Energietarieven

Massaal minder 3 jaar energiecontacten beschikbaar: stap over nu het nog kan

3 jaar vast energiecontract

De ene na de andere leverancier trekt hun 3 jaar energiecontract alweer in. Waar vanaf 1 juni veel leveranciers na lang wachten eindelijk weer meerjarige contracten aanboden, kapt een heel aantal leveranciers ruim 2 weken later de 3 jaar energiecontracten alweer af. Je kunt nog maar bij een paar leveranciers terecht. Zoek je lange termijn zekerheid voor je energieprijzen, wees er dan op tijd bij.

Onrustige gasprijs zorgt voor intrekken 3 jaar energiecontracten

Wat is er aan de hand? Nu de gasprijs op de energiemarkt sinds deze maand een aantal keer behoorlijk onrustig is geweest en flink piekte, reageren energieleveranciers hier meteen op door hun 3 jaar contracten helemaal in te trekken, of hun tarieven aan te passen.

ENGIE promootte een week geleden nog met knallende bushokjes posters hun 3 jaar vast energiecontract. Inmiddels kun je deze al niet meer aanvragen. En wie naar de website van UnitedConsumers gaat ziet dat zij hun 3 jaar contract op ‘ tijdelijk niet beschikbaar’ hebben staan. Hier blijft het niet bij. Ook Energiedirect en Budget Energie hebben hun 3 jaar contract ingetrokken. Na vandaag stopt ook Oxxio tijdelijk met hun 3 jaar contract.

Waar we eerder deze maand nog een heel lijstje konden inkoppen met 8 leveranciers, is dat nu nog maar mogelijk bij 3 van de leveranciers.

Deze leveranciers bieden nog wél 3 jaar vast energie aanbiedingen aan medio juni:

Essent heeft op dit moment de laagste gasprijs van de leveranciers die nog wel 3 jaar vast leveren. Je betaalt dezelfde gasprijs bij een 1 jaar vast contract.

Wees op tijd met overstappen

Kennelijk zien leveranciers het als een te groot risico om voor de lange termijn energie in te kopen met deze sterk bewegende gasprijs. Ondanks dat de Autoriteit Consument & Markt de nieuwe overstapboeteregeling vanaf 1 juni heeft laten in gaan, waarmee leveranciers minder risico lopen op tussentijds vertrekkende klanten. 

Het is niet zeker of het bij deze leveranciers blijft of dat nog meer leveranciers hun aanbod zullen intrekken de komende dagen gevolg van de rommelende gasprijs. Wie zekerheid wil over z'n energietarieven doet er goed aan om op tijd energie aanbieden voor 3 jaar te vergelijken en over te stappen nu het nog kan. 

Vergelijk alle energie aanbiedingen

Aanbod 3 jaar vast energiecontract
Alice van den Berg
Geschreven door

Alice van den Berg

Alice houdt voor Energie Aanbiedingen alle ontwikkelingen op de energiemarkt in de gaten.

Lees meer berichten van Alice

Aanbevolen nieuws

Afbeelding van electriciteitschakelaar en cash geld
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·21-09-2023

Hogere energierekening in 2024 aangekondigd: dit is wat jij kunt doen

Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·20-09-2023

Voorkom prijsverhogingen: Bespaar met de beste energie aanbiedingen deze herfst

Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·13-09-2023

Wie is de beste dynamische energie aanbieder?

Lisa van Meggelen
Lisa van Gemmert
·05-09-2023

De goedkoopste tarieven voor een energiecontract 3 jaar vast

© Energie-aanbiedingen.com 2023 Een merk van Keuze.nl B.V.