Welkomstcadeau bij energie

Kies jij voor een energie aanbieding met welkomstcadeau? 

Anders dan een aanbieding met korting kun je ook gebruik maken van één van de vele welkomstcadeau aanbiedingen. Daarmee ben je én voordeliger uit én je ontvangt een tof cadeau!

Plaatje van welkomstcadeaus ,waaronder Philiphs Hue Starterpakket, Ring, Fitbit een Bol.com cadeaukaart

Bekijk alle energie aanbiedingen met welkomstcadeau

De beste aanbiedingen met welkomstcadeau

Energie aanbiedingen met cadeau zijn vaak niet de minste aanbiedingen! Overstappen op energie met cadeau is helemaal leuk als je toch al de wens had om een bepaald cadeau zelf aan te schaffen. Nu hoef je hier niet zelf geld voor neer te leggen en je stapt over naar een voordeliger energiecontract. Dat zijn twee vliegen in één klap!

Denk aan luxe cadeaus met een waarde van soms wel honderden euro’s, zoals een Samsung Tablet of een Nest Thermostaat. Die kun je gratis bij je energiecontract krijgen.

Keuze uit een groot aanbod

Lage tarieven

Stap 1

Check of je contractvrij bent

Bekijk de einddatum van je contract. Al een ouder contract? Vaak kun je maandelijks opzeggen.
Overstappen aanmelden
Stap 2

Kies een welkomstcadeau

Vul vrijblijvend het aanmeldformulier in van je aanbieding. Je krijgt gelijk bevestiging.
uitleg over energie aanbiedingen
Stap 3

Controleer je eindafrekening

Je oude leverancier stuurt je de eindafrekening. Geniet van je aanbieding!
Energie rekening

Energie aanbieding met cadeau duurder?

Een veel gehoord argument is nog steeds dat het niet voordelig is om een contract met welkomstcadeau af te sluiten, omdat het een sigaar uit eigen doos zou zijn. Dit is niet helemaal juist en ligt er ook maar net aan hoe je het bekijkt. Dat leggen we je graag even uit.

Altijd voordelig met cadeau

Voorop staat dat je met een energie aanbieding met cadeau altijd nog voordeliger uit bent dan wanneer je blijft zitten bij je huidige leverancier en niets doet. Je betaalt na het einde van je contractdatum namelijk zogenaamde ‘slaaptarieven’, en die liggen vrijwel altijd hoger dan actietarieven voor nieuwe klanten. Nu biedt de ene leverancier scherpere actietarieven aan dan de ander. En in veel gevallen liggen die met een energie aanbieding met korting of cashback nog iets lager dan een aanbieding met cadeau.

Dit komt omdat sommige leveranciers bij een contract met cadeau iets hogere tarieven voor vastrecht rekenen, waardoor de jaarprijs hoger kan uitvallen. Maar ook met een energiecontract met welkomstcadeau betaal je vaak relatief nog goedkopere tarieven dan de slaaptarieven die je betaalt als trouwe klant. Wanneer je bovendien naar de jaarprijs kijkt bij een energie aanbieding met cadeau zul je zien dat je lang niet altijd (veel) méér betaalt dan hetzelfde contract met een welkomstkorting of vaste prijs.


Welkomstcadeau of de beste prijs

Overstappen via energie aanbiedingen is in ieder geval voordeliger dan overstappen via de leverancier zelf, omdat wij voor sommige aanbiedingen speciale en exclusieve afspraken hebben kunnen maken met de leverancier. Dit zie je dan ook terug in de jaarprijs. Wil je echt de allerscherpste en laagste actietarieven? Dan is overstappen met een cadeau aanbieding misschien niet wat je zoekt en kun je het beste alle energie aanbiedingen vergelijken. De kosten die een leverancier uitspaart door niet een cadeau weg te geven bij een energiecontract maakt dat je nog scherpere tarieven betaalt! 

Kortom: een aanbieding met korting is vaak het voordeligste voor je portemonnee, maar een aanbieding met cadeau is nog steeds voordeliger dan wanneer je helemaal niet overstapt.

Online aanbiedingen met welkomstcadeau

Omdat er ook nog steeds aan de deur energie aanbiedingen worden gedaan, of in winkels zoals met de bekende Mediamarkt energie aanbieding, raden we iedereen aan online energie aanbiedingen te vergelijken. De kans is zo vele malen groter dat je een aanbieding vindt tegen betere voorwaarden, met name de prijs. Je vindt de beste energie aanbiedingen met welkomstcadeau simpelweg online, omdat het aanbod veel groter is en je op een eerlijke manier de prijs kunt vergelijken.

Wanneer ontvang je het welkomstcadeau?

Wanneer je het welkomstcadeau ontvangt verschilt per energie aanbieding en staat altijd in de actievoorwaarden bij de aanbieding zelf. Gemiddeld duurt het een aantal weken voordat je je cadeau kunt bestellen, of deze naar je wordt opgestuurd. Dit is afhankelijk van welke aanbieding je gebruikt maakt. 

Ga je bijvoorbeeld voor een energie aanbieding waarbij je zelf een cadeau mag uitkiezen, dan krijgt je vaak binnen 3-5 weken een e-mail van je leverancier met een unieke code waarmee je online je cadeau kunt bestellen. Gaat het om een specifieke cadeau aanbieding, dan stuurt je leverancier dit binnen een aantal weken naar je op. Daarvoor hoef jij niets te doen.
 

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.