Tips

Hoe vraag ik een energie aanbieding aan van Eneco?

Wil je op dit moment overstappen naar een energieleverancier zoals Eneco? Dan helpen wij je op weg! In een paar stappen heb jij een Eneco aanbieding aangevraagd.

Energie aanbieding aanvragen bij Eneco

Een energie aanbieding bij Eneco vraag je aan in 3 simpele stappen:

Stap 1: Controleer of je contractvrij bent

Heb je momenteel een variabel contract? Dan kun je zonder boete overstappen naar een energieaanbieding van Eneco.

Als je nog een vast contract dan is je eerste stap om te controleren wanneer je contractvrij bent. Sinds kort vergoeden energieleveranciers niet langer je overstapboete en zijn de boetes in prijs gestegen. Kijk dus goed of je contractvrij bent op de dag dat je nieuwe energiecontract bij Eneco ingaat. Je kunt het beste de einddatum van je huidige contract opgeven als de ingangsdatum van je nieuwe contract.

Stap 2: Bekijk welke energieaanbiedingen van Eneco beschikbaar zijn

Op onze Eneco energie aanbiedingen pagina hebben we een overzicht staan van alle Eneco aanbiedingen die op dit moment beschikbaar zijn. Momenteel heeft Eneco energieaanbiedingen voor een 1- en 3-jarig vast contract. Deze aanbiedingen hebben allebei tarieven onder het prijsplafond, waardoor je je voor een lange periode geen zorgen hoeft te maken over prijsverhogingen.

Overzicht van Eneco energie aanbiedingen

Stap 3: Meld je aan voor het contract

Vraag als laatste stap de energie aanbieding aan door op ‘ Bekijk deze aanbieding’ te klikken. We sturen je dan meteen door naar het aanmeldformulier van Eneco. Daar vul je onder andere je postcode, energieverbruik, adres en de startdatum van je energiecontract in. Tijdens het aanmeldproces krijg je te zien welke energietarieven je gaat betalen voor het contract.

Nadat je je informatie hebt ingevuld, stuurt Eneco binnen 7 werkdagen een bevestiging van je nieuwe contract. Na de bevestiging. heb je 14 dagen bedenktijd om kosteloos je contract op te zeggen.

Je oude contract wordt automatisch opgezegd wanneer je overstapt. Dit handelen de leveranciers zelf af, dus je hoeft verder niks zelf te regelen.

Bekijk alle Eneco aanbiedingen

Eneco energie aanbieding aanvragen bij een verhuizing

Ga je verhuizen en wil je overstappen naar een Eneco energiecontract voor je nieuwe woning? Zorg er dan voor dat je op tijd je oude leverancier opzegt en de startdatum van je contract instelt op de datum van de sleuteloverdracht. Hierdoor voorkom je dat je dubbel gaat betalen. Je kunt je oude energiecontract tot 30 dagen van tevoren opzeggen.

Mitchell de Rooij
Geschreven door

Mitchell de Rooij

Mitchell houdt zich dagelijks bezig met de actuele energietarieven.

Lees meer berichten van Mitchell

Aanbevolen nieuws

Afbeelding van electriciteitschakelaar en cash geld
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·21-09-2023

Hogere energierekening in 2024 aangekondigd: dit is wat jij kunt doen

Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·20-09-2023

Voorkom prijsverhogingen: Bespaar met de beste energie aanbiedingen deze herfst

Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·13-09-2023

Wie is de beste dynamische energie aanbieder?

Lisa van Meggelen
Lisa van Gemmert
·05-09-2023

De goedkoopste tarieven voor een energiecontract 3 jaar vast

© Energie-aanbiedingen.com 2023 Een merk van Keuze.nl B.V.