Vattenfall of Essent: wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Afbeelding van electriciteitsmast

Vraag jij je af of je beter voor Vattenfall of Essent kunt kiezen als je energieleverancier? Dan is het belangrijk om te weten welke van deze leveranciers nu in vergelijking het beste aanbod heeft. In dit artikel gaan we daar dieper op in.

Zowel Vattenfall als Essent hebben cashback aanbiedingen als cadeau aanbiedingen lopen op dit moment. Toch zitten er flinke verschillen in het aanbod van de twee. Op dit moment heeft Essent voor veel situaties de beste energie aanbiedingen.

Actuele energie aanbiedingen Vattenfall en Essent

Dit zijn de tarieven bij de huidige energie aanbiedingen van Vattenfall en Essent:

Leverancier1 jaar met cashback1 jaar met cadeau3 jaar met cashback3 jaar met cadeau
Essent€ 0,33 per kWh
€ 1,28 per m3

Tot € 330,- cashback
€ 0,34 per kWh
€ 1,30 per m3

Cadeaubon t.w.v. € 200,-
€ 0,39 per kWh
€ 1,36 per m3

€ 150,- cashback
€ 0,29 per kWh
€ 1,26 per m3

Cadeaubon t.w.v. € 275,-
Vattenfall€ 0,30 per kWh
€ 1,34 per m3

€ 250,- cashback
€ 0,30 per kWh
€ 1,34 per m3

Gratis Nintendo Switch t.w.v. € 285,-
--

Cashback aanbieding van Vattenfall of Essent?

Ontvang je graag een (riante) bonus op je energiecontract? Dan krijg je bij Vattenfall en (vaak) bij Essent nu een hoge cashback bij een jaarcontract.

Essent heeft op dit moment het goedkoopste energiecontract met gas en stroom als we uitgaan van een standaard verbruik (2500 kWh en 1000 m3). Het ligt er wel aan hoeveel cashback je krijgt van Essent, deze is namelijk postcode afhankelijk. 

Veel huishoudens ontvangen rond de € 350,- korting, waardoor het maar gaat om een klein prijsverschil tussen Vattenfall en Essent van nog geen € 10,- euro per jaar. In een enkel geval krijg je geen cashback, dan zal Vattenfall goedkoper zijn. 

Beide leveranciers bieden ook een 3 jaar vast contract aan, maar alleen Essent geeft daarbij een cashback van € 150,-. Vattenfall geeft op dit moment helemaal geen welkomstkorting op hun 3 jaar contract. Hierdoor is Essent met een 3 jaar contract in veel gevallen de goedkoopste.

Bekijk Essent € 150,- cashback bij 3 jaar vast

Cadeau aanbieding van Vattenfall of Essent?

Ontvang je juist graag een cadeau bij je energiecontract, dan hebben zowel Vattenfall als Essent nu de beste cadeau deals bij een energiecontract van dit moment. Vattenfall wint het van Essent als het gaat om de cadeauwaarde en de energiekosten per jaar bij een jaarcontract. 

Dit zijn je opties:

Het mooie van de cadeaubon acties van Essent is, dat deze in delen te besteden is bij Bol.com en andere grote winkels zoals MediaMarkt of Zalando. Met de cadeaubon kun je veel kanten op. Wel ontvang je de cadeaukaart pas binnen 4 maanden nadat je klant bent geworden. 

Vattenfall daarentegen heeft nu een energie cadeau aanbieding lopen waarbij je een gratis Nintendo Switch ontvangt t.w.v. € 285,-. Hiermee overtreft Vattenfall de cadeauwaarde van Essent, maar dan moet je natuurlijk wel een Nintendo Switch willen. Je ontvangt de Switch binnen een week na je eerste termijn afschrijving.

Met cadeau aanbiedingen doet Vattenfall het beter als het gaat om de cadeauwaarde en het verschil in energiekosten van € 53,19 per jaar bij een standaardverbruik. 

Vattenfall of Essent met zonnepanelen?

Heb je zonnepanelen op je dak en wil je weten of Essent of Vattenfall een betere keuze is, dan is het belangrijk om te weten dat de cashback op de jaarcontracten komt te vervallen. Ook kom je helaas niet in aanmerking voor de Nintendo Switch aanbieding van Vattenfall met zonnepanelen.

Bij Essent kunt je met zonnepanelen wel gebruik blijven maken van 1 en 3 jaar aanbieding met een cadeaubon als je zonnepanelen hebt.

Let er daarnaast op dat je bij Vattenfall wel vanaf 1 juli met zonnepanelen vaste terugleverkosten gaat betalen vanaf 500 kWh teruglevering per jaar. Essent komt ook binnenkort met terugleverkosten, alleen is nog niet bekend in welke vorm en wanneer precies. Het kan om die reden dus slim zijn om niet te lang te wachten met het afsluiten van een energiecontract bij Essent en Vattenfall, voordat de terugleverkosten gaan gelden voor nieuwe klanten. 

Wie van de twee de beste energie aanbieding heeft met zonnepanelen, wordt alleen duidelijk uit een vergelijking en zal per situatie verschillen. Met zonnepanelen raden we aan om ook andere leveranciers (met een energie aanbieding) mee te nemen in je vergelijking. 

Energie aanbiedingen vergelijken

Conclusie: Meestal heet Essent de beste energie aanbiedingen

Als we Vattenfall en Essent tot slot nog kort even naast elkaar zetten, dan zijn de Essent aanbiedingen nu meestal de beste aanbiedingen. Het ligt er wel aan of je in aanmerking komt voor een (hoge) cashback en welk cadeau je wil. 

Omdat Essent hun cashback postcode afhankelijk maakt voor een jaarcontract, kan het soms zijn dat Vattenfall toch voordeliger is. Zoek je een lange termijn energiecontract, dan ben je bij Essent sowieso voordeliger uit. Vattenfall heeft nu helemaal geen acties lopen met een 3 jaar contract.  

Een ander pluspunt van Essent is dat je met zonnepanelen nog steeds gebruik kunt maken van hun cadeau aanbieding. Bij Vattenfall komt ieder voordeel te vervallen met zonnepanelen. 

Hoewel Essent en Vattenfall zeer bekende en grote leveranciers zijn met vaak een aanbieding, kan het toch slim zijn (zeker met zonnepanelen) om ook even de andere energie aanbiedingen te checken van leveranciers. Hierdoor weet je zeker dat je de beste deal afsluit. 

Energie aanbiedingen vergelijken

Alice van den Berg
Geschreven door

Alice van den Berg

Alice houdt voor Energie Aanbiedingen alle ontwikkelingen op de energiemarkt in de gaten.

Lees meer berichten van Alice

Aanbevolen nieuws

Energiecadeau t.w.v. €210 bij een 1-jarig energiecontract van Coolblue.
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·05-06-2024

Energiecadeau t.w.v. €210 bij een 1-jarig energiecontract van Coolblue.

Afbeelding van electriciteitsmast
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·22-05-2024

Vattenfall of Essent: wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·13-05-2024

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback

Black Friday Vattenfall Nintendo Switch
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·06-05-2024

Vattenfall’s gratis Nintendo Switch deal is terug – Mis 'm niet

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.