Eneco of Essent: wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Afbeelding van een stroommast

Twijfel je tussen Eneco of Essent als energieleverancier? In dit artikel bekijken we wie van deze twee grootste leveranciers nu het beste aanbod heeft.

Eneco en Essent vallen beide in de categorie ‘premium’ leverancier. Als energieleverancier en -producent met ruim 2 miljoen klanten, tal van energieoplossingen en een lange bestaansgeschiedenis zijn zowel Eneco en Essent een betrouwbare keuze. 

Maar als het aankomt op het energieaanbod voor nieuwe klanten, is het goed om te weten dat er wel ruime verschillen zijn tussen beide leveranciers. Op dit moment heeft Essent in veel gevallen de beste energie aanbiedingen. 

Actuele energie aanbiedingen Eneco en Essent

Dit zijn de tarieven bij de huidige energie aanbiedingen van Eneco en Essent

Energieleverancier1 jaar met cashback1 jaar met cadeaubon3 jaar met cashback3 jaar met cadeaubon
Essent0,27 per kWh
€ 1,22 per m3
€ 0,34 per kWh
€ 1,30 per m3
€ 0,26 per kWh
€ 1,22 per m3
€ 0,29 per kwh
€ 1,26 per m3
Eneco€ per 0,28 kWh
€ 1,18 per m3
---

Cashback aanbieding van Eneco of Essent?

Wil je graag een (flinke) eenmalige korting op je energiecontract? Zowel Eneco als Essent hebben beide op dit moment een energie aanbieding met cashback voor 1 jaar vast lopen.

Met hun cashback aanbiedingen voor 1 jaar vast is niet één van de twee leveranciers standaard voordeliger. Hoewel de leveringstarieven van Eneco gunstiger zijn (vooral als je meer gas verbruikt), kan Essent met de hoogste cashback de goedkoopste zijn. Maar dit hangt geheel af van je postcode. Bij Essent krijg je mogelijk geen cashback, of een cashback van tussen de € 220,- en € 250,-. Bij Eneco krijg je standaard een welkomstbonus van €170,-.

Beide leveranciers bieden ook een 3 jaar vast contract aan, maar alleen Essent geeft daarbij een cashback tot € 300,-, afhankelijk van je postcode. Eneco geeft helemaal geen korting. Hierdoor is Essent met een 3 jaar contract in veel gevallen de goedkoopste, ook omdat de leveringstarieven net iets voordeliger zijn dan die van Eneco. Bij Eneco betaal je een vergelijkbare gasprijs, maar een iets hogere stroomprijs van € 0,31 per kWh.

TIP: Cashback voor bestaande Eneco klanten 

Wat daarentegen uniek is aan Eneco, is dat ze als enige leverancier bestaande klanten ook gebruik laten maken van een cashback aanbieding. Ben je nú klant bij Eneco en vraag je je af of Essent een betere keuze is, dan kan een nieuw vast contract afsluiten bij Eneco voordeliger zijn omdat je ook van de cashback gebruik kunt maken. Houd er wel rekening mee dat dit alleen geldt als je geen zonnepanelen hebt.

Cadeau aanbieding van Eneco of Essent?

Heb je liever een cadeau bij je energiecontract, dan kan dat nu alleen bij Essent. Je hebt twee opties:

De cadeaubon is onder andere (in delen) te besteden bij Bol.com en andere grote winkels zoals MediaMarkt. Dit is een van de betere cadeau aanbiedingen van dit moment. 

Eneco daarentegen heeft nu helemaal geen energie met cadeau aanbieding lopen. Daarbij moet gezegd worden dat Eneco over het algemeen bijna nooit cadeau aanbiedingen heeft, laat staan met een hoge cadeauwaarde. 

Met cadeau aanbiedingen doet Essent het dus beter. 

Eneco of Essent met zonnepanelen?

Heb je nou zonnepanelen? Dan komt zowel bij Essent en Eneco de cashback te vervallen op een jaarcontract, en kun je bij beide leveranciers geen 3 jaar contract afsluiten. Wel kun je bij Essent met zonnepanelen gebruik blijven maken van de cadeaubon aanbieding bij 1 jaar als je zonnepanelen hebt.

Bij Eneco betaal je met zonnepanelen hogere vaste leveringskosten van € 14,99 per maand, wat nadelig is. Maar Essent blijkt daarentegen in de praktijk soms de variabele leveringskosten te verhogen als je zonnepanelen hebt. 

Wie van de twee de beste energie aanbieding heeft met zonnepanelen, wordt alleen duidelijk uit een vergelijking en kan per situatie verschillen. Soms zal dat Eneco zijn, andere keren Essent.

Energie aanbiedingen vergelijken

Conclusie: Essent heeft voor velen de beste energie aanbiedingen

Zetten we tot slot Essent en Eneco nog even kort op een rijtje op hun aanbod, dan zijn de Essent aanbiedingen meestal de beste optie. 

Omdat Essent hun cashback postcode afhankelijk maakt, moet je hier wel geluk mee hebben. Kom je bij Essent in aanmerking voor een cashback, dan is deze wel hoger dan die van Eneco, waarmee je goedkoper uit bent. Bovendien geeft Essent als enige met een 3 jaar contract nog een cashback. 

Ook voor een cadeau aanbieding ben je vrijwel altijd bij Essent aan het juiste adres, omdat Eneco deze bijna nooit aanbiedt. 

Met zonnepanelen kun je bij Essent nog steeds gebruikmaken van een cadeau aanbieding, maar betaal je mogelijk iets hogere variabele leveringskosten. Bij Eneco vervalt elk voordeel als je zonnepanelen hebt, en bovendien betaal je hogere vaste leveringskosten per maand.

Of je nou kiest voor Essent of Eneco, wij raden aan om altijd even energie aanbiedingen te vergelijken op jouw adres en ook het aanbod van de overige leveranciers te bekijken. Hierdoor weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt.

Energie aanbiedingen vergelijken

Alice van den Berg
Geschreven door

Alice van den Berg

Alice houdt voor Energie Aanbiedingen alle ontwikkelingen op de energiemarkt in de gaten.

Lees meer berichten van Alice

Aanbevolen nieuws

Eneco of Vattenfall: Wie heeft de beste energie aanbiedingen?
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·05-04-2024

Eneco of Vattenfall: Wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Afbeelding van een stroommast
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·21-03-2024

Eneco of Essent: wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Energie aanbiedingen voor huishoudens met zonnepanelen
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·15-03-2024

Energie aanbiedingen voor huishoudens met zonnepanelen

Beste energie aanbiedingen van maart 2024
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·11-03-2024

Beste energie aanbiedingen van maart 2024

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.