Beste energie aanbiedingen met zonnepanelen

27 juni 2020
Leestijd : 3 minuten

Nu de zon volop schijnt bespaar je met je zonnepanelen overdag flink op je energiekosten. Maar wanneer de zon niet of bijna niet schijnt, betaal je alsnog voor je energieverbruik. Ook met zonnepanelen is het aan te raden energieleveranciers te vergelijken op de tarieven, energie aanbiedingen en terugleververgoeding. Wij helpen je de beste aanbiedingen te vinden voor zonnepanelen.

Salderen

Hoe zit het ook al weer met salderen en zonnepanelen? Het is nu zo dat jouw opgewekte stroom in mindering wordt gebracht van het totale stroomverbruik. Met de salderingsregel in Nederland is jouw stroom dus evenveel waard als het stroom dat je afneemt van de energieleverancier.

Terugleververgoeding

Wek je meer energie op dan je verbruikt? Dan kan je juist verdienen met je zonnepanelen. De energieleverancier betaalt jou dan een terugleververgoeding voor de hoeveelheid kWh je opwekt. De ene energieleverancier geeft een hogere terugleververgoeding dan een andere.

Powerpeers opwekkersvergoeding

Energieleverancier Powerpeers geeft naast de terugleververgoeding ook een unieke opwekkersvergoeding. Dit is een extra bedrag dat je ontvangt voor het delen van je energie met andere afnemers van Powerpeers. Momenteel krijg je als nieuwe klant van Powerpeers een cashback aanbieding van € 50,- voor gas en stroom en € 20 voor alleen stroom.

Energietarieven vergelijken

De terugleververgoeding is lang niet zo hoog als de prijs die je betaalt voor stroom via de leverancier. Bij het vergelijken van leveranciers met zonnepanelen is het vooral belangrijk te letten op de tarieven voor energie. En aangezien de meeste huishoudens naast stroom ook gas afnemen, is het interessant om ook hier een mooie aanbieding voor te ontvangen. Nieuwe klanten worden vaak beloond met hoge welkomstkortingen. Door lage tarieven en hoge welkomstkortingen kan je flink besparen op je energiekosten.

Energie aanbiedingen vergelijken

Wil je weten bij welke energieleverancier je het goedkoopst uit bent met zonnepanelen? Dan kan je het beste energie aanbiedingen vergelijken met onze uitgebreide energievergelijker. Volg onderstaand stappenplan voor het vergelijken van energie aanbiedingen met eigen zonnepanelen.

Stappenplan energie aanbiedingen vergelijken met zonnepanelen:

1

persoonlijk aanbod energieleveranciers

Vul je gegevens in

Klik in de energievergelijker op ‘verbruik en metertype opgeven’. Geef hier een schatting op van je verbruik. Vink daarna aan dat je zonnepanelen hebt. Nu kan je een schatting invullen van je opgewekte energie met zonnepanelen. Het is handig om je jaarrekening van afgelopen jaar erbij te pakken voor een precieze vergelijking. Vul ook je postcode en huisnummer in. Heb je alles ingevuld? Klik dan op ‘vergelijken’.

2

goedkoopste energieleverancier vinden

Vind de goedkoopste energieleverancier

De vergelijker toont je de goedkoopste energiecontracten op jouw adres. Het contract met het goedkoopste termijnbedrag zie je direct bovenaan. De berekening voor salderen en een eventuele terugleververgoeding, vind je door op ‘Stroom totaal’ te klikken.

3

overstappen energieleverancier

Stap over van energieleverancier

Ben je contractvrii? Stap dan over naar de goedkoopste energieleverancier. Vul je gegevens in en maak gebruik van de standaard overstapservice. Jij hoeft hierna niks te doen. Je nieuwe leverancier regelt met je oude leverancier de overstap. Geniet van je besparing!