Zonnepanelen

Beste energie aanbiedingen met zonnepanelen

Geert Wirken
27-06-2020

Nu de zon volop schijnt bespaar je met je zonnepanelen overdag flink op je energiekosten. Maar wanneer de zon niet of bijna niet schijnt, betaal je alsnog voor je energieverbruik. Ook met zonnepanelen is het aan te raden energieleveranciers te vergelijken op de tarieven, energie aanbiedingen en terugleververgoeding. Wij helpen je de beste aanbiedingen te vinden voor zonnepanelen.

Blog inhoud Salderen Terugleververgoeding Energietarieven vergelijken Energie aanbiedingen vergelijken bij zonnepanelen Beste aanbieding met zonnepanelen

Salderen

Hoe zit het ook al weer met salderen en zonnepanelen? Het is nu zo dat jouw opgewekte stroom in mindering wordt gebracht van je totale stroomverbruik. Met de salderingsregel in Nederland is jouw stroom dus evenveel waard als de stroom die je afneemt van de energieleverancier.

Terugleververgoeding

Wek je méér energie op dan je verbruikt? Dan ga je juist verdienen met je zonnepanelen. De energieleverancier betaalt jou dan een terugleververgoeding voor iedere kWh die je opwekt. De ene energieleverancier geeft een hogere terugleververgoeding dan een andere. Momenteel levert energieleverancier Powerpeers de hoogste terugleververgoeding met € 0,110 per kWh.

Heb je nog geen zonnepanelen?

Heb je nog geen zonnepanelen, maar overweeg je ze wel? Bij steeds meer leveranciers kun je ook zonnepanelen aanschaffen. Dit kan bij de grote energieleveranciers als Vattenfall en Eneco, maar sinds kort ook bij Engie. Wat belooft Engie met haar zonnepanelen?

  • € 175 korting op de aanschaf
  • Een lagere energierekening tot wel € 600,- per jaar
  • 10 jaar lang opbrengstgarantie, ook als het bewolkt is
  • Terugverdientijd van 7 jaar
  • Een positieve bijdrage aan het milieu

Ben je nieuwsgierig geworden naar Engie zonnepanelen? Vraag dan een gratis zonnepanelen offerte aan en laat een gratis Engie dakscan maken.

Beste aanbieding met zonnepanelen

Op dit moment heeft Oxxio voor de meeste huishoudens de beste energie aanbieding met zonnepanelen. Dit hebben we berekend voor verschillende situaties. Een gemiddelde zonnepaneel wekt in een goed jaar 225 tot 250 kWh uur op. Heb je 4 tot 10 zonnepalen op je dak, dan komt Oxxio voor alle meerpersoonshuishoudens als goedkoopste naar voren. Woon je alleen en verbruik je weinig stroom, dan heeft Vattenfall vaak de beste energie aanbieding.

Energietarieven vergelijken

De terugleververgoeding is lang niet zo hoog als de prijs die je betaalt voor stroom via de leverancier. Bij het vergelijken van leveranciers wanneer je zonnepanelen op je dak hebt, is het vooral belangrijk te letten op de leveringstarieven voor energie. En aangezien de meeste huishoudens naast stroom ook gas afnemen, is het interessant om voor gas en stroom samen een leuke korting te ontvangen. Op deze manier ontvang je de hoogste korting om voordeliger energie af te nemen. Het is dan ook niet moeilijk om als nieuwe klant beloond te worden met een hoge welkomstkorting wanneer je overstapt. Zelfs met zonnepanelen. Zo bespaar je met vaste lage energietarieven, een hoge welkomstkorting en door terug te leveren het meeste op je energie.

Energie aanbiedingen vergelijken bij zonnepanelen

Wil je weten bij welke energieleverancier je het goedkoopst uit bent met zonnepanelen? Dan kan je het beste energie aanbiedingen vergelijken met onze uitgebreide energievergelijker. Volg onderstaand stappenplan voor het vergelijken van energie aanbiedingen met eigen zonnepanelen.

Stappenplan energie aanbiedingen vergelijken met zonnepanelen:

1. Vul je gegevens in

Klik in de energievergelijker op 'verbruik en metertype opgeven'. Geef hier een schatting op van je verbruik. Vink daarna aan dat je zonnepanelen hebt. Nu kan je een schatting invullen van je opgewekte energie met zonnepanelen. Het is handig om je jaarrekening van afgelopen jaar erbij te pakken voor een precieze vergelijking. Vul ook je postcode en huisnummer in. Heb je alles ingevuld? Klik dan op 'vergelijken'.

2. Vind de goedkoopste energieleverancier

De vergelijker toont je de goedkoopste energiecontracten op jouw adres. Het contract met het goedkoopste termijnbedrag zie je direct bovenaan. De berekening voor salderen en een eventuele terugleververgoeding, vind je door op 'Stroom totaal' te klikken. 

3. Stap over van energieleverancier

Ben je contractvrii? Stap dan over naar de goedkoopste energieleverancier. Vul je gegevens in en maak gebruik van de standaard overstapservice. Jij hoeft hierna niks te doen. Je nieuwe leverancier regelt met je oude leverancier de overstap. Geniet van je besparing!

Energie aanbiedingen vergelijken

Geert Wirken
Geschreven door

Geert Wirken

Specialist op het gebied van energiecontracten. Houdt zich sinds 2016 professioneel bezig met energie-aanbiedingen.

Lees meer berichten van Geert

Aanbevolen nieuws

Energiecadeau t.w.v. €210 bij een 1-jarig energiecontract van Coolblue.
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·05-06-2024

Energiecadeau t.w.v. €210 bij een 1-jarig energiecontract van Coolblue.

Afbeelding van electriciteitsmast
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·22-05-2024

Vattenfall of Essent: wie heeft de beste energie aanbiedingen?

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback
Mitchell de Rooij
Mitchell de Rooij
·13-05-2024

Frank Energie biedt nu ook vast jaarcontract aan met € 260,- cashback

Black Friday Vattenfall Nintendo Switch
Alice van den Berg
Alice van den Berg
·06-05-2024

Vattenfall’s gratis Nintendo Switch deal is terug – Mis 'm niet

© Energie-aanbiedingen.com 2024 Een merk van Keuze.nl B.V.