Eneco of Essent: wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Afbeelding van een stroommast

Twijfel je tussen Eneco of Essent als energieleverancier? In dit artikel bekijken we wie van deze twee grootste leveranciers nu het beste aanbod heeft.

Eneco en Essent vallen beide in de categorie ‘premium’ leverancier. Als energieleverancier en -producent met ruim 2 miljoen klanten, tal van energieoplossingen en een lange bestaansgeschiedenis zijn zowel Eneco en Essent een betrouwbare keuze. 

Maar als het aankomt op het energieaanbod voor nieuwe klanten, is het goed om te weten dat er wel ruime verschillen zijn tussen beide leveranciers. Op dit moment heeft Essent in veel gevallen de beste energie aanbiedingen. 

Actuele energie aanbiedingen Eneco en Essent

Dit zijn de tarieven bij de huidige energie aanbiedingen van Eneco en Essent

Energieleverancier1 jaar met cashback1 jaar met cadeaubon3 jaar met cashback3 jaar met cadeaubon
Essent0,33 per kWh
€ 1,28 per m3
Tot € 380,- cashback
€ 0,34 per kWh
€ 1,30 per m3
Cadeaubon t.w.v. € 200,-
€ 0,39 per kWh
€ 1,36 per m3
€ 150,- cashback
€ 0,29 per kWh
€ 1,26 per m3
Cadeaubon t.w.v. € 275,-
Eneco€ 0,29 per kWh
€ 1,25 per m3
€ 180,- cashback
---

Cashback aanbieding van Eneco of Essent?

Wil je graag een (flinke) eenmalige korting op je energiecontract? Zowel Eneco als Essent hebben beide op dit moment een energie aanbieding met cashback voor 1 jaar vast lopen.

Met hun cashback aanbieding voor 1 jaar vast is Essent op dit moment voor veel huishoudens voordeliger dan Essent. Hoewel de leveringstarieven voor gas en stroom van Eneco iets lager zijn, maakt de hoge cashback van Essent het grootste verschil in prijs. De cashback bij Essent is wel afhankelijk van je postcode, maar is al gauw tussen de € 330,- en € 350,-. Sommige postcode ontvangen zelfs € 380,- korting. 

Geeft Essent geen welkomstkorting op jouw postcode? Dan is Eneco goedkoper, omdat je daar standaard € 180,- welkomstbonus ontvangt ongeacht je adres.

Beide leveranciers bieden ook een 3 jaar vast contract aan, maar alleen Essent geeft daarbij een cashback van € 150,-. Eneco geeft daarentegen helemaal geen welkomstkorting bij hun 3 jaar contract. Hierdoor is Essent met een 3 jaar contract in veel gevallen de goedkoopste, ook omdat de leveringstarieven vergelijkbaar zijn met die van Eneco. 

TIP: Cashback voor bestaande Eneco klanten 

Wat daarentegen uniek is aan Eneco, is dat ze als enige leverancier bestaande klanten ook gebruik laten maken van een cashback aanbieding. Ben je nú klant bij Eneco en vraag je je af of Essent een betere keuze is, dan kan een nieuw vast contract afsluiten bij Eneco voordeliger zijn omdat je ook van de cashback gebruik kunt maken. Houd er wel rekening mee dat dit alleen geldt als je geen zonnepanelen hebt.

Cadeau aanbieding van Eneco of Essent?

Heb je liever een cadeau bij je energiecontract, dan kan dat nu alleen bij Essent. Je hebt twee opties:

De cadeaubon is onder andere (in delen) te besteden bij Bol.com en andere grote winkels zoals MediaMarkt. Dit is een van de betere cadeau aanbiedingen van dit moment. 

Eneco daarentegen heeft nu helemaal geen energie met cadeau aanbieding lopen. Daarbij moet gezegd worden dat Eneco over het algemeen bijna nooit cadeau aanbiedingen heeft, laat staan met een hoge cadeauwaarde. 

Met cadeau aanbiedingen doet Essent het dus beter. 

Eneco of Essent met zonnepanelen?

Heb je nou zonnepanelen? Dan komt zowel bij Essent en Eneco de cashback op hun 1 jaar contract te vervallen. Wel kun je bij beide leveranciers een 3 jaar contract afsluiten (bij Eneco zonder cashback). 

Je kunt bij Essent met zonnepanelen gebruik blijven maken van de cadeaubon aanbiedingen bij 1 en 3 jaar als je zonnepanelen hebt.

Let er daarnaast op dat je bij Eneco vanaf 1 juni met zonnepanelen terugleverkosten van 11,5 cent betaalt per kWh stroom. Hiermee komen de hogere vaste leveringskosten van € 14,99 per maand te vervallen. 

Wie van de twee de beste energie aanbieding heeft met zonnepanelen, wordt alleen duidelijk uit een vergelijking en kan per situatie verschillen. Soms zal dat Eneco zijn, andere keren Essent.

Energie aanbiedingen vergelijken

Conclusie: Essent heeft voor velen de beste energie aanbiedingen

Zetten we tot slot Essent en Eneco nog even kort op een rijtje op hun aanbod, dan zijn de Essent aanbiedingen meestal de beste optie, maar het ligt er wel aan of je een cashback of cadeau wil ontvangen. 

Omdat Essent hun cashback postcode afhankelijk maakt voor een jaarcontract, moet je hier wel geluk mee hebben. Kom je bij Essent in aanmerking voor een cashback, dan is deze wel lager dan die van Eneco bij een jaarcontract. Zoek je een langetermijn energiecontract, dan geeft Essent als enige met een 3 jaar contract een cashback van de twee.  

Voor een cadeau aanbieding ben je vrijwel altijd bij Essent aan het juiste adres, omdat Eneco deze bijna nooit aanbiedt. 

Met zonnepanelen kun je bij Essent nog steeds gebruikmaken van een cadeau aanbieding. Bij Eneco vervalt elk voordeel als je zonnepanelen hebt, en bovendien betaal je extra kosten.

Of je nou kiest voor Essent of Eneco, wij raden aan om altijd even energie aanbiedingen te vergelijken op jouw adres en ook het aanbod van de overige leveranciers te bekijken. Hierdoor weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt.

Energie aanbiedingen vergelijken

Alice van den Berg
Geschreven door

Alice van den Berg

Alice houdt voor Energie Aanbiedingen alle ontwikkelingen op de energiemarkt in de gaten.

Lees meer berichten van Alice

Aanbevolen nieuws

Vattenfall aanbieding vaste klant: beste opties
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·18-07-2024

Vattenfall aanbieding vaste klant: beste opties

Twee cadeaus naast elkaar
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·09-07-2024

Grootste energie cadeau ooit bij een energiecontract

Gratis stroom bij deze energie aanbiedingen
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·01-07-2024

Gratis stroom bij deze energie aanbiedingen

Scoor nu deze energie EK deals: tot €300,- cadeau
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·20-06-2024

Scoor nu deze energie EK deals: tot €300,- cadeau

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.