlaag. Dat is handig!

Wil jij meer grip op je energieverbruik en daarmee besparen op energiekosten? Een gratis slimme thermostaat bij je energiecontract is dan een slimme keuze. Momenteel lopen er twee energie aanbiedingen met slimme thermostaat.

Energie aanbieding met slimme thermostaat

2. Energie aanbiedingen met slimme verlichting

Naast verwarmen, is verlichten de grootste energiepost in een huis. Ook daarop kan je met slimme oplossingen besparen. Om te beginnen kan je al veel stroom besparen door je gloei- en/of halogeenlampen te vervangen voor led-lampen. Door alleen al je gloeilamp voor een ledlamp te vervangen, bespaar je maar liefst 90%.

Ook slimme verlichting draagt bij energiebesparing. Door je verlichting af te stemmen op gezette tijdstippen, bespaar je energie én verleng je de levensduur van de lamp.

Momenteel loopt er via Vattenfall een energie aanbieding voor een slimme verlichting starterspakket. Je ontvangt met deze aanbieding een Philips Hue starterspakket t.w.v. € 304,75 gratis bij de Cadeau XL actie van Vattenfall.

Energie aanbieding met slimme verlichting

3. Energie aanbiedingen met een cadeaubon voor een energiebesparend product

Er zijn nog meer energiebesparende producten die je kan inzetten voor je huishouden. Ook dit hoeft je geen geld te kosten. Veel energieleveranciers bieden namelijk een gratis cadeaubon aan. Met een Bol.com cadeaukaart bij je energiecontract heb je veel keuze in energiebesparende producten.

Energiebesparende producten die je o.a. met een Bol.com cadeaubon kan kopen:

  • Radiatorfolie: Dit plak je eenvoudig achter je radiator en zorgt ervoor dat er minder warmte ontsnapt via je buitenmuur. Hierdoor hoeft je cv-ketel minder hard te stoken. Dit bespaart per vierkante meter 8 euro aan gas per jaar, volgens Milieu Centraal. Kosten: Radiatorfolie is te koop via bol.com voor enkele tientjes.
  • Radiator ventilator: Met een radiator ventilator verspreid je beter de warme lucht door de kamers. Zo is je kamer sneller warm en hoeft de cv-ketel minder hard en lang te branden. Dit kan je tot wel 30% stookkosten besparen. Hoe dit werkt? Je plaatst de ventilator vaak heel eenvoudig aan de onderkant van een radiator. Kosten: Een radiator ventilator is via Bol.com te koop vanaf ongeveer € 70,- en voor een set met drie radiator ventilatoren betaal je ongeveer € 170,-

4. Energie aanbiedingen met zonnepanelen

Heb je al eens nagedacht om te investeren in zonnepanelen? Dit is uiteindelijk gunstig voor je portemonnee én voor het milieu. Ook voor de aanschaf van zonnepanelen kan je een mooie zonnepanelen aanbieding vinden. Vaak ontvang je dan korting op je zonnepanelen als je ook een energiecontract afsluit bij de energieleverancier.

5. Energie aanbiedingen met een hoge cashback

Naast de energie aanbiedingen met besparende producten, is het altijd fijn om een hoge korting mee te pakken. Tijdens het energie overstapseizoen ben je voor een energie aanbieding met cashback wel heel voordelig uit. Momenteel lopen er hoge cashback aanbiedingen. We hebben de beste drie energie aanbiedingen met cashback voor je op een rij gezet.

Beste energie aanbiedingen met cashback

Alice van den Berg
Geschreven door

Alice van den Berg

Alice houdt voor Energie Aanbiedingen alle ontwikkelingen op de energiemarkt in de gaten.

Lees meer berichten van Alice

Aanbevolen nieuws

Afbeelding van electriciteitsmast
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·22-05-2024

Vattenfall of Essent: wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·13-05-2024

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback

Black Friday Vattenfall Nintendo Switch
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·06-05-2024

Vattenfall’s gratis Nintendo Switch deal is terug – Mis 'm niet

man geeft geld
Lisa van Meggelen
Lisa van Gemmert
·16-04-2024

Unieke cashback op een variabel energiecontract van Frank Energie

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.