Cashback

Energie aanbiedingen van Essent en Budget Energie: wat past bij jou?

Budget Energie en Essent bieden momenteel allebei aanbiedingen aan voor contracten van 1 jaar. Er zijn echter enkele verschillen tussen hun aanbiedingen. In dit artikel bekijken we de huidige energie aanbiedingen van Essent en Budget Energie.

Essent 1 jaar vast aanbieding 

Eén van de grote energieleveranciers in Nederland biedt momenteel een energie aanbieding voor een vast contract met een korting tot wel € 330,-. Deze energie aanbieding is alleen beschikbaar voor nieuwe klanten en geldt niet voor klanten met zonnepanelen. 

De hoogte en beschikbaarheid van de korting worden bepaald door je adres. Daarom is het altijd aan te raden om een postcodecheck te doen om te controleren of de loyaliteitsbonus beschikbaar is op jouw adres.

Budget Energie 1 jaar vast aanbieding 

Op dit moment heeft Budget Energie een aanbieding voor 1 jaar vast met een korting tot wel € 150,-. De korting van Budget Energie is niet gebaseerd op adres, zoals bij Essent, maar juist op het verbruik. Het is daarom belangrijk om je energieverbruik bij de hand te hebben, zodat je nauwkeurig kunt berekenen hoeveel cashback je bij Budget Energie krijgt. Ook deze aanbieding is niet beschikbaar voor klanten met zonnepanelen.

Wie heeft de beste energie aanbieding: Budget Energie of Essent?  

Budget Energie hanteert lagere tarieven dan Essent. De loyaliteitsbonus van Essent is wel vele malen hoger dan die van Budget Energie. Als we kijken naar de tarieven van hun 1-jarige contracten, zien we een verschil van € 249,- per jaar. 

LeverancierEssentBudget Energie
Stroom€ 0,40 per kWh€ 0,34 per kWh
Gas€ 1,39 per m³€ 1,31 per m³
Jaarprijs€ 2.550€ 2.2301
CashbackTot € 330,-Tot € 150,-

Jaarprijs gebaseerd op een gemiddeld verbruik van 2500 kWh en 1000 m³

Is Budget Energie aanbieding beter dan Essent? 

Beide aanbiedingen zijn sterk afhankelijk van je verbruik en je huidige adres. Bij Essent heb je de kans op een hogere cashback (bijna twee keer zo hoog als bij Budget), maar je betaalt ook hogere tarieven. Budget Energie hanteert lagere energietarieven, maar de loyaliteitsbonus is ook veel kleiner. Hoewel je de cashback en tarieven met elkaar kan vergelijken is de totaalprijs het meeste relevant. Hierin is Budget Energie in vergelijking met Essent de goedkoopste in de meeste situaties.

Om te bepalen welke aanbieding het meest voordelig is voor jou, kun je het beste onze vergelijker raadplegen om te zien welke energie aanbiedingen voor jou beschikbaar zijn. Als je bijvoorbeeld gebruikmaakt van zonnepanelen, kun je in de vergelijker zien welke energie aanbiedingen voor jou beschikbaar zijn.

Mitchell de Rooij
Geschreven door

Mitchell de Rooij

Mitchell houdt zich dagelijks bezig met de actuele energietarieven.

Lees meer berichten van Mitchell

Aanbevolen nieuws

Vattenfall aanbieding vaste klant: beste opties
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·18-07-2024

Vattenfall aanbieding vaste klant: beste opties

Twee cadeaus naast elkaar
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·09-07-2024

Grootste energie cadeau ooit bij een energiecontract

Gratis stroom bij deze energie aanbiedingen
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·01-07-2024

Gratis stroom bij deze energie aanbiedingen

Scoor nu deze energie EK deals: tot €300,- cadeau
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·20-06-2024

Scoor nu deze energie EK deals: tot €300,- cadeau

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.