Energie aanbiedingen Consumentenbond

Lachende vrouw met energie-aanbiedingen.com shirtje aan

Ieder jaar organiseert de Consumentenbond meerdere energieveilingen. Daarmee belooft de Consumentenbond haar leden en niet leden ‘gegarandeerd’ het goedkoopste energiecontract. Maar is dat ook zo? Wij hebben de moeite genomen om dit uit te zoeken en leggen je uit hoe jij gebruik kunt maken van de goedkoopste energie aanbieding.

Bekijk alle energie aanbiedingen

Wat is het Energiecollectief Consumentenbond?

Het Energiecollectief Consumentenbond is samen met Sloop de Crisis het bekendste energiecollectief van Nederland. Via het energiecollectief Consumentenbond stappen jaarlijks duizenden mensen over van energieleverancier. Vier keer per jaar organiseert de Consumentenbond een energieveiling waarbij leden en niet-leden van de Consumentenbond zich kunnen aanmelden.

Met deze veiling bieden energieleveranciers tegen elkaar op voor het scherpste energiecontract. Het idee hierachter is dat hoe meer leden zich aansluiten bij een energie collectief, energieleveranciers scherpere prijzen zullen aanbieden. Je kunt vervolgens als deelnemer aan het collectief gebruik maken van het winnende aanbod. Wat je wordt beloofd is beste energie aanbieding met de grootste besparing op je energierekening. Maar is dat ook zo? Wij van Energie Aanbiedingen duiken graag dieper in dit soort energie collectieven die beloven de goedkoopste energie te leveren.

Energiecollectief Consumentenbond: een serieuze aanbieding of niet?

Uit ons eigen onderzoek blijk dat in 2013 en 2014 energie collectieven van de Consumentenbond inderdaad nog wel eens als goedkoopste uit de bus kwamen, maar dat sinds 2017 al lang niet meer het geval is. Ook in 2019 is hier in niets veranderd. Hierover lees je meer in ons onderzoek naar energieveilingen en energiecollectieven in 2019.

De energieveilingen van de Consumentenbond worden gehouden door Pricewise, een andere vergelijkingssite en niet door de Consumentenbond zelf. De Consumentenbond en Pricewise hebben de handen ineen geslagen, waarbij de Consumentenbond vooral haar naamsbekendheid en marketingkracht gebruikt om van de veiling via Pricewise gebruik te maken. Omdat de prijzen na de veiling niet openbaar bekend gemaakt werden, hebben we op basis van 3 veilingen sinds 2017 tot en met 2019 onze conclusies moeten trekken.

En wat bleek: in géén van de gevallen was het energiecollectief van de Consumentenbond ‘werkelijk’ de goedkoopste aanbieding. Bij hetzelfde verbruik en de tarieven via onze onafhankelijk vergelijker had je kunnen zien dat je de goedkoopste energie aanbieding direct via de leverancier zelf kon vinden. Gemiddeld bleek een energiecontract van 1 jaar met vaste tarieven €79,87 duurder te zijn dan de scherpste aanbieding van de goedkoopste energieleverancier zelf op dat moment.

Geld besparen met energie vergelijken

Wil jij écht geld besparen op je energie? Bekijk dan onze energie aanbiedingen. Je bespaart door jaarlijks over te stappen minimaal € 76,- en gemiddeld € 303 ,- per jaar. Dat is dus de moeite waard!

Wil je overstappen? Maak dan eenvoudig gebruik van de link bij de aanbieding. Daarmee sturen we je vervolgens door naar de website van de leverancier waar je je eenvoudig kunt aanmelden via het aanmeldformulier.

Kortingen tot 350,-

Gratis overstapservice

Stap 1

Check of je contractvrij bent

Bekijk de einddatum van je contract. Al een ouder contract? Vaak kun je maandelijks opzeggen.
Overstappen aanmelden
Stap 2

Kies een welkomstcadeau

Vul vrijblijvend het aanmeldformulier in van je aanbieding. Je krijgt gelijk bevestiging.
uitleg over energie aanbiedingen
Stap 3

Controleer je eindafrekening

Je oude leverancier stuurt je de eindafrekening. Geniet van je aanbieding!
Energie rekening

Energie aanbiedingen vergelijken goedkoper dan energiecollectief Consumentenbond

Wij van Energie Aanbiedingen en andere energievergelijkers roepen al jaren dat onafhankelijk vergelijken je het goedkoopste energiecontract oplevert. Wie heel even de tijd neemt om onze energie aanbiedingen te vergelijken via onze speciale actie pagina of via de energie vergelijker, zal zien dat je voordeliger uit bent bij de leverancier zelf. We verwachten dan ook niet dat hierin verandering zal komen met toekomstige energie veilingen. Wees dus kritisch naar energie veilingen als je écht op zoek bent naar de goedkoopste energieleverancier.

Omdat wij in onze energie vergelijker alle leveranciers meenemen, weet je zeker dat je een eerlijk en objectief beeld hebt van de prijs. Wat namelijk ook volgde uit de veiling van de Consumentenbond, maar evengoed de veiling van Sloop de Crisis, is dat lang niet alle energieleveranciers meedoen met een energie veiling. Niet alle energieleveranciers willen de hoge commissie voor de veiling betalen. En in veel gevallen betrof dit juist de leveranciers die wel daadwerkelijk goedkoper waren dan de ‘winnaar’ uit de veiling. Wij oefenen bovendien geen enkele invloed uit op de positie van energieleveranciers in de vergelijker.

Goedkoopste energie aanbieding met korting of cadeau

Wil je gebruik maken van een energie aanbieding en ben je vrij om over te stappen? Neem dan even een paar minuten de tijd om energie aanbiedingen te vergelijken. Bovendien ben je met onafhankelijk vergelijken ook geen kosten kwijt aan lidmaatschapsgeld, zoals bij veel energie veilingen het geval is. Energie vergelijken via de vergelijker is altijd gratis, net als je overstap!

Energieleveranciers snappen dat ze vaak iets extra’s moeten doen om jou als klant over de streep te trekken. En dit doen ze door regelmatig met mooie energie aanbiedingen te komen: je vindt ze allemaal op onze voorpagina. Het is heel gemakkelijk om gebruik te maken van een aanbieding bij je energiecontract in de vorm van een welkomstkorting of cashback, óf van een cadeau met een waarde die kan oplopen tot wel honderden euro’s. De meeste aanbiedingen kun je alleen vinden via onze website en niet via de energieleverancier zelf, omdat het vaak gaat om verborgen actiepagina’s op de website van de leverancier. Wij brengen die graag in kaart voor een zo compleet mogelijk aanbod. Deze aanbiedingen gelden bijna altijd voor nieuwe klanten en niet voor bestaande klanten.

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.